A fül reflexológia egy kezelési módszer, amely betegségektől szabadítja meg a szervezetet. A test különböző részeire – mint láb, kéz fül – gyakorolt nyomás révén éri el ezt a hatást. 

Ez az öngyógyítási folyamatot segíti elő, nagyon hasonló az akupunktúrához, amely az életenergia (Csí) áramoltatását segíti. Fontos tudni, hogy a kiváltó okot nem feltétlenül fogja megszüntetni, de a fájdalmat enyhíti.

Fülreflexológia

A fülön 6 reflex zóna található, amelyek a test különböző részeivel vannak összeköttetésben az idegrendszeren keresztül. Ezekre a pontokra gyakorolt nyomással fájdalmat lehet megszüntetni.

Te magad is elvégezheted, azáltal hogy ruhacsipeszt helyezel a füled adott reflexpontjára. A képen láthatod, hogy mely pont hol található.

1 – Szív és fej

Ez a pont a fülcimpán található, tehát ha valamilyen fejjel vagy szívvel kapcsolatos fájdalmat tapasztalsz, helyezd a csipeszt a cimpádra.

2 – Arcüreg és torok

Ez a pont a fül alsó tájékán található. Kezeld a torokfájdalmat és az arcüreggyulladás okozta kellemetlenségeket erre a pontra kifejtett nyomással.

3 – Hát és vállak

A fül felső részére tett csipesszel enyhítheted a váll és a hát fájdalmait. Legalább 60 másodpercig kell kifejteni nyomást az adott részre.

4 – Belső szervek

A fül ezen része a belső szervekkel áll kapcsolatban. Fejts ki nyomást erre a pontra, ha valamilyen belső szervi fájdalmat érzel. Ha a fájdalom elviselhetetlen, orvoshoz kell fordulni.

5 – Emésztés

Ha erre a pontra fejtesz ki nyomást, nem csak megszüntetni, de megelőzni is tudod a fájdalmat. Hasi fájdalmak és görcsök megszüntetésében lehet segítségedre.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu