Elméletileg minden tapasztalatunk erősebbé és jobb emberré tesz minket. Az optimizmus, a saját életünk irányítása és az, hogy ne sajnáljuk magunkat, csak néhány olyan tulajdonság, amin dolgoznunk kell. Úgy gondolod, hogy benned megvan ezek közül bármelyik?

A mentálisan erős ember 22 jellemzőjét mutatjuk be egy pszichoterapeuta szerint.

1. Tudod, hogyan tartsd egyensúlyban az érzelmeket és a logikát.

Nem arról van szó, hogy az érzelmeid vagy a józan eszed uralkodik-e rajtad. Hanem arról, hogy tudod, hogyan tartsd egyensúlyban mindkettőt, hogy tisztán lásd, mikor győznek az érzelmek a logika felett a döntéshozatali folyamatban. Ha mentálisan erős vagy, akkor tudod, hogyan kell egyensúlyban tartani mindkét dolgot.

2. Termékenyen töltöd az idődet

Az embernek ezer kifogása lehet arra, hogy miért nem végzi el a munkáját. De a mentálisan erős emberek arra koncentrálnak, amit valóban akarnak, és nem pazarolják az idejüket nem produktív tevékenységekre.

3. Bízol abban, hogy képes vagy alkalmazkodni a változásokhoz

Az élet folyamatosan változik, és néha nehéz alkalmazkodni az új körülményekhez. A legtöbb ember csak megpróbál ellenállni ezeknek a változásoknak, de a mentálisan erős emberek arra összpontosítanak, hogy megbirkózzanak a gyorsan változó valósággal.

4. Szembe nézel a félelmekkel, amelyek visszatartanak téged

A legtöbb ember kerüli a félelmeit; egyesek csak azért próbálnak szembenézni a félelmeikkel, hogy mások előtt jól nézzenek ki. A mentálisan erős embereknek azonban nincs mit bizonyítaniuk. Szembesülnek azokkal a félelmekkel, amelyek megakadályozzák őket abban, hogy önmaguk jobb változata legyenek, és legyőzik azokat.

5. Tanulsz a hibáidból

A mentálisan erős emberek nem próbálják igazolni a tetteiket, vagy elrejteni a hibáikat mások elől. Tanulnak a hibáikból, és remélik, hogy jobbá válnak.

6. Megtalálod az egyensúlyt aközött, hogy ki vagy és ki akarsz lenni

Ha mentálisan erős ember vagy, akkor elfogadod azt, aki jelenleg vagy, de sosem hagyod abba a munkát, hogy jobb emberré válj.

7. Ünnepled mások sikerét is

Mentálisan erősnek lenni azt jelenti, hogy tudod, hogyan kell együttműködni. Mások sikere soha nem kelt benned irigységet. Épp ellenkezőleg, a mentálisan erős emberek tudják, hogyan kell ünnepelni mások boldogságát és sikerét.

8. Az értékeidnek megfelelően élsz és hozol döntéseket

Ha az értékeid szerint élsz, és tisztában vagy a prioritásaiddal, soha nem okoz gondot a döntéshozatal. Ez a képesség teszi az embereket mentálisan erőssé.

9. Inkább azzal törődsz, hogy fejleszd a képességeidet, mintsem hogy felvágj velük

Az emberek általában hajlamosak arra, hogy mások elismerését keressék. A mentálisan erős emberek azonban a képességeik fejlesztésére összpontosítanak anélkül, hogy elismerésre törekednének.

10. Hiteles életet élsz

A mentálisan erős emberek őszinték önmagukhoz. A tetteik soha nem mondanak ellent a szavaiknak.

11. Azt értékeled, aki vagy, nem azt, amit elértél

A mentálisan erős emberek abban látják a valódi értéket, hogy kik ők, nem pedig abban, hogy mijük van. Ezért nem igazán érdekli őket, hogy nyernek vagy veszítenek.

12. Tudod, hogy a diadalra érdemes várni

A mentálisan erős emberek tudják, hogyan kell várni a jutalmukra; tudják, hogy sokáig tarthat, amíg a gyümölcsök beérnek. Ráadásul a türelmetlenség csak gyengévé tesz minket, nem igaz?

13. Felelős vagy a tetteidért

A mentális erő nem garantálja, hogy egyáltalán nem követsz el hibákat. Fogsz, de a lényeg, hogy tanulj belőlük, és lépj tovább.

14. A nehézségeket lehetőségként látod

Minden akadály és minden probléma, amivel szembesülsz, csak egy újabb lehetőség számodra a fejlődésre. Az embereket általában irritálják a nehézségek, de a mentálisan erős emberek elfogadják a kihívásokat, és jobbá válnak.

15. Hálás vagy

Ahelyett, hogy többet akarnának, a mentálisan erős emberek hisznek abban, hogy több van nekik, mint amire szükségük van, és tudják, hogyan legyenek hálásak érte.

16. Arra koncentrálsz, amit a legjobban tudsz és tudsz

A mentálisan erősek azért hatékonyak és sikeresek az életben, mert arra fordítják az idejüket, az erőfeszítéseiket és az erőforrásaikat, amihez a legjobban értenek.

17. Felállsz, miután elestél

A mentálisan erős emberek számára a kudarc nem az út vége, hanem az eleje. Hisznek abban, hogy az általuk választott út végül a sikerhez vezet.

18. Ön reális optimista

Ha ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezel, akkor mentálisan erős ember vagy

A mentálisan erős emberek kétségkívül optimisták. Amikor akadályokkal szembesülnek, a legjobbat remélik, ugyanakkor mindig két lábbal a földön maradnak.

19. Dolgozol a gyengeségeiden

Az emberek hajlamosak elrejteni a gyengeségeiket. A mentálisan erős emberek azonban nem félnek szembenézni a legnagyobb gyengeségeikkel, és dolgoznak rajtuk.

20. Nem civakodsz apróságokon

Természetes, hogy a tökéletességre törekszünk, ám egy mentálisan erős ember tudja, hogy nincs értelme apró hibák miatt elveszíteni az önuralmunkat – különösen mások hibái miatt.

21. Készen állsz a problémák megoldására

Panaszkodhatsz a problémáidra, és folyamatosan nagy ügyet csinálhatsz az apróságokból. Vagy elkezdheted megoldani a problémákat, ahogy a mentálisan erős emberek teszik.

22. Mindig készen állsz a tanulásra

Egy új nap, egy új ember vagy egy új tapasztalat csak egy újabb lehetőség arra, hogy tanulj valamit. Nem számít, mit dob eléjük az élet, a mentálisan erős emberek mindig szívesen tanulnak.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu