A leptin egy hormon, ami a sejtekben található és a fő szerepe, hogy egyensúlyt teremtsen a testsúly és a szervezet energia ellátása között. Jelzést ad az agynak, ha itt az ideje, hogy hagyjuk abba az evést, másrészt serkenti a zsírszövetek energiaégetési folyamatát.

Ha ez a jelzőrendszer meghibásodik, azt úgy hívjuk leptinrezisztencia.

Ha hosszú ideig magas a leptinszint, az ember teste elveszti fogékonyságát a leptinnel kapcsolatos jelzésekre. Ez azt jelenti, az agy nem reagál, amikor a leptin azt próbálja üzenni, hogy elég az evésből, vagy be kéne már indulnia az anyagcserének.

Ez teszi a kilók leadását és az anyagcsere beindulását nagyon nehézzé.

Ételek, amelyek felborítják a leptin működését
  • Magas zsírtartalmú
  • magas cukortartalmú
  • egyszerű szénhidrátokat tartalmazó
  • Magas cukor tartalmú ételek

A legfontosabb, hogy ezeket az ételcsoportokat egy időre zárd ki, az egyszerű kalóriamegvonás ugyanis nem oldja meg a gondot, sőt még súlyosabbá válik a helyzet, ha azonban kiiktatod ezeket a leptinrezisztenciát okozó ételcsoportokat, visszaáll az egyensúly.

szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu