Rengetegen szeretnek délutánonként aludni egy kicsit, azonban a pihentető kedvtelésnek egyre kevesebben tudnak időt szentelni. Pedig mennyire jól tud esni egy kis délutáni pihenés. Utána még a világot is szebb színben látjuk.

A mai gyors életmód miatt, amikor már rég nem 8, hanem legalább 10 vagy 12 órát robotolunk, nagyon kevés időnk marad a délutáni alvásra. Ha akad egy fél óránk, dőljünk le, aludjunk délután, egy idő után észre fogjuk venni, hogy hatására az egész életünk megváltozik.

1. Egész nap jó kedvünk lesz

a szerotonin felelős a boldoságunkért, alvás közben pedig szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Már egy kevés alvással is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek, és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

2. Javul az agyműködés

– a délutáni alvás hatására képesek leszünk sokkal könnyebben felfogni az új információkat. Egy óra alvás után megnő a produktivitásunk, és a munkakedvünk is.

3. Javítja a koncentrációt

– a NASA kutatásai alapján kimutatták, hogy egy 40 perces alvás hatására 100%-osan éberebbek, és aktívabbak leszünk. Az alvás hatása 200 mg koffein elfogyasztásával egyenlő.

4. Növeli a kreativitást

– Lenardo da Vinci, amikor csak tehette, délutánonként aludt egyett, viszont éjszaka jóval kevesebbet aludt, mint mások. A délután pihenés hatására nő a kreativitás.

5. Növeli az agyi kapacitást

– agyunkat egész nap információkkal bombázza a világ. A délutáni alvás segítségünkre lehet abban, hogy az agy relaxáljon, és az információkat jobban el tudja rendezni.

6. Felerősíti az érzékelést

– hatására sokkal élesebb lesz a szaglásunk, látásunk. Tudományosan kimutatták, hogy a délutáni pihenés sokkal jobban megerősíti az érzékszerveinket, mint az éjszakai alvás.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu