Nem hiszek a gyors javításokban, a gazdagodj meg gyorsan rendszerekben vagy bármely más olyan ajánlatban, amely azonnali sikert grantál csupán egy kis erőfesszítésért cserébe. Azonban szeretem, ha az ember logikusan gondolkodik a cselekedetei előtt. Ezért nem is szoktam túl bonyolítani a dolgokat, ez pedig nagyon sok ügyfelemnek tetszik, hiszen csupán egy egyszerű és jól feltett kérdés, rengeteget segíthet. Íme neked is egy kérdés, amire tudnod kell válaszolni a saját sikereid érdekében!

Mi áll a jelenlegi valóságod (ahol most vagy) és a végső elképzelésed (ahol lenni akarsz) között?

Ezek az akadályok inkább pszichológiai, fizikai, érzelmi vagy valami más okok?

Amig nem tudsz erre a kérdésre válaszolni, addig egyhelyben fogsz toporogni. Ez a kérdés megköveteli a mentális önvizsgálatot. Fontos,hogy tudd,hova akarsz menni, ez ad ugyanis irányt neked, de ha megvizsgálod, hogy miért nem vagy még ott, akkor lendületet is kaphatsz, azaz összességében a kérdésre való válasz segít, hogy gyorsabban elérd a céljaid.

“A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: a folytatáshoz való bátorság az, ami számít.” (Winston Churchill)

Ez az egész olyan, mint egy útiterv követése. A térkép használhatatlan, hacsak nem ismered azt, hogy hol vagy most és hova akarsz menni.  Mi lehet azonban az akadály, ami miatt nem haladsz, vagy legalábbis lassabban haladsz? Sok embernek tettem már fel ezt a kérdést és engedd meg, hogy kiemeljek 4 okot, ami leggyakrabban előkerültek :

1. A képzelet hiánya!

Hogyan szándékozol eljutni bárhova, ha nem is tudod mere tartasz. Nehéz vállalkozás,hogy leülj és egy üres papírlapra elkezd felvázolni az életed. Azonban csak egy lapon kell jól felvázolni, hogy mere tartasz és az megadja majd neked az irányt. De el kell kezdeni!

2. A célok hiánya!

Szóval itt már tudod, hogy hová akarsz menni, csak azt nem, hogy hogyan érhetsz oda. A második legnehezebb dolog, hogy már megvan ugyan a papírlap a tervekkel és az elképzelésekkel, csak a hogyan hiányzik. A lényeg ennél a pontnál, hogy ha apró lépésekkel is, de haladj előre a célod felé. Ünnepeld meg minden apró sikered és előrelépésed, hiszen ezek bizonyítják, hogy igenis képes vagy megcsinálni és további motivációt fognak neked adni.

3. A hit hiánya!

Hányszor hallom privát coachingok során, hogy nekem ez nem fog menni ezért vagy azért. A szüleimnek sem sikerült, a testvéremnek se, a barátom is belebukott stb.stb. Erre egy nagyon egyszerű megoldás van, hagyd abba ezt a fajta gondolkodást és szakítsd meg ezeket a negatív képeket. Igen, tényleg ennyire egyszerű, csupán abba kell hagynod! Csodálatos ember vagy, megtudod csinálni!

4. Lustaság!

Ezt valószínűleg nem fogod bevallani magadnak, de sokszor az is előfordul, hogy szimplán lusta vagy. Sokszor azt mondjuk, hogy a lustaság nem csinál semmit. De ez nem igaz, hiszen ezt is tudatosan tesszük és sokszor tudjuk is, hogy ez rossz dolog. Ha viszont megtalálod a szenvedélyed, biztosan nem leszel lusta.

Íme tehát a 4 lehetséged ok, amelyek visszatartanak téged a jelenlegi helyzetedtől és attól a helytől, ahol lenni szeretnél. Most eljött a te időd! Válaszolj a kérdésre :

Mi áll a jelenlegi valóságom és a végső elképzelésem között?

Life Advisor

További írásait a pozitivitás és motiváció forrásáról, inspirációval és működő tanácsokkal lifeadvisor.blog.hu weboldalon olvashatod.

forrás: ketkes

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu