Minden 4,5 kiló zsír elveszítésével, 3,8 kg-t kifújunk a levegőbe, a többi izzadsággá, könnyekké, vizeletté és egyéb folyadékokká alakul át a szervezetből. De a fogyás nem csak a hát táji hurkákról, vagy a hasi zsírról szól, a folyamatban az egész testünk sok változáson megy keresztül. Néha pedig váratlan dolgokat tapasztalhatsz…

9. A memóriád javul.

Az agyad egy másik olyan szerv, mely hasznot húz a fogyásból. Néhány tanulmány azt is kimutatta, hogy a felesleges zsírtól való megszabadulás javíthatja a tervezéssel, stratégizálással és szervezéssel kapcsolatos kognitív képességeidet. A fogyás után az agyad is aktívabbá válik az új emlékek tárolásakor, ezért kevesebb erőforrásra van szükség ahhoz, hogy emlékezzen a szükséges információkra.

8. A bőröd tisztábbá válik.

A súlycsökkenés újabb előnyt biztosít – nemcsak egészségesnek érzed magadat, hanem egészségesnek is tűnsz. Néhány ember, aki úgy döntött, hogy egészségesebb életmódot folytat, és leadja a plusz kilóit, hatalmas változásokat észlelt a megjelenésében. A bőrük megtisztult és megállt a hámlás, a hajuk vastagabb lett, és a körmeik erősödtek.

7. A térded már nem fáj többé.

Csak fél kiló testtömeg csökkenés 1,8 kg-al csökkenti a térdízületre gyakorolt nyomást. Képzeld el, mennyire hálás lesz a térded, ha megszabadítod a tehertől! Ezen túlmenően a fogyás, különösen, ha a zsigeri zsír a hasad körül tárolódik, csökkentheti az ízületi gyulladás és más ízületi betegségek tüneteit.

6. Enyhülnek az allergiáid.

A túlsúly igénybe veszi a légzőrendszeredet, és ha gyakran szezonális allergiában szenvedsz, csak súlyosbítja a tüneteidet. De ahogy vékonyabbá válsz, kezdesz enyhébb allergiát tapasztalni, mert a légzőcsatornáid tisztává válnak. Bizonyos esetekben előfordulhat, hogy az inhalálót sem kell használnod, és elkerülheted a szokásos szezonális tabletták bevételét.

5. A lábaid kisebbek lesznek.

Ha plusz súlyt adsz le, az egész testedből veszítesz zsírt, és ez magában foglalja a lábadat is. Tehát ne ess pánikba, amikor a kedvenc cipőd elkezd lecsúszni a lábadról. Ehelyett örülj, hogy most már könnyebb felhúzni a csizmádat a vékony vádlidra. És ne felejtsd el átméreteztetni a gyűrűdet – az ujjaid is vékonyabbak lesznek.

4. Érzékenyebbé válsz a hidegre.

Ahogy fogysz, a szó szoros értelmében elveszíted a szigetelő zsírt, amely a testedet takarja és melegen tartja. Enélkül az extra réteg nélkül a tested érzékenyebbé válik a hőmérsékleti változásokra, különösen hideg időben.

Egy másik ok, amiért elkezdesz fázni, az, hogy az anyagcseréd sebessége lelassul. A tested megpróbálja megtakarítani a lehető legtöbb energiát, mert nincs több extra kalóriája. Tehát készülj fel arra, hogy a pulóverek és kardigánok a legjobb barátaid lesznek.

3. Kevesebbet fáj a fejed.

Bár az elhízás közvetlenül nem okoz fejfájást, 50%-al növeli a migrén kockázatát. A jelenlegi elmélet, amelyet az egészségügyi szakértők támogatnak, arra utal, hogy a zsírsejtek növelik a szervezetben a gyulladás mennyiségét. Bizonyos helyzetekben ez a gyulladás migrént okozhat. Ezért a túlsúly leadása csökkentheti a fejfájás súlyosságát és mennyiségét.

2. Nő az étvágyad.

Amikor lefogysz, az csökkenti a leptin szintjét, a zsírsejtek által felszabaduló hormont, amely jeleket küld az agyadnak, hogy tele vagy. Miközben a szervezet igyekszik, hogy a leptin szintet visszahozza a normális kerékvágásba, ez megnövekedett étvágyhoz vezethet és erős vágyhoz a zsíros és magas kalóriatartalmú ételek fogyasztására. De ne add fel – ezek a vágyak eltűnnek, amikor a tested hozzászokik az új életmódjához.

1. Abbahagyod a horkolást.

A kutatók rájöttek, hogy a testtömeged legalább 5%-ának elvesztése segíthet abban, hogy jobban és hosszabb ideig aludj éjszaka. Kiderült, hogy még a mérsékelt fogyás is csökkenti a nyakunk körüli felesleges súlyt, ami általában elzárja a felső légutakat, és súlyosbítja az alvási apnoe és a horkolás tüneteit.

Ha az éjszaka közepén semmi sem ébreszt fel, az alvásod minősége lényegesen jobb lesz, és ez viszont segít sokkal gyorsabban fogyni.

Próbáltál már valaha fogyni? Milyen pozitív és negatív mellékhatásokat észleltél? Oszd meg velünk a történeteket a fogyásodról kommentben!

forrás: 5percblog

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu