A kínaiak nem véletlenül készítik máshogyan a rizst, mint mi. Általában marad egy kis víz, amit leszűrnek.

Mire használják ezt a varázserejű fő­ző­vi­zet? Eszedbe ne jus­son neked sem a le­fo­lyóba ön­teni a rizsvizet! Meg­tudhatod, mi min­denre jó!

A régi kínaiak igen nagy becsben tartották a rizs főzővizét, amelyben benne vannak a rizs ásványi anyagai és egyéb kioldódott tápanyagai. Meleg italként, valamiféle rizsteakánt itták, mivel kezeli a fáradékonyságot, feldob, megelőzi a gyomor- és bélhurutot, megelőzi és gyógyítja a szorulást, leviszi a lázat, segít a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozásában, de egyesek úgy gondolják, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a rák is.

Ha kihűlt, külsőleg is nagyon jóllehet használni. Kiválóan szépíti, ránctalanítja a bőrt, és arctonikként is használható. Megnyitja és kitisztítja a pórusokat, ha pedig a hajadat öblíted le vele, az fényesebb, erősebb és egészségesebb lesz. Fiatalon alkalmazva megelőzi a haj elvékonyodását és az őszülést is. Barnarizzsel még egészségesebb, de a jó minőségű fehér rizs leve is igazi kincs, soha többé nem öntsd ki.

szupertanácsok

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: pinterest
Pinterest
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu