Akár szeretsz reggelizni, akár azok közé tartozol, akik ébredés után órákon át semmit nem tudnak magukba préselni, mert nem éhesek, a legjobb választás a számodra a banán lehet egy pohár meleg vízzel.

Ennek több oka is van! Először is, a reggeli számos tanulmány szerint nagyon fontos a szervezet számára, ha nem a legfontosabb étkezés a napban. Azok, akik imádnak reggelizni, megfelelő mennyiségű tápanyagot visznek a szervezetükbe, de a fogyást nem éppen segíti elő, és az sem mindegy, hogy mit eszünk. A banán még akkor is az egyik legjobb választás, ha utána nem sokkal eszünk valami mást is, ugyanis nagyon jó hatással van a szervezetünkre, ellát minden szükséges tápanyaggal, elindítja az emésztést, nem terheli meg a gyomrunkat és teli van energiával. Amit majd ezután eszünk meg, azt már könnyebben emésztjük.

Akik nem reggeliznek, azoknak is tanácsos magukba préselni egy banánt ugyan ezen okok miatt. Egy banán kiválthatja a teljes reggelit.

A banán és meleg víz titka:

A víz ahhoz kell, hogy könnyebben, gyorsabban fel tudjuk dolgozni a banán szöveteit, ami azután tovább segíti az emésztésünk tehermentes, hatékony működését. Ez pedig a fogyásban is nagy szerepet játszik. A banán elegendő energiát ad, és utána sokáig nem lesz éhes az ember, ami egy másik ok, amiért kiváló gyümölcs ahhoz, hogy megszabaduljunk a súlyfeleslegtől.

Azért jó ha meleg a víz, mert a hideg víz sokkolja reggel a gyomrot.

Ha ezt a csodálatos reggeli szokásunkat megtartjuk, és a nap hátralevő részében is megfontoltan táplálkozunk, akkor hamarosan elképesztő változást figyelhetünk meg a testünkben! Gyarapszik az energiánk, egészségesebbek leszünk, nem éhezünk, de mégis beindul az egészséges fogyás!

napmintnap

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu