Prof. Dr. Ioan Nedelcu bőrgyógyász főorvos felhívja a figyelmet, hogy mennyire fontos az, hogy egészségesen táplálkozzunk, és hogy körültekintően kiválasszuk a számunkra megfelelő élelmiszereket. Azon túl, hogy egészséges ételeket eszünk, figyeljünk oda ezek tárolására is.

A szakértő elmondta, hogy “a létfontosságú szervek várható élettartama nagymértékben az általános egészségi állapotunktól függ, vagyis összességében kell odafigyelni a test karbantartására. Foglalkoznunk kell a belső szerveink állapotával.”

“Figyelnünk kell a belső szerveink állapotára. Minden szervünk élettartama a leggyengébb szervünk egészségi állapotától függ.” – véli a szakember, írja a CSID.ro.

Belső szerveink nagymértékben károsodhatnak az elektromágneses szmog, a különböző vegyi anyagok, rovar-, és gombairtók következtében – magyarázza Ion Nedelcu professzor.


Az ételek sokszor nehézfémeket tartalmaznak, ajánlott odafigyelni a tárolásukra is, például soha ne tartsuk őket alumínium fóliában.

“Az elmúlt 100 évben túlzott ütemben halad a bolygó iparosítása, ennek következtében pedig a nehézfémek is sokkal nagyobb teret hódítanak a környezetünkben. Az óceáni halaktól kezdve a bio élelmiszerekig nagyon sok nap, mint nap fogyasztott élelmiszer tartalmaz olyan nehézfémeket, mint például higanyt, ólmot, alumíniumot. Ha egy el nem fogyasztott ételt a hűtőszekrényben tárolunk alumíniumfóliában, akkor 24 óra alatt az étel 20-szor több alumíniumot szív magába a fóliából, mint amennyi általában a szervezetünkbe jut egy nap alatt” – mondja a szakember.
Az alumínium mérgező hatása a szervezetben

“Ha alumínium jut a szervezetbe krónikus fáradtság, csökkent koncentrálóképesség, idegesség, depresszió, krónikus gyulladás, autoimmun betegségek, és allergiák jelentkezhetnek. A fémek a szervezetbe jutva toxikus hatást váltanak ki, az immunrendszert roncsolják. Így hosszútávon könnyen kialakulhatnak a különböző gyulladásos és krónikus betegségek. A legtöbb betegség egy hosszan tartó krónikus betegség következtében alakul ki” – mondja Dr. Ioan Nedelcu.

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu