Folyamatosan azt mondják, hogy a fizikai inaktivitás nem a legtöbbet hozza ki az emberből, és ez a a legrosszabb dolog, amit tehetünk, így a lustaság okozza az egyik legnagyobb bűntudatot minden nap.

Ez azonban nem feltétlenül a teljes igazság. Természetes, hogy aktív és mozgásban van sok jó dolog, de a lassú élet sem rosszabb választás.
Először is, annak ellenére, hogy a felnőtteket nem bátorítják a délutáni alvásra, kiderült, hogy a szundítás rendkívül előnyös az egészségre. Ugyanígy a lazítás hibának számít, pedig messze van ettől.
Tanulmányok kimutatták, hogy a lustálkodás kiváló módja annak, hogy ösztönözd a kreativitást és a motivációt.
Tisztázzuk a dolgokat: nem azt mondjuk, hogy töltsétek el a napot a kanapén fekve, tévénézés és rágcsálás közepette, de hidd el, hogy hasznos lenne néhány percet pihenni, amikor szükséged van rá.

Ez segít energizálni a testet.
Megmagyarázzuk, hogy a lustaság jó neked, ezért legközelebb egy kicsit le kell ülnöd, élvezni az időt, nem pedig bűntudatot érezni!

Télen az emberi test több melatonint termel, ezért álmosak vagyunk, nyáron pedig a meleg akadályozza a túlzott aktivitást.
A lustaságnak ugyanakkor mentális és fizikai haszna is van, ezek a következők:

Javítja az edzést

Bár ez kissé ellentmondásosnak tűnik, ha lusta vagy, akkor nem tölted az egész napot edzéssel, és rövidebb, de nagyobb intenzitású edzésre fogsz összpontosítani.
Ez elegendő időt hagy arra, hogy élvezzed a napot, de a szív megkapja a vérszivattyút is. Tanulmányok kimutatták, hogy a rövidebb, intenzív edzés a pihenés után elősegíti a testsúlycsökkentést, és sokkal hatékonyabb, mint egy hosszú edzés.

Csökkenti a vérnyomást

A stressz negatívan befolyásolja az egész testet, és befolyásolja a pulzusszámot, a vérnyomást, ami szorongáshoz vezet. A pihenés, mély lélegzés és a test és az elme lazítása alacsonyabb vérnyomást eredményez.

Stimulálja a kreativitást

A legfényesebb ötleteket fekvés közben tapasztaljuk, amikor nem gondolkodunk semmin.
Másrészről, ha túl sokszor próbálunk megoldani egy problémát, az gyakran kontraproduktív.

Erősíti a problémamegoldó készségeket

Ha az agyad folyton megoldást keres, akkor nem jut semmire. Ez nem jelenti azt, hogy csak várni kell, hogy a dolgok önmagukban is megtörténjenek, de meg kell találni, mikor kell kicsit ellazítani az elmét, hogy egy idő után visszaállíthassa az optimális teljesítményét.

Fejleszti a hatékonyságot

Az egész világon ismert Agatha Christie azt állította, hogy “egy ötlet szerintem közvetlenül a lelkektől indulva jön létre”, ő hitt abban, hogy számos olyan találmány, amely megkönnyíti életünket,az ellazult lélek eredménye volt.

A lustaság is arra kényszerítheti az embert, hogy felgyorsítsa a teljesítményt, csak hogy gyorsan befejezze és megteremtse a pihenéshez szükséges időt. A lusta emberek általában gyorsabban elvégzik a dolgokat.

A jelenlegi pillanat élvezete

A lustaság hasonlít a meditációra, ugyanúgy megéli az aktuális pillanatot.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu