Senki sem szereti a hazugokat. Ha hazudnak nekünk, az nagyon fáj nekünk. Természetesen elárulva és sértődötten érezzük magunkat. Az igazság azonban az, hogy nap mint nap becsapjuk magunkat, és ezzel korlátozzuk magunkat abban, hogy olyan életet éljünk, amilyet megérdemlünk, és megakadályozzuk saját sikerünket.

Összegyűjtöttünk néhányat a legnépszerűbb hazugságok közül, amelyeket nap mint nap mondogathatsz magadnak.

Reméljük, hogy ez a lista segít megérteni, mennyire káros lehet ez a gondolkodásmód.

1. A múltam áldozata vagyok

Nem a múltad áldozata vagy, hanem a múltad miatt vagy a jelened áldozata. Természetesen a korábban elkövetett tetteid meghatároznak téged. De a korábbi idők megszállott mintái és a már elmúlt dolgok megállás nélküli elemzése még több hibához vezethet. A múltad kísérteni fog, ha hagyod.

Ne feledd: a múlton való rágódás eltávolít a jelentől.

2. Túl öreg vagyok ehhez

Soha nem vagy túl öreg semmihez.

Mindig vannak olyan emberek, akik akkor érnek el jelentős eredményeket, amikor látszólag minden esély ellenük szól. Amíg kételkedsz magadban, és azt hiszed, hogy az időd már elszállt, addig hajlamos vagy elveszíteni az önbizalmadat és a képességedet, hogy megvalósítsd a benned rejlő lehetőségeket.

Ne feledd: soha nem vagy túl öreg vagy túl fiatal ahhoz, hogy beteljesítsd a hivatásodat.

3. A pénz nem szeret engem

Ne ítéld magad már a kezdetektől fogva kudarcra. Ne a pénz legyen az elsődleges célod. Azonban a teljes lemondás sem lehet opció. Megérdemelsz mindent, amiről álmodsz.

Kezdd kicsiben – engedd meg magadnak, hogy valami nagyobb és jobb dologról álmodj.

4. Ha lesz …, akkor boldog leszek

A boldogság nem akkor jön el, amikor elérte a célját. Az öröm és az elégedettség érzése átmeneti és múló lesz.

Próbáld meg úgy érezni magad boldognak, hogy nem adsz magadnak felesleges ultimátumokat.

5. Ezt később is megtehetem

Ez talán a legnépszerűbb hazugság, amit magunknak mondunk. A probléma az, hogy sosem tudjuk, mennyi időnk van valójában. Lehet, hogy egy nap arra ébredsz, hogy már nincs időd azokra a dolgokra, amiket mindig is szerettél volna. Senki sem tudja, mit hoz a jövő.

Ha a tökéletes pillanatra vársz, amikor minden biztonságban van, lehet, hogy az soha nem érkezik el.

6. Vesztes vagyok, mert a próbálkozásaim kudarcot vallottak.

Hagyj fel az elvárásaiddal azzal kapcsolatban, hogy milyennek kellene lennie az életednek, és kezdj arra koncentrálni, ami most van. Ne feledd, hogy csak azért, mert valami nem úgy alakul, ahogy szeretnéd, még nem jelenti azt, hogy nem értél el semmit. Soha ne add fel.

A siker apró napi lépések sorozatából áll – a tetteid és döntéseid fokozatosan vezetnek majd a céljaid felé.

7. Senki sem ért meg engem

Ezt gondolja a legtöbb ember a világon, tehát nem vagy egyedül. Ne gondolj többé arra, hogy senki sem ért meg téged, csak azért, mert nem értenek veled egyet.

Másnak lenni rendben van, és néha ha meghallgatsz egy más véleményű embert, jobban megértheted magadat.

8. Én nem vagyok olyan, mint ők… nem tehetem ezt meg

Mindannyian mások vagyunk. Mindannyiunknak más és más készségei, képességei és személyiségei vannak. Hajlamosak vagyunk összehasonlítani magunkat azokkal az emberekkel, akik látszólag sikeres karriert futottak be, de teljesen figyelmen kívül hagyjuk, hogy ők valószínűleg a semmiből kezdték, és keményen megdolgoztak a felfelé vezető úton.

Változtass pozitívabbra a gondolkodásmódodon. Legyen ez a mondat a mantrád: “Ha ők meg tudják csinálni, én is meg tudom csinálni”.

9. A komplexusaim blokkolják a képességeimet és az erőfeszítéseimet

Valójában az, amit a legjobban utálsz magadban, és amit megpróbálsz mások elől elrejteni, az tesz téged egyedivé, és segít kiemelkedni. Nézz magadra egy olyan ember szemével, aki szeret téged, és olyannak fogod látni magad, amilyen valójában vagy.

A komplexusaid nem határoznak meg téged.

Mit kell tenned: Ne kezdj minden hétfőn új életet – csak nagyon kevesen tudunk hidegre váltani, és a végén újra kezdeni a rossz szokásunkat. Ezek a próbálkozások általában kudarcokhoz vezetnek. Ehelyett kezdjünk inkább kis lépésekkel. Ha például megszoktad, hogy sokáig fennmaradsz, de szeretnéd normalizálni az alvási rutinodat, kezdd azzal, hogy minden este ugyanabban az időben fekszel le. Még ha hajnali fél háromkor is fekszel le, próbálj meg időben lefeküdni, és ne maradj fent hajnali háromig. Ha egyszer megszokod ezt a fegyelmet, könnyebb lesz átütemezned a korábbi időpontra való lefekvést. Számos technika létezik, amely segít a rossz szokások leküzdésében az interneten – válassza ki azt, amelyik az Ön számára működik.

forrás: trendvonal

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu