Ha eldöntötted, hogy leszoksz, mert bűzös, drága és nagyon egészségtelen a dohányzás, akkor ez a növény segíteni fog elhatározásodban. A sztívia igen jó módszert biztosít a cigaretta után érzett vágy csökkentésében, megszüntetésében.

Rengetegen dohányoznak, mert fiatalon rászoktak, és az évek alatt kialakult náluk a függőség, ami arra kényszeríti a függőt, hogy mindig rágyújtson. Ezzel pedig nem tesz jót a testének, hiszen a cigaretta füstje köztudottan súlyos betegségek okozója lehet, például a rettegett tüdőráké.

A sztívia viszont képes csökkenteni sőt megszűntetni a nikotinéhséget, így nagy segítségére lehet annak, aki végleg le szeretné tenni a cigarettát. Amerikai és német tudósok által végzett tesztek azt igazolták, hogy a sztívia fogyasztása megsokszorozza az esélyét, hogy sikerüljön a leszokás.

Csak el kell rágni naponta többször egy levelet, vagy pár csepp sztívia kivonatot (árulják édesítőként) kell cseppenteni a nyelv alá, akárhányszor megkívánsz egy cigarettát, miközben próbálsz leszokni. A gyógynövény illóolaja elöli a cigaretta utáni vágyat, így sokkal könnyebb kibírni nélküle.

A sztívia egy természetes édesítőszer, így a leviszi a vércukorszintet, ezért a dohányzásról ezzel leszokók nem fognak elhízni, ami plusz előny.

A sztívia sok C-, A-, K- és E-vitamint tartalmaz, de van benne kálium, foszfor, magnézium, kalcium, vas, cink, növényi fehérje és rost is. Enyhíti a bélbántalmakat, csökkenti a gyomorsavat, méregtelenít, lúgosít.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu