A kínaiak nem véletlenül készítik máshogyan a rizst, mint mi. Általában marad egy kis víz, amit leszűrnek.

Mire használják ezt a varázserejű fő­ző­vi­zet? Eszedbe ne jus­son neked sem a le­fo­lyóba ön­teni a rizsvizet! Meg­tudhatod, mi min­denre jó!

A régi kínaiak igen nagy becsben tartották a rizs főzővizét, amelyben benne vannak a rizs ásványi anyagai és egyéb kioldódott tápanyagai. Meleg italként, valamiféle rizsteakánt itták, mivel kezeli a fáradékonyságot, feldob, megelőzi a gyomor- és bélhurutot, megelőzi és gyógyítja a szorulást, leviszi a lázat, segít a testhőmérséklet és a vérnyomás szabályozásában, de egyesek úgy gondolják, rendszeres fogyasztásával megelőzhető a rák is.

Ha kihűlt, külsőleg is nagyon jóllehet használni. Kiválóan szépíti, ránctalanítja a bőrt, és arctonikként is használható. Megnyitja és kitisztítja a pórusokat, ha pedig a hajadat öblíted le vele, az fényesebb, erősebb és egészségesebb lesz. Fiatalon alkalmazva megelőzi a haj elvékonyodását és az őszülést is. Barnarizzsel még egészségesebb, de a jó minőségű fehér rizs leve is igazi kincs, soha többé nem öntsd ki.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu