Az újszülötteknél elfogadott az a szokás, hogy jobb csak három naponta megfürdetni a babákat, a többi napon csak a kényes részeket vattával áttörölgetni. Ezzel nincs is baj, mert még rajtuk van a magzatmáz maradéka, de most kiderült, hogy ez később már jóval kevésbé ideális… Vajon mi történik ilyenkor a testtel?

A legtöbb felnőtt lezuhanyozik, vagy kádba bújik naponta legalább egyszer. Azonban volt idő, nem is olyan rég, amikor megpróbáltak lebeszélni az ilyen sűrű fürdésről, mondván, így a jótékony baktériumokat is elveszítjük a bőr felületén… Mi az helyes megoldás? Íme, ez történik a testeddel, ha két napig nem fürdesz:

A bőröd bezsírosodhat

A napi meleg zuhany valamelyest szárítja a bőrt, ugyanis a piszokkal együtt a bőr természetesen termelődő olajait is leoldjuk a szappannal. Hogy ezt elkerüljük, ne hagyjuk el a fürdést, csak ne álljunk órákig a zuhany alatt, legfeljebb 10 percig, és kevésbé meleg vízzel.

Nem cserélődnek a sejtek

Fürdés és törölközés hatására a bőrön felgyülemlett elhalt hámsejteket is eltávolítjuk, lehetővé téve, hogy új hámsejtek képződjenek, felfrissítve ezzel a bőrünket. Amennyiben ezt nem tesszük, a bőrünk nem lesz olyan fiatalos, és nem tud majd lélegezni.

Könnyebben megbetegszünk

A piszokkal együtt a baktériumoktól is meg lehet szabadulni egy zuhanyzással. Ez azért fontos, mert a bőrön felgyülemlett, és a környezetünkből összeszedett káros baktériumok komoly fertőzésekhez, bőrbetegségekhez vezethetnek.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu