Freud teszt, mely megmutatja milyen trauma ért gyerekkorodban 1

A híres neurológus, pszichiáter, Sigmund Freud szerint minden felnőttkori probléma a gyerekkorban gyökerezik. És ez igaz is, hiszen a gyerekkori traumák hatással vannak a felnőttkori lelki egészségünkre. A gyerekkorban történt események lerakódnak a tudatalattiban, és majd évtizedek múlva, váratlanul, egy bizonyos élethelyzetben válthatnak ki valamilyen kellemetlenséget, pszichés zavart.

Ha szeretnéd kideríteni, hogy milyen gyerekkori trauma okozhat, vagy okozhatott gondot az eddig felnőtt életedben, akkor vess egy pillantást az alábbi 4 ábrára, a megérzésed alapján válassz ki egyet, majd olvasd el az ahhoz tartozó leírást.

1-es ábra

Ez az ábra arra utalhat, hogy gyerekkorodban át kellett élned a megaláztatást. Lehet, hogy kinevettek, kigúnyoltak a társaid, a szüleid, vagy a tanáraid szégyenítettek meg mások előtt. Ha így történt, felnőtt korodra társfüggőség alakulhat ki, hiszen attól függ majd, hogy hogy érzed magad, hogy mások mit gondolnak rólad.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy ilyen esetben a saját érdekeidet tartsd szem előtt, ehhez jogod van.

2-es ábra

Ha ezt az ábrát választottad, akkor lehetséges, hogy úgy érzed, a szüleid nem szerettek eléggé. Ilyen esetben az önbizalmad alacsonyabb lesz az átlagosnál, így félénkebbé válsz, nehezen megy majd a kommunikáció, félni fogsz a csalódástól, a kudarctól.

Próbáld megerősíteni a lelkedet, gondolj arra, hogy minden csak tőled függ, és bármire képes vagy.

3-as ábra

Ezt az ábrát azok választják, akikről a szülei lemondtak, elhanyagolták, nem gondoskodtak. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor félsz a magánytól, és hajlamos leszel mérgező emberekkel körülvenni magad, akik megnehezítik az életed.

Meg kell értened, hogy aki neked rosszat akar, az nem a barátod, ha te jó ember vagy, akkor sosem maradsz magányos és boldogtalan.

4-es ábra

Ez az ábra arról árulkodik, hogy a szüleid nem bíztak meg gyerekkorodban benned. Az is megtörténhetett, hogy a szüleid megígértek valamit, majd nem tartották be azt. Felnőttkorodban így olyan ember válhat belőled, aki nehezen bízik meg másokban, érzelmileg visszafogott, zárkózott leszel.

Igyekezz nyitni a külvilág felé, mert nem mindenki akar átverni.

forrás:

filantropikum.com

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Share on whatsapp
WhatsApp

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu