Ugyan meglepő lehet, de nagyon is érdemes elkészíteni a kókuszvizes kefirt, hiszen igen sok vitamin, ásványi anyag, elektrolit van benne, igazi csodaszer. nagyon magas a K-, C-, A-vitamin szintje, sok béta-karotin, niacin, és riboflavin van benne.
Ez a rendkívül hatékony probiotikum, sokkal jobb mint a sime kefir, mivel nincs benne laktóz és kazein. Elősegíti a tápanyagok felszívódását, ezért jó hatással van az bél funkcióra. Mit tesz még az egészséggel?
- hidratál
- ÉLÉNKÍTI az emésztést
- enyhíti a menstruáció tüneteit
- edzi az immunitást
- segíti a szemet
- emeli az energiaszintet
- kiűzi a testben élősködő candidát, élősködőket
- megszünteti a cukoréhséget
A kókuszvizes kefirt már meglévő kefirgomba segítségével csinálhatjuk meg, ezért próbáljunk meg beszerezni egy kisebb kezdő adagot. Nekünk most a kefirgombáról leszűrt lére is szükségünk lesz.
Hozzávalók: 5 evőkanál leszűrt kefir egy kevés gombával, 7 csésze friss kókuszvíz, 1 ceyloni fahéj.
Elkészítés: öntsük a kókuszvizet egy fél literes üvegkancsóba, majd adjuk hozzá a kefir levét a kefirgombával, és hagyjuk állni 48 órán keresztül. Ezután szűrjük le a gombákat, adjuk hozzá a fahéjat, és fogyaszthatjuk is.
A gombák segítségével foghatunk is neki az újabb adag készítéséhez.
forrás: szupertanácsok