Az újszülötteknél elfogadott az a szokás, hogy jobb csak három naponta megfürdetni a babákat, a többi napon csak a kényes részeket vattával áttörölgetni. Ezzel nincs is baj, mert még rajtuk van a magzatmáz maradéka, de most kiderült, hogy ez később már jóval kevésbé ideális… Vajon mi történik ilyenkor a testtel?

A legtöbb felnőtt lezuhanyozik, vagy kádba bújik naponta legalább egyszer. Azonban volt idő, nem is olyan rég, amikor megpróbáltak lebeszélni az ilyen sűrű fürdésről, mondván, így a jótékony baktériumokat is elveszítjük a bőr felületén… Mi az helyes megoldás? Íme, ez történik a testeddel, ha két napig nem fürdesz:

A bőröd bezsírosodhat

A napi meleg zuhany valamelyest szárítja a bőrt, ugyanis a piszokkal együtt a bőr természetesen termelődő olajait is leoldjuk a szappannal. Hogy ezt elkerüljük, ne hagyjuk el a fürdést, csak ne álljunk órákig a zuhany alatt, legfeljebb 10 percig, és kevésbé meleg vízzel.

Nem cserélődnek a sejtek

Fürdés és törölközés hatására a bőrön felgyülemlett elhalt hámsejteket is eltávolítjuk, lehetővé téve, hogy új hámsejtek képződjenek, felfrissítve ezzel a bőrünket. Amennyiben ezt nem tesszük, a bőrünk nem lesz olyan fiatalos, és nem tud majd lélegezni.

Könnyebben megbetegszünk

A piszokkal együtt a baktériumoktól is meg lehet szabadulni egy zuhanyzással. Ez azért fontos, mert a bőrön felgyülemlett, és a környezetünkből összeszedett káros baktériumok komoly fertőzésekhez, bőrbetegségekhez vezethetnek.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu