A tanulmányok szerint azok a gyerekek, akik a szüleikkel alszanak, magabiztos, intelligens, sikeres felnőttekké válnak. És ez még nem minden…

Ez azt jelenti, ha legközelebb azt érzed, hogy a gyermeked lehúzza rólad a takarót és odabújik melléd, akkor jusson eszedbe az, hogy ez a dolog segítségére lesz abban, hogy sikeres felnőtté váljon.

Mit mond a tanulmány

A tanulmány szerint azok a gyerekek akik képesek arra, hogy a saját ágyukból átmenjenek a szüleik ágyába az éjszaka közepén, jobb jegyet kaptak a tanáraiktól kognitív tesztek elvégzésekor, az első iskolai években.

A csecsemőkkel történő együtt alvás, nem javallott, mert a baba nagyon sérülékeny. Azokról a gyerekekről akik a szüleikkel alszanak megállapították, hogy felnőttkorukban sokkal biztosabbak a kapcsolataikban, alapvetően jobban bíznak a képességeikben.

Egy felmérés szerint, amit pszichológiát tanulmányozó egyetemisták végeztek megállapították, hogy azok a férfiak akik gyerekkorukban a szülőkkel aludtak, sokkal jobban becsülik önmagukat és sokkal kevésbé aggódóak.

Egy hasonló tanulmányról, amelyet Robin Lewis és Louis Janda végzett, a nőknek és a férfiaknak is a következő volt a véleménye:

“Mindig biztonságérzetet adott az, hogy a szüleimmel alszom mert ha, rosszat álmodtam tudtam, hogy anya és apa mellettem van.”

“Ez egy jó hír azoknak a szülőknek, akik nem tudnak kényelmesen pihenni, mert a gyerek minden éjjel elfoglalja az ágyukat.”

“Nem vagyok biztos abban, hogy kényelmet nyújt egy kis rész a matracból, lepedő nélkül. A gyerekkel közöttünk, aki folyton mocorog – mondja egy anyuka, de azt fogom szem előtt tartani, hogy ennek a dolognak mennyi előnye van.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy minden éjjel a gyerekkel kell aludni, de ha az éjszaka közepén átmegy a szülők szobájába, érdemes hagyni, hogy reggelig maradjon.

forrás: ketkes

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu