A kurkuma páratlan erejéről több tanulmány is megjelent, leginkább mert erős gyulladás csökkentő, fiatalító szer, a sok antioxidáns miatt, amit tartalmaz. Az elsődleges hatóanyaga a kurkumin.

Azért érdemes langyos, kurkumás vizet rendszeresen fogyasztani, mert hamar hat és nagyon könnyű elkészíteni. Csak arra kell ügyelni, hogy mikor a sárga kurkumát a vízbe tesszük, az gyorsan lemegy a pohár aljára, így ivása előtt jól fel kell kavarni.

Most lássuk, milyen problémákra gyógyír a kurkumás víz!

1. Csökkenti az ízületi problémákat

Egyes kutatások igazolták, hogy a kurkumin erősebb gyógyhatással bír, mint a diclofenac, egy gyulladácsökkentő gyógyszer, amelyet arthritisre felír az orvos.

2. Enyhíti a 2-es típusú diabéteszt

Az Auburn Egyetemen tudósai szerint a kurkuma képes a 2-es típusú diabétesz súlyosságát enyhíteni.

3.Megszünteti a gyulladásokat

Számos, a nyugati társadalomban előforduló betegségek hátterében a belső folyamatos gyulladások állnak. Éppen ezeket a gyulladásokat gyógyítja a kurkuma, ezért rendszeresen igyuk a gyógyitalt.

4. Szorulásra

A kurkumás langyos víz fogyasztásával beindítható a bél-, az epeműködés, és ennek hatására megszűnik a szorulás.

5. Májregeneráló

A test legnagyobb mirigyét, a májat is regenerálja a kurkuma, megelőzi a méreganyagok felhalmozódását, amelyek károsíthatnák a májsejteket.

6. Védi az agyat

A kurkumin hatására az agyban lévő növekedés-hormonok még idős korban is képesek termelődni, ami azért fontos, mert kutatások bizonyítják, hogy ezek a speciális hormonok hozzájárulnak az agy egészséges működéséhez, így kisebb lesz az esélye például az Alzheimer-kór kialakulásának.

7. Lúgosít

A kurkuma lúgosítja a testet, ami azért nagyszerű, mert ellensúlyozza a betegségek kialakulásáért felelős savas környezetet.

8. Keringés javító

A kurkumin arra is képes, hogy a vérerekben található lerakódásokat feloldja – ezt japán tudósok állapították meg, a tanulmány a Bilogical and Pharmaceutical Bulletin szaklap hasábjaink jelent meg, 2011-ben. Patkánykísérleteken igazolták, hogy az autoimmun szívbetegségek okozó anyagokkal beinjekciózott állatok állapota javult a kurkumás kezelést követően.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu