Hiába takarítunk egyfolytában, a portalanság 1-2 hétnél nem tart tovább. Létezik viszont egy trükk, amely alkalmazásával akár 2-3 hónapig is megakadályozhatjuk a por lerakódását!

Van egy olcsó termék, amely segít a lakás hosszútávú tisztán tartásában, ez pedig a glicerin. A glicerin egy olyan anyag, amely hosszú ideig meg tudja akadályozni a por lerakódását. Nem csak a lakkozott területekről lehet vele eltüntetni a port, hanem a tükörről is. Ezt a sűrű, szagtalan anyagot használják többek között a múzeumok és a szállodák is. A glicerin egyfajta láthatatlan réteggel vonja be a már előzőleg megtisztított felületeket, így a por is nehezebben rakódik le. Az is erőssége, hogy bármilyen felületen lehet használni.

Egy mikroszálas törlőkendőre tegyünk pár cseppet a glicerinből, ezután ezzel töröljük át a bútorokat. Ugyanígy járjunk el a lakkozott felületek, és a tükrök esetében is. A parketta és a laminált padló is fényessé és portalanná varázsolható, ha a felmosóvízbe néhány csepp glicerint keverünk, ezután ezzel a keverékkel mossuk fel a járólapot.

Nemcsak a fényesítésben és portalanításban lehet segítségünkre, hanem a folteltávolításban is! A makacs foltokra csepegtessünk pár csepp glicerint, ezután a textilt sós folyadékban öblítsük ki.

A szépségápolásban is hatékonyan fel lehet alkalmazni. A hajápolásban segítségünkre lehet, ha néhány csepp glicerint teszünk a samponba, hiszen ettől a haj jóval fényesebb lesz. Ha a kézkrémbe teszünk belőle egy keveset, akkor a bőrünk is puhább lesz.

Reméljük, a cikk elnyerte a tetszésed és nem felejted el, hogy megoszd a barátaiddal és családtagjaiddal is. Köszönjük.

Forrás: szupertanacsokblog. hu

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu