Mit tartogatnak nekünk a csillagok az egészség terén? 

Kos:
III.21. – IV. 20.

Meglehetősen ingatag lesz az egészséged 2021-ben, de szerencsére mindig csak kisebb hullámvölgyeid lesznek, és ha még le is ver valamilyen szezonális betegség vagy egyéb nyavalya a lábadról, akkor is rövid időn belül fel fogsz épülni. Akárcsak azokból az apró-cseprő balesetekből, amiket év közben elszenvedhetsz. Azokra a peches időszakokra kell gondolj, amikor sorozatosan belerúgsz a küszöbbe vagy neki mész az oszlopnak és lesz egy szép púp a homlokodon. Ráadásul kénytelen leszel bizonyos időközönként vagy akár hosszú távon megvonni magadtól a cukros és a zsíros ételeket. Ha nem szeretnél szembenézni a túlsúllyal, muszáj lesz visszafognod ezeket és törekedni arra, hogy nyugodtabb életét élj, mert bizony a stressz is hizlal!

Bika:
IV. 21. – V. 20.

Az újév arra fog ösztönözni, hogy sokkal tudatosabb életet élj! Többet mozogj és megtanulj helyesen étkezni, illetve hogy felhagyj az egészségtelen szokásaiddal. Ha az év elején el is kezded, rövid időn belül tapasztalni fogod az életmódváltás pozitív hatásait és még a kilók is leszaladhatnak rólad! Bár márciustól úrrá lesz rajtad a tavaszi fáradtság és rettentő energiátlan leszel. Akkor majd légy is elnézőbb magaddal és ne erőltesd annyira a mozgást, hanem szánj elég időt a pihenésre. Az évben sokat fejlődhet majd a stresszkezelési képességed, így mikor az ősszel beindulnak életben az események, már sokkal jobban fogod tudni kezelni a feszültséget! Lényegében az mondható el, hogy nem kell aggódnod az évben az egészségedért!

 

Ikrek:
V. 21. – VI. 21.

Megnyugodhatsz, mert nem kell majd tartanod a komolyabb megbetegedésektől. Sőt, inkább az mondható el, hogy többé-kevésbé egész évben fantasztikus formában leszel. Egyedül az év közepén várható érzelmi megrázkódtatások gyengíthetnek el, éppen ezért figyelj oda, hogy ne csak a tested, hanem a lelked egészségére is ügyelj egész évben! Nem ártana elmerülnöd valamely spirituális irányzatban, esetleg a jógában, ami segítene megerősíteni a lelkedet és erőt adna a rázós időszakban. Máskülönben az érzelmeid komolyan bekavarhatnak és abból hatalmas habzsolások meg esti nassolások lehetnek, amiket a bűntudat és a drasztikus fogyózás követne. Bármi is történjék, mindig igyekezz önuralmat gyakorolni!

Rák:
VI. 22. – VII. 22

Már az év elején határozd el magadat, hogy egészségesebben fogsz étkezni és többet sportolsz! Illetve azt, hogy többet meditálsz, esetleg tai-chizel, de legalábbis választasz magadnak valamilyen életfilozófiát, ami segít majd átvészelni az év elején és az ősszel várható érzelmi zavarokat, amik nem csak megviselik az idegeidet és felőrölhetik az energiáidat, hanem az édességek és a zsíros ételek karjaiba menekülhetsz. Márpedig csak koleszterin, vércukor meg gyomorbaj hiányozna a lelki bántalmaid mellé. Az energiaszinted így is egész évben hullámzóan alakul, amin a rendszeresség és folyamatos energiapótlás segítget csak. Meglehet, hogy úgy érezheted, lemondásokkal jár ez az év, de cserébe pótolhatatlan egészségre teszel szert!

 

Oroszlán:
VII. 23. – VIII. 23

Jól teszed, hogy folyamatosan igyekszel óvni az egészségedet, szükséged is lesz rá, mert egy régebbi betegséged ismét kiújulhat. Egész évben hullámzó lesz az egészséged, főleg tavasszal és ősszel, mert a gyenge immunrendszered miatt könnyebben összeszedheted a szezonális betegségeket. Tehát hol kicsattansz a bőrödből, máskor meg az ágyat is alig bírod elhagyni. Amint észleled magadon az első kellemetlen tüneteket, feltétlenül fordulj orvoshoz, mert nem éri meg halogatnod. Végig törekedj arra, hogy mindig elegendő pihenést biztosíts magadnak. A nyári időszakban történhetnek olyan események, amelyek megviselhetik az idegeidet és rá is mehetnek a gyomrodra. Ezért is kellene valami könnyű sport, amivel rendszeresen levezethetnéd a feszültségedet!

 

Szűz:
VIII. 24. – IX. 23.

Igyekezz 2021-ben nem feszegetni a határaidat. Nem kell a végkimerülésig dolgozni, sportolni vagy drasztikusan diétázni. Az egészséged kulcsa az, hogy légy engedékenyebb magaddal és vedd figyelembe a korlátaidat. Tavasszal így is számíthatsz arra, hogy rövidebb időre ágynak esel. Viszont azután nem fog megártani, ha tudatosan kezdesz tenni az egészségedért! Talán ideje lenne letenned a cigit és mérsékelni a többi káros szenvedélyedet is, illetve messzire kerülni a feldolgozott élelmiszereket. Különben meg nem muszáj mindennap egy liter kávét meginnod. Ettől függetlenül az előrejelzések szerint az év nagy részében energikus és egészséges leszel!

 

Mérleg:
IX. 24. – X. 23.

Az év első pár hónapjában igencsak fáradt és elcsigázott leszel. Még akár kisebb betegeskedésekre is számítanod kell. Aztán tavasztól kezdve szép lassan magadhoz térsz, és mindjárt tele leszel élettel és erővel! Sokszor hajlamos vagy teljesen megfeledkezni az egészségedről, nem figyelsz arra, mit eszel és még csak nem is sportolsz. Éppen ezért kellene jövőre változtatni ezen és tudatosan őrizni meg az egészségedet. Ráadásul nálad általános igazság az, hogyha az életed nem rendezett, akkor a lelked sincs rendben. Ezért tenne jót neked, ha elsajátítanál valamilyen pozitív gondolkodási módszert, akár az agykontrollt vagy a meditációt, mert a dolgokhoz való hozzáállásod csodákat tehetne a lelkeddel is!

Skorpió:
X. 24. – XI. 22.

Úgy tervezed, hogy a következő évben is belehúzol a munkába és már látod is magad előtt a fényes karriert. Ez rendben is van, de jövőre ügyelhetnél arra, hogy ne menjen az egészséged rovására túl sok stressz. Egyrészt azért, mert komolyan kikezdheti az idegeidet, másrészt mert figyelembe kellene venned a testi határaidat, mert a derék meg a vállfájdalom nem biztos, hogy csak lelki teher. Figyelj oda arra, hogy eleget pihenj és olyasmit is csinálj, amit szeretsz, ne hanyagold el a hobbijaidat! Ha sikerül eleget tenned a leled kívánalmaidnak, akkor a tested is elégedett lesz és meghálálja a törődést.

 

Nyilas:
XI. 23. – XII. 21.

Ahogy az események alakulnak az életedben, aszerint változik majd az egészséghez való hozzáállásod is. Mikor minden remekül alakul, tartod majd az egészséges életmódot, odafigyelsz az étkezésedre, hogy eleget mozogj, de mikor jön a negatív hullám év közepe felé, akkor eldobsz mindent. Nem mozogsz és nem eszel rendesen. A túl sok munka és elfoglaltság miatt meg az alvást is száműznéd az időbeosztásodból. Ugye megérted, hogy nem teheted ezt a testeddel, sem pedig a lelkeddel? Ne csodálkozz azon, hogy kiújul a régi gyomorbajod, vagy egy újat sikerül beszerezned, amit ráadásul a lenyelt lelki problémák is okozhatnak. Merj beszélni a gondjaidról!

 

 

Bak:
XII. 22. – I. 20.

A következő évben gyakran teheted tiszteletedet az orvosnál kisebb-nagyobb problémákkal, többek között azért, mert sose figyelsz oda tested jelzéseire és mindig csak akkor mész orvoshoz, amikor már megtörtént a baj. Pedig a megelőzés is ugyanolyan fontos lenne! Jót tenne, ha több vitamint vinnél be a szervezetedbe és gondoskodnál immunrendszered erősségéről. Ajánlatos volna, ha kevesebbet lustálkodnál és megtalálnád az arany középutat az étkezéseidben, akkor nem ingadozna annyit a súlyod sem. Emellett jót tenne, ha elsajátítanád a konfliktuskezelés csínját-bínját és egy megfelelő mozgásformával levezethetnéd a stresszt, így elkerülhetnéd a magas vérnyomás rád leselkedő veszélyét is.

 

Vízöntő:
I. 21. – II. 19.

Az év első felében sokszor lesz rajtad úrrá a depresszió, ami visszavethet a kedvedből és az energiaszintedből is. A nyár kezdetével viszont egyenesen kivirulsz. Kezdhetnél majd egy alapos méregtelenítő kúrával, mert a rossz hangulatod miatt hajlamos lehetsz mindenfélét összeenni, amelynek érezni is fogod magadon a negatív hatását. Ugyanakkor az év további részében, amikor felpörög az életed, jönnek az izgalmas kalandok és gyakran jársz el szórakozni, ügyelj a mértéktartó alkoholfogyasztásra, mert hajlamos lehetsz túlzásba vinni, ahogy magát a partizást is. Az év eleji nehéz kezdés után nem lenne túl szerencsés leamortizálni magad, így tanulj meg határokat szabni magadnak!

 

Halak:
II. 20. – III. 20.

Ha kellemetlen fájdalmat érzel a tested bármely pontján, ne odázd el, hogy meglátogasd az orvost. Ám, ha nem találnak semmilyen magyarázatot, akkor bizony érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy betegségeidnek milyen lelki háttere lehet, hiszen rendkívül érzékeny vagy és könnyen a szívedre veszel mindent. Ráadásul szeretsz nem tudomást venni arról, ami bánt, és inkább a szőnyeg alá söpröd őket. Szerencsére túl nagy bajokkal nem kell szembenézned és a nyártól kezdve kifejezetten élettel teli leszel. Amennyiben régóta szeretnéd elérni az álomalakod, az évben jó esély van arra, hogy meg is valósítsd a vágyadat! Még jó, hogy a jóga vagy a meditáció a segítségedre van abban, hogy mindig pozitívan lásd a helyzetedet.

femcafe, szupertanacsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu