Rengetegen szeretnek délutánonként aludni egy kicsit, azonban a pihentető kedvtelésnek egyre kevesebben tudnak időt szentelni. Pedig mennyire jól tud esni egy kis délutáni pihenés. Utána még a világot is szebb színben látjuk.

A mai gyors életmód miatt, amikor már rég nem 8, hanem legalább 10 vagy 12 órát robotolunk, nagyon kevés időnk marad a délutáni alvásra. Ha akad egy fél óránk, dőljünk le, aludjunk délután, egy idő után észre fogjuk venni, hogy hatására az egész életünk megváltozik.

1. Egész nap jó kedvünk lesz

a szerotonin felelős a boldoságunkért, alvás közben pedig szerotonin szabadul fel a szervezetünkben. Már egy kevés alvással is nagyon sokat tehetünk annak érdekében, hogy elégedettek, és kiegyensúlyozottabbak legyünk.

2. Javul az agyműködés

– a délutáni alvás hatására képesek leszünk sokkal könnyebben felfogni az új információkat. Egy óra alvás után megnő a produktivitásunk, és a munkakedvünk is.

3. Javítja a koncentrációt

– a NASA kutatásai alapján kimutatták, hogy egy 40 perces alvás hatására 100%-osan éberebbek, és aktívabbak leszünk. Az alvás hatása 200 mg koffein elfogyasztásával egyenlő.

4. Növeli a kreativitást

– Lenardo da Vinci, amikor csak tehette, délutánonként aludt egyett, viszont éjszaka jóval kevesebbet aludt, mint mások. A délután pihenés hatására nő a kreativitás.

5. Növeli az agyi kapacitást

– agyunkat egész nap információkkal bombázza a világ. A délutáni alvás segítségünkre lehet abban, hogy az agy relaxáljon, és az információkat jobban el tudja rendezni.

6. Felerősíti az érzékelést

– hatására sokkal élesebb lesz a szaglásunk, látásunk. Tudományosan kimutatták, hogy a délutáni pihenés sokkal jobban megerősíti az érzékszerveinket, mint az éjszakai alvás.

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu