Néhanapján nem ártana, ha lenne egy használati útmutatónk, hogy miképp kezeljünk egyes embereket. Nincs ez másképp akkor sem, ha a szóban forgó ember egy gyermek, akinek a viselkedése előtt sokszor még maguk a szülők is értetlenül állnak.

Most összeszedtük azokat a jellemvonásokat, amelyek a tizenkét csillagjegy gyermekeire leginkább jellemzőek, hátha kis iránymutatást adhat a természetükkel kapcsolatban.

KOS
A Kos-gyermek nem kedveli a magányt, a csendet és a túlzott nyugalmat. Ő az, akit végtelen energiák feszítenek, éppen ezért hangos, forrongó és ingerkereső. Sokszor már tolakodó, indulatos és hisztis is, főleg, ha szomorú, unatkozik vagy nem ő van a figyelem középpontjában. Mivel nagyon aktív és lételeme a mozgás, ugyanakkor nem ismer félelmet, gyakorta kerül veszélyes helyzetekbe és az sem ritka, hogy fejsérüléseket szenved.

BIKA
A Bika-gyermek biztonságkedvelő. Alapszükségletei közé tartozik, hogy egy kiszámítható napirend köré szerveződjön az élete. Ő az, aki olyan gyakorlatias nevelést igényel, amely mind a testet, mind az érzékeit igénybe veszi. A jegy szülöttei általában kiválasztanak egy tárgyat – takaró, plüss – amelyhez ragaszkodnak, és amely megtestesíti számukra a biztonságot. A nyílt konfrontációt rosszul viselik, ilyenkor gyakran makaccsá válnak vagy hisztiben törnek ki.
A jegy szülöttei általában kiválasztanak egy tárgyat, amely megtestesíti számukra a biztonságot.


IKREK
Az Ikrek-gyermeket a tudásvágy hajtja. Kíváncsi, kommunikatív, aktív, így nagyon előnyös, ha a szülei olyan környezetet teremtenek a számára, amely tele van szellemi ingerekkel. Kíváncsiságából fakadóan szeret szét- és összeszerelni dolgokat, olvasni vagy éppen szörfözni a neten, ám vigyázzunk, mert ha az Ikrek-gyerek unatkozni kezd, akkor hamar rosszalkodás lehet a semmittevés vége. Ő az, akit nem zavar az egyke lét, ugyanakkor a család és a barátok fontos szerepet töltenek be az életében.

RÁK
A Rák-gyermek félénk és bizonytalan. Éppen ezért ő az, akinek hatalmas szüksége van a szülői szeretetre és az állandó megerősítésre. A stabil, védelmező családi háttér ellenére is sokszor visszahúzódó és bátortalan, így legkomfortosabban a szülei közelében érzi magát. Kibontakozásához elengedhetetlen a folyamatos, ám gyengéd noszogatás és a környezet állandó bátorítása.

OROSZLÁN
Az Oroszlán-gyermek kitűnik a tömegből. Ő az, akiért mindenki rajong, legyen az család, óvoda vagy iskola. A gyerekek és a tanárok kedvence, emiatt azonban beképzeltté és elkényeztetetté válhat. Mivel szüksége van az állandó ragyogásra, ezért érdemes olyan programokat beiktatni az életébe, ahol kiélheti szereplési vágyát, ugyanakkor fegyelmet is tanulhat. Ehhez megfelelő valamilyen sport, színjátszás vagy akár a tánc is.
Az oroszán-gyereknek szüksége van az állandó ragyogásra


SZŰZ
A Szűz-gyermek összeszedett és rendezett. Ő az, aki általában csendes, visszahúzódó, zárkózott és már gyerekként is mindig tudja, mit hova tett, minek hol a helye. Utálja a zajt és a káoszt, így nyugodt környezetben érzi magát a legjobban. A Szűz földjegy, s bár már kisebb korában is kifejezetten irtózik a kosztól, mégis szívesen játszik olyan dolgokkal, amelyek kapcsolódnak a földhöz, a talajhoz, így kedvenc időtöltései közé tartozhat a kertészkedés vagy a kézműves foglalkozások.

MÉRLEG
A Mérleg-gyermek kiegyensúlyozott és békességkereső. Már egészen kis korában megtanulja, hogyan simítsa el a körülötte fellángoló vitákat és miképp szerezzen örömet szűkebb és tágabb környezetének. Személyisége már ilyenkor megnyerő, alkalmazkodó és mivel számára nagyon fontos a nyugalom, így meglehetősen rosszul viseli a versenyhelyzeteket is. Ő az, akiből a maximumot nem a versengés, hanem inkább a barátságos, együttműködő környezet képes kihozni.

SKORPIÓ

A Skorpió-gyermek titokzatos, érzékeny, ugyanakkor sértődékeny. Képes teljesen elmerülni a maga képzeletvilágában, mégsem mondhatjuk szelíd, ábrándos természetűnek, hiszen ő az, aki már kicsiként is képes – akár látható ingerlés híján is – kegyetlenül szúrni. Rendkívül okos, állhatatos, intuitív, ám féltékeny természet, akinek nagy szüksége van a szellemi kihívásokkal teli környezetre, ezek ugyanis képesek jól lekötni a figyelmét és elmélyült gondolkodásra ösztönözni.
A skorpió-gyerek rendkívül okos, állhatatos, intuitív, ám féltékeny természet, akinek nagy szüksége van a szellemi kihívásokkal teli környezetre.

NYILAS
A Nyilas-gyermek az örök kíváncsi. Még szinte meg sem született, máris kérdez. Tele van tudásvággyal, lelkesedéssel, amelyhez vidám természet és hihetetlen aktivitás társul. Ő az, aki csak ritkán ül meg a fenekén, aki állandó kalandok után rohan, és valamilyen turpisságon töri a fejét. Felelősségérzettel szinte alig rendelkezik, így jó ötlet lehet valamilyen kisállatot bízni rá, hogy erősödhessen ez a képessége.

 

BAK
A Bak-gyermek koraérett. Türelmes, nyugodt és kiszámítható, aki már kicsiként is túlságosan komolyan veszi az életet. Sokszor magányos farkas, mert nehezen fejezi ki az érzéseit. Fontos számára a kiszámítható életvitel, a napirend, mivel nagyon nehezen viseli a változásokat. Okos, kötelességtudó, céltudatos már fiatalon, ám sokszor olyan, mintha valami hatalmas terhet cipelne a hátán már ekkor. A legjobb, ha olyan környezetet teremtünk a számára, ahol megtapasztalhatja a gondtalan gyermekéletet és játék örömét.

VÍZÖNTŐ
A Vízöntő-gyermek egyfajta katalizátor. Bárhova születik, bárhova megy, mindent felerősít maga körül. Kis korától kezdve az intuíció és az intelligencia jellemzi, szereti a változást, mégis jót tesz neki a stabilitás és a megszokás, ahogyan az olyan nevelési stratégiák is, amelyek támogatják kísérletező személyiségét és kielégítik tudásvágyát.
A Vízöntő-gyermek egyfajta katalizátor.


HALAK
A Halak-gyermek maga a született álmodozó. Romantikus, lágyszívű, halk és bizonytalan, aki képtelen elviselni a hangos, feszültséggel teli légkört, ezért ha ezzel találja szembe magát, könnyen sírva is fakadhat. Fejlődésének leginkább a szeretetteljes és gyengéden fegyelmező nevelés kedvez, amely teret enged intuitív jellemének és művészi hajlamainak is.

life

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu