A kínaiak nem véletlenül készítik máshogyan a rizst, mint mi. Általában marad egy kis víz, amit leszűrnek.
Mire használják ezt a varázserejű főzővizet? Eszedbe ne jusson neked sem a lefolyóba önteni a rizsvizet! Megtudhatod, mi mindenre jó!
A régi kínaiak igen nagy becsben tartották a rizs főzővizét, amelyben benne vannak a rizs ásványi anyagai és egyéb kioldódott tápanyagai. Meleg italként, valamiféle rizsteakánt itták, mivel kezeli a fáradékonyságot, feldob, megelőzi a gyomor- és bélhurutot, megelőzi és gyógyítja a szorulást, leviszi a lázat, segít a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozásában, de egyesek úgy gondolják, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a rák is.
Ha kihűlt, külsőleg is nagyon jóllehet használni. Kiválóan szépíti, ránctalanítja a bőrt, és arctonikként is használható. Megnyitja és kitisztítja a pórusokat, ha pedig a hajadat öblíted le vele, az fényesebb, erősebb és egészségesebb lesz. Fiatalon alkalmazva megelőzi a haj elvékonyodását és az őszülést is. Barnarizzsel még egészségesebb, de a jó minőségű fehér rizs leve is igazi kincs, soha többé nem öntsd ki.