Egy álló kocsiban lehúzott ablakokkal, körülbelül 400-800 mg benzol található, de ha autót a melegben hagyjuk, vagy ha a kocsi a tűző napon van netalán, akkor a levegőbe került benzol elérheti a 2000-4000 mg-ot is, ami a tolerálható érték a negyvenszerese!

Azok a sofőrök, akik csukott ablakokkal vezetnek, nagy mennyiségű benzolt lélegeznek be. A benzol egy súlyosan mérgező anyag, amely rossz lehet a májra, vesékre, csontokra immunrendszerre, csökkentve ezáltal a szervezet védekezőképességét, ennek következtében pedig nagyobb lehet a megbetegedések esélye. Még kellemetlenebb, hogy a test nem tudja jól semlegesíteni ezt a mérgező anyagot. A légkondicionálók használati utasításában az áll, hogy bekapcsolás előtt két percig ki kell nyitni az ablakokat, de eddig tisztázatlan volt ez a kérdés, mert senki sem magyarázta meg nekem, hogy miért van erre szükség.És persze ezt kevesen is olvassák el.

A tudósok indoklása:

– A benzol ismerten rákkeltő, gyengíti az immunrendszert!

– A benzolról tudósok állítják, hogy rákkeltő, különösen a vérképző szervekben okozhat rosszindulatú betegséget, például fehérvérűséget. A méreg az immunrendszerre is káros, csökkenti a szervezet védelmi rendszerét, növeli a megbetegedések kockázatát. Az EU már évtizedek óta korlátozza a benzol tartalmú anyagok importját és forgalmazását, teljes betiltása azonban még várat magára.

A mikor bekapcsoljuk a légkondit, rögtön meleg levegőt fúj be az autóba, amely tele van benzollal – olyan mérgező anyag, amely rákot okoz! Ezért nagyon fontos, hogy percekig tartsuk lehúzva az ablakokat.

Ha meleged van ne indítsd be rögtön a klímát, inkább nyisd ki az ablakokat és szívj be egy kis hűvös levegőt!

Először nyisd ki az ablakokat néhány percre és csak azután kapcsold be a légkondicionálót. A motor beindítása után még tartsd nyitva az ablakokat néhány percig!

Gondolj csak bele egy kicsit… milyen egyszerű de fontos információ, hiszen megmentheted vele rokonaid, barátaid egészségét!

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu