Hogyan fejti ki a hatását?
A recept minden összetevője magában is remek gyógyszer számtalan betegségre, azonban egymással kombinálva sokkal többet lehet kihozni belőlük. Ez nem egy új felfedezés, ugyanis a hagyományos kínai és indiai ajurvédikus orvoslásban már több mint 3000 éve készítik ezekkel a hozzávalókkal a gyömbérteát, hatásának maximalizálása érdekében.
Az összetevőkről bővebben:
Mit tud a kurkuma?
Az indiai gyógyászatban elsősorban emésztésre ható és vértisztító, fiatalító szer, de mondhatni univerzális gyógyszer; adják láz, fertőzések, ízületi panaszok és májbetegségek ellen, zsíros ételek utáni teltségérzetre, gyomorégésre, felfúvódásra, bélgörcsökre, méregtelenítésre. Sajnos a felszívódása nem olyan jó, ezért is kombináljuk a gyömbérrel, amely segít megemészteni ezt a gyógynövényt.
Miért kell kókusztej a gyömbér tea receptbe?
A kókuszban az ásványi anyagok nagy része fellelhető; gazdag mangánban, káliumban, foszforban és magnéziumban, valamint meghatározó kalcium-, vas-, nátrium-, réz-, szelén- és cinktartalma is. Ezenkívül vitamintartalma is jelentős, olyan nélkülözhetetlen vitaminok találhatóak benne mint a B1-, B2-, E-, B6-, B3- és K-vitamin. Felszívódása a gyomorban szintén nem a legjobb, pont mint a kurkuma esetében, a keverék többi összetevője segíti az emésztést, ezáltal a felszívódást is.
Mikor nem ajánlott fogyasztani ezt a keveréket?
- Elalvás előtt semmiképp sem, mivel fogyasztása után rengeteg energiát ad szervezetünknek, így a kései órákban nem érdemes inni.
- Vérhígító hatással bír, hasonló tulajdonságú gyógyszer mellett hosszútávon semmiképp se alkalmazd!