A szódabikarbóna jól használható sütéshez, takarításhoz és a bőr szépítésére is, de mi történik pontosan a testeddel, ha napi fél kanállal vízzel veszel be belőle? Erre adunk választ a cikkünkben.

Lúgosít: a szódabikarbóna erősen lúgosítja a testedet, ami ideális test pH-értékhez vezet. A savasság a gyomorban ugyan segíti az emésztést, de a legtöbb kór savas környezetben alakul ki.

Nem lesz veseköved: a vesék a savas vizeletet nehezebben dolgozzák fel, különösen akkor, ha már a vesekövek is vannak benne. Ha szódabikarbónát fogyasztasz, az karbantartja a veséket, így nem képződik a vesekő.

Gyomorsav lekötő: a lúgosítás enyhíti a gyomorsavat, és gyomorégés, reflux esetén azonnal segít.

Baktériumölő: a szódabikarbónának antiszeptikus hatása van, elpusztítja a parazitákat, gombákat, és penészölő. Nagyszerű száj- és torokfertőtlenítő, nátha idején ajánlott a szódabikarbónával való öblögetés.

Nem kapsz köszvényt: a köszvény a vér húgysavtartalma miatt alakul ki, mert a húgysav kristályok lerakódnak az ízületekben. Mivel a szódabikarbóna lúgosít, semlegesíti a húgysavat is.

Hólyaghurut megelőző: ha vízzel vesszük be a szódabikarbónát, az kezeli a húgyúti fertőzéseket, mivel csökkenti a vizelet savasságát.

Izomláz: az izomlázért felelős tejsavat semlegesíti.

Beigazolódott, hogy a szódabikarbóna 36 órán belül megszünteti a megfázás tüneteit. Az első nap hat adag szódabikarbónát vegyünk be, az adagokat jó nagy pohár vízben oldjuk fel, és kétóránként igyuk. A második nap négy, az harmadik nap pedig két adagot vegyünk be, reggel és este.

A szódabikarbóna nátriumban gazdag, így nem javasolt ödémára hajlamos, májbeteg, vesebeteg, vagy magas vérnyomásos egyének esetén. Állapotos, szoptatós kismamáknak sem ajánlott.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu