KOS FÉRFIÖntudatos, idealista személyiség, akit az ego hajt. A Kos mindig ki is mondja, ami a szívét nyomja. Makacs és dinamikus, egész életében rohan. Számára az egész élet egy nagy versenypálya, ahol mindenáron győzni akar, bármilyen versenyről is legyen szó, s éppen ez teszi izgalmassá.

A Kosért kemény és szinte állandó harcot kell vívnunk. Megnöveli esélyünket, hogy a Kos férfi csapodársága ellenére igen érzékeny, érzelmeiben könnyen sebezhető. Ha sikerül kiismernünk legérzékenyebb pontjait, és ha érzelmileg kellőképpen

babusgatjuk, pátyolgatjuk lelki sérüléseit, akkor ostromunk sikeres lehet. Tudnunk kell azt is, hogy a Kos férfi a függetlenséget kedvelő, okos, intelligens és szellemes nőket tünteti ki mindenekelőtt szerelmével, főleg akkor, ha a hölgypartner kellőképpen méltányolja dinamikus temperamentumát, életerejét. Nagyon fontos, hogy csodálatunkat megfelelőképpen kell tudnunk adagolni. Ha túlságosan takarékoskodunk az elismeréssel, vagy túlzottan bőkezűen bánunk a bókokkal, akkor nagy valószínűséggel megbántódik és esetleg máris másnál keres vigasztalást.
A Kos természetes vezéregyéniség, őszintén hiszi, hogy mindig igaza van. Ha ezt ötvözzük független természetével, akkor egy olyan személyiséget kapunk, aki egyedül szeret megbirkózni a nehézségekkel. Nem csapat játékos.

Tehát láthatjuk, hogy a Kos férfi imád harcolni, hódítani. Tegyük neki lehetővé ezt. Ne engedjünk tehát neki az első pillanatban, jó ha eleinte vonakodunk vele randevúzni. Hagyjuk, hogy csapja nekünk a szelet, esetleg adjuk értésére azt is, hogy nincs ellenünkre, de egy darabig legyünk vele kissé távolságtartók, ettől csak még jobban fog vágyakozni utánunk. Ugyanakkor fokozatosan éreztessük vele, hogy a vár egyre kevésbé áll ellen a szenvedélyes ostromnak. Ügyelnünk kell arra, hogy a várvédő harcunk nehogy túl hatékonnyá sikeredjék és az ostromló elvonuljon a vár alól, mert akkor futhatunk utána…. Különben is, a Kos számára az, az ideális partner, akit soha sem tud elnyomni. Figyelem soha ne engedjük, hogy úgy érezze, százszázalékosan meghódított. Ezzel ugyanis értelmét veszítené lételeme: a harc.
A Kos nem szereti, ha mindent tálcán kap meg. Ugyanígy soha ne legyünk mi a kezdeményezők, engedjük, hogy partnerünk úgy érezze:ő hódított meg bennünket.
Párkapcsolatunk, házasságunk nem lesz vele kimondottan nyugalmas. Partnerünkkel mindig történik valami rendkívüli, ha még sem majd ő gondoskodik valamilyen általa gondosan, előre megtervezett véletlenről.

Vegyük figyelembe, hogy Bólogató Jánosokra nincs szüksége.
Ő az erőpróba, az erők összemérésének a híve.
 Akkor leszünk kedvére, ha például az este jelentékeny részében engedékeny partnerei vagyunk, az este hátralevő felében viszont keményen a sarkunkra állunk és átvesszük az irányítást, mi szabjuk meg a játékszabályokat.
Akkor fogjuk meghódítani, ha szellemileg is partnerei vagyunk. A Kos férfi szexuálisan sem fogja kívánni azt a partnert, akire szellemileg nem tud felnézni. Legyünk arra is tekintettel, hogy a Kos férfi imád a figyelem központjában állni.
A párkapcsolatában magának követeli a főnöki hatáskört, nem tűri az alárendelt szerepet. Ha pl. jobb állásunk lenne, mint neki, többet keresnénk nála, ezt soha ne éreztessük vele, és soha ne a nyilvánosság előtt, végzetes lehet a viszonyunk szempontjából. Eredményeinket tudjuk be előtte aző hatékony támogatásának.
Hibáira felhívhatjuk a figyelmet, de ezt se tegyük soha nyilvánosság előtt, ettől tajtékozni fog.
Fontos hogy szeretetünket mindvégig érezze
, kezdeti távolságtartásunkat az erény megnyilvánulásának és ne visszautasításnak tekintse.
Fűszerként nem árt a részünkről csipetnyi titokzatosság, kiismerhetetlenség, ez is küzdelemre serkenti Kosunkat.

BIKA FÉRFI
 
A Bika személyiségének kulcseleme a határozottság, emellett a rugalmatlanság és a kockázatkerülés. Tökéletes élvhajhász és rendkívül tehetséges szerető. Legfőbb tulajdonsága, hogy habzsolja az életet. 

Ezeket jó, ha elöljáróban tudjuk.
A Bika férfi rendkívül érzéki. Ez nem csak tüzes szerelmi kapcsolataiban nyilvánul meg, de igen mélyen hatnak rá az ízek, az illatok, a tapintással szerzett benyomások, a hangok elsősorban, természetesen a zene. Tanács: tapasztaljuk ki a kedvenc illatát, és ennek megfelelően válasszuk meg parfümünket. Ez különleges fontos lehet a szerelmi légyott idején, hiszen általa kedvelt illatok serkentőleg, izgatóan hatnak rá. Bőrünk legyen mindig gondozott, ápolt, sima és bársonyos, hogy gyönyörrel simogassa testünket. Hasonlóképpen felfokozza, szenvedélyét a frissen mosott, lágyan omló, selymes haj. Ruhadarabjainkat is nagy gonddal válasszuk meg, azok inkább finom, kellemes tapintású, lehetőleg természetes anyagból készüljenek, kerüljük a műanyagot. Hatásos a halk, lágy muzsika is akár kikapcsolódás akár pásztoróra közben. 

Egy ízletes ebéddel, vacsorával, amelyet kellőképpen romantikus környezetben, gyertyafényben szolgálunk fel, minőségi italok kíséretében, teljesen levehetjük a lábáról. Tudnunk kell a Bikáról azt, hogy nagyétkű, és él-hal az ételkülönlegességekért. És pillanatra se feledkezzünk meg arról sem, hogy igencsak szereti a kényelmet, sikerünk esélyét megnövelhetjük azzal hogy kiszolgáljuk –persze, anélkül, hogy túlzásba vinnénk. Beszélgetés közben óvakodjunk attól, hogy felidézzük régebbi szerelmeinket, udvarlóinkat, párkapcsolatainkat. Ne feledkezzünk meg egy pillanatra sem arról, hogy a Bika férfi birtokló típusú, és nemcsak esetleges jövőbeni kalandjainkra, de múltbeli viszonyainkra is rendkívül féltékeny. Persze, nem hallgathatjuk el múltunkat, hiszen tartós kapcsolat esetén a partnereknek is ismerniük kell egymást, mindent tudniuk kell egymásról. A szerelmes Bika férfi tulajdonképpen el is fogadja múltunkat — annak ismételt felemlegetését viszont már egyáltalán nem veszi jó néven. Ő azt szeretné, ha régvolt szerelmeinket — az egyszeri kibeszélés után — mindenkorra elfejtenénk.

 Flörtre pedig ne is gondoljuk, a Bika nem bocsátja meg nekünk. Ugyanakkor viszont azt sem tűri, hogy mi féltékenykedjünk rá, még akkor sem, ha — nagyon-nagyon ritkán — erre okot is ad. A párkapcsolatot megszilárdíthatjuk azzal, hogy lehetőleg minél több időt töltünk a társaságában, sőt, valósággal legyeskedünk körülötte. A Bika férfi érzéki, bájos kedves, egyszerű, kiegyensúlyozott partnerre, és letisztult, áttekinthető helyzetekre, nyugalomra vágyik. Igyekezzünk minél inkább megfelelni ennek az igénynek. Társaságban gondosan válogassuk meg szavainkat. A Bika idegenkedik a közönségességtől, a káromkodástól. Hasonlóképpen vigyázzunk arra, hogyruházatunk mindig tiszta, gondozott legyen. Egy apró folt a blúzon, a szoknyán már aránytalanul nagyfokú visszatetszést kelt benne. A kapcsolat anyagi részével szerfölött óvatosan kell bánnunk. Soha ne mutassunk túlzott érdeklődést anyagi helyzete iránt, tartsunk mindig szem előtt, hogy a Bika férfi ugyan bőkezű és gavallér, de nem szereti, ha az akadályozó kedvet kiprovokálják belőle, attól pedig kimondottan viszolyog, ha nagylelkűségével visszaélnek.

 

IKREK FÉRFIAki az Ikrekkel akarja összekötni az életét, annak tudnia kell, hogy nem lesz könnyű dolga. Meghódításához bizony nem kevés türelemre, kitartásra és nagyfokú önbizalomra lesz szükségünk. Az Ikrek, nyomban azután, hogy meg — és kiismerte partnerét, újabb kaland után indulna. Célunk eléréséhez hozzásegít az, ha szem előtt tartjuk, hogy partnerüknek állandóan szüksége van a meglepetésekre, változatosságra — gondoskodjunk tehát róla.

Az Ikrek életvitele rendkívül kimerítő, fárasztó, ő viszont úgy tűnik, mindebbe soha nem fárad bele. Mintha csak — Fausthoz hasonlóan — valamilyen titkos paktumot kötött volna valamilyen túlvilági erővel az örök fiatalságra. Fizikailag is lassan és későn mutatkozik meg rajta valós kora, annál általában jóval fiatalabbnak látszik. Mozgalmas életviteléből következően türelme is mindig fogytán van, a gyors ügyintézést szereti — érzelmi tekintetben is. Az udvarlást sem cifrázza túlságosan, modora szinte nyers, egy-kettőre, kereken megmondja partnerének, hogy tetszik neki, majd egyenesen felteszi a kérdést: akarunk-e vele járni? Ha nem — nem. Veszi a kalapját és tovább áll. Meggyőződése, hogy mi jártunk rosszabbul.

Ne várjunk tehát tőle gyengéd szavakat, bókokat — nem mintha nem lenne ilyesmire képes, és nem érezne mélyen — egyszerűen csak nincs ideje a nagy szavakra, cikornyás mondatokra. Nagyon megnehezíti dolgunkat, az a körülmény is , hogy az Ikrek éppen könnyed, mozgalmas életvitele folytán, igyekszik érzelmileg független maradni, nem elkötelezni magát senki mellett. Nem lesz könnyű dolgunk rávenni őt a tartós kapcsolatra, helyzetünk azonban meglátjuk, nem teljesen reménytelen. Csapongva válogatja ugyan partnereit, de mindig őszinte hozzájuk: teljesen komolyan gondolja, amit mond, abban a pillanatban.

Az ikrekről feltétlenül tudnunk kell, hogy mindenekelőtt intellektuális beállítottságú, az ész embere. Életében az érzelmek, főleg a szenvedély és a szex nem túl nagy szerepet játszanak. Olykor egyenesen borzad a szenvedélyektől. Természetesen nem veti meg a futó kapcsolatokat, játszi könnyedséggel építi ki a futó kapcsolatokat, hiszen nincs híján közvetlenségnek, hamar rokonszenvet vált ki maga iránt az emberekből, nőkből.
A párkapcsolatot azonban és általában a nőket amolyan szükséges rossznak tekinti, ami megzavarja az emberi normális életvitelében, rosszabb esetben fel is forgatja azt. Él Abel Rey mondásával: Ha okos emberek közé belép egy szépasszony, kész a bolondokháza.
Próbáljuk magunkat tehát hasznos jónak feltüntetni előtte, alkalmazkodjunk életmódjához.

Menjünk vele gyakran színházba, moziba, vigyázat: ne kalandfilmekre! Azután baráti társasággal is üljünk be egy étterembe vagy kávézóba és beszéljük meg a látottakat.
Az Ikrek nem kényes öltözködésünkre, így nem kell mellette folyton repülnünk az eleganciától. A sikkes ruhánál sokkal többre becsüli a szellemi eleganciát, leginkább ezzel tudjuk elkápráztatni őt. A spontán okos válaszokat, megjegyzéseket, szellemes szójátékokat kedveli, igyekezzünk tehát ennek a követelménynek megfelelni. Az Ikrek általában játékos szellemű, imád beszélgetni ez a szelleme számára ugyan az mint testnek a szeretkezés.
Meghódításához, megőrzéséhez hozzásegít bennünket egy paradoxon: a legerősebb kötelék, amellyel magunkhoz láncolhatjuk, az a gyengédség.

RÁK FÉRFI
 
Az állatöv gondoskodója lévén a Rák sosem helyezi magát előtérbe, nem feltűnősködik.
A Rák férfi elsősorban a szép, meleg, derűs és élettel teli hölgyek iránt vonzódik.Kézenfekvő tehát: igyekezzünk ilyennek mutatkozni előtte. Ha derűsek vagyunk, hangulatunk óhatatlanul átragad rá, és maga is vidám, jókedvű lesz, ha azonban morcosak, duzzogók vagyunk, akkor ne csodálkozzunk rajta, ha ő is ilyenné válik. 

Meg kell tanulnunk olvasni a gondolataiban, kitalálni pillanatnyi hangulatát, lelkiállapotát.Konzervativizmusa, ódivatúsága miatt nehezen szánja el magát az első lépésre, vállaljuk hát magunkra a kezdeményező szerepét, már csak azért is, mert a Rák férfi rendszerint meglehetősen félénk a szebbik nem társaságában. Könnyebben felenged irántunk, ha kimutatjuk neki, hogy mennyire értékeljük, mennyire tetszik nekünk, és ha elhitetjük vele, hogy mellettünk teljes biztonságban érezheti magát. Legyünk mindig azon, hogy önbizalmat, magabiztosságot öntsünk belé. Ne feledjük a Ráknak arra van szüksége, hogy állandóan bizonyítsuk előtte szerelmünket, ragaszkodásunkat, hűségünket. Késztessük tehát megadásra jóságunkkal, és ne feledjük az ókori görög költő, Anakreón szavait, miszerint az istenek a nőknek fegyverül adták a szépséget. Ne feledkezzünk meg a születésnapjáról, egyéb, jelentős eseményeink, első találkozásunk évfordulójának megünnepléséről — ellenkező esetben biztosra vehetjük, hogy néhány nap múlva némi veszekedésben lesz részünk! A Rák férfi soha nem reagál azonnal az őt ért bántalmakra, időre van szüksége, ameddig megemészti sérelmeit.

 Társaságában öltözködjünk nőiesen és érzékien, használjunk finom, lehetőleg virág- esetleg rózsaillatú parfümöt, és legyünk mindenképpen azon, hogy romantikus hangulatot teremtsünk. Beszélgetés közben finoman, inkább utalásokkal, semmint nyíltan kimondva, adjuk értésére, hogy számunkra a család szent, leghőbb vágyunk az, hogy legyen egy nyugodt otthonunk, kis kertes házunk, és azt is hozzuk tudomására, hogy szeretjük a gyermekeket. Tudnunk kell azt is, hogy a Rák szeret bőségesen étkezni, rajong a finom, ízletes fogásokért, az egzotikus ételekért. Megörvendeztethetjük azzal is, hogy egy kiadós, finom vacsora után, halk, hangulatos zeneszó mellett emlékeket idézünk vele. Legjobb ha főleg őt hagyjuk beszélni. Ez nem is kerül majd nagy erőfeszítésünkbe, hiszen a Rák kiváló mesélő, élvezettel fogjuk majd hallgatni őt. Legyünk azon, hogy jó kapcsolatot alakítsunk ki családjával, szűkebb baráti környezetével, főleg édesanyjával, akit — ha sikerül meghódítanunk — félig nyert ügyünk van a Ráknál is. 

Nagyon vigyázzunk arra, hogy ne adjunk neki okot féltékenységre, mert könnyen eljátszhatjuk bizalmát, ezzel pedig elveszíti biztonságérzetét is, amit igen súlyos csapásként fog megélni. Ez előbb-utóbb óhatatlanul szakításhoz fog vezetni. Az sem jó, ha sokat ellenkezünk vele. Persze kifejthetjük neki ellenvéleményünket, a magunk álláspontját, ám ne bocsátkozzunk vele hosszabb és hevesebb vitába. Viselkedjünk diplomatikusan, és ha látjuk, hogy csökönyösen ragaszkodik a maga nézőpontjához, akkor inkább engedjünk neki, vagy próbáljunk ésszerű kompromisszumra jutni vele. Ha pedig valamiért mégis feldühödik, akkor a legjobb, ha hagyjuk, amíg kitombolja magát — viszonylag hamar elmúlik neki. 

A Rák férfit az hódítja meg igazán, aki fenntartás nélkül kimutatja érzett imádatát, illetve aki elég erős ahhoz, hogy elviselje gyakori kedélyhullámzásait, ezzel pedig el tudja kerülni a veszekedést, amitől a Rák férfi ösztönösen viszolyog.


 OROSZLÁN FÉRFI


Az Oroszlán folyton pózol. Nemes szívű életszeretete pedig ráragad másokra is, mert mindig a középpontban van, és mintha törvényadta joga lenne, megköveteli a tömjénezést.
Tehát az Oroszlán férfit minél gyakrabban kell biztosítanunk, szavakban és beszédes tettekben egyaránt szerelmünkről, hűségünkről, ragaszkodásunkról.

 Legyünk hozzá minél lojálisabbak, csodáljuk őt, minden lehetséges alkalommal mutassuk ki minél konkrétabban, kézzelfoghatóbban azt, amit amúgy is érzünk: nevezetesen, hogy csak vele tudjuk elképzelni az életünket. Az Oroszlánnak hasonlóképpen éreznie kell azt is, hogy férfitársai irigylik azért, hogy olyan partnerre talált, mint mi. Társaságban tehát igyekezzünk csillogni, kitűnni, hogy ránk figyeljenek. Eközben pedig tapodtat se tágítsunk partnerünk mellől, karoljunk bele, simuljunk hozzá, legyünk a szokásosnál is gyengébbek hozzá, hadd lássa mindenki, mennyire elvagyunk telve tőle. Nagyon vigyázzunk azonban arra, hogy csillogásunkkal ne szorítsuk háttérbe őt. Az oroszlán férfi igen jó néven veszi azt is, ha éreztetjük vele, hogy mindenkor szükségünk van segítségére, a támogatására, hogy ő életünk fő támasza, védelmezője. Az biztos, hogy bármilyen körülmény közepette számíthatunk rá, soha nem fog cserbe hagyni minket. Mindeközben azonban paradoxnak tűnő módon kell viselkednünk: kapcsolatunkban át kell vennünk a vezető szerepet, oly módon viszont, hogy eközben inkább a háttérben maradjunk.

Nem könnyű — de nem is megvalósíthatatlan — feladat. Ehhez kellő (élet)erővel kell rendelkeznünk, és a humorérzék sem árt, amely átsegít nehéz pillanatainkon. A szüntelenül panaszkodó, siránkozó partner mellett az Oroszlán férfi nem marad meg hosszú ideig. A párkapcsolat„vezető erejeként” azon kell lennünk, hogy leküzdjük az oroszlánra leselkedő két legnagyobb veszélyt: hajlamot a lustaságra és a zsarnokságra.
Véssük jól eszünkbe azt is, hogy az Oroszlánt nem elég egyszer meghódítani. Szinte nap, mint nap meg kell küzdenünk azért, hogy meg is tarthassuk őt. Ennek legegyszerűbb módja az, hogy igyekezzünk mindvégig

Nőnek maradni. Vigyázzunk, a megszokás ne változtasson bennünket nemtörődömmé, slampossá, mindig fordítsunk nagy gondot testünkre, ruházatunkra. Otthon, a hétköznapi életben, a konyhában is legyünk ápoltak, gondozottak, vonzóak és érzékiek. Az Oroszlán férfi kedvenc színe általában a sárga, a narancsvörös vagy a fehér, de mindenképpen szereti az élénk színeket, valamint a feltűnő, de az ízlésesség határán belül maradó ruhadarabokat. 

Legyen gondunk rá, hogy „éjszakai szerelésünk”, hálóingünk is kellőképpen szexis legyen. Ez napiparancs! Ellenkező esetben az Oroszlán férfit könnyen elveszíthetjük.

 

SZŰZ

A Szűz csendes és zárkózott, de mindig mindent az irányítása alatt akar tartani.
Ha egy Szűz férfival szeretnénk összekötni életünket, akkor mindenekelőtt tudnunk kell róla, hogy kiválasztottunk rendszerint a vele szögesen ellentétes partner iránt érez vonzalmat. Ahhoz tehát, hogy meghódítsuk, tüzesnek, érzékinek kell lennünk.

Érzéseinknek ösztönösen szabad utat kell adnunk, fokozott képzelőerőről, könnyedségről kell bizonyságot tennünk, valósággal habzsolnunk kell az életet. Ha ily módon sikerül kellőképpen felkeltenünk az érdeklődését irántunk, akkor ne kis — és egyáltalán nem kellemetlen — meglepetéssel vesszük majd észre, hogy a racionális, józan Szűz lassan-lassan gyökeresen megváltozik, maga is lazává, közvetlenné, sőt, játékossá válik.

Ennek az a magyarázata, hogy segítségünkkel felszabadult benne az eddig visszafojtott, elnyomott Gyermek — így, nagy kezdőbetűvel.
Jegyezzük meg: a Szűz férfi a szerelem tekintetében sokkal inkább zsákmány, mint vadász. Így mindenképpen nekünk kell megtennünk az első lépéseket, és továbbra is nekünk kell irányítanunk a kapcsolatot — ő majd vidáman, bohókásan ugrándozva követ bennünket.

Legyünk azonban nagyon óvatosak a kezdeményezésnél. Ha túlságosan rámenősek leszünk, akkor könnyen elriasztjuk, és űzött vadként olyan jól elrejtőzik előlünk, hogy soha többé nem találunk rá. Kezdetben érjük be az intellektuális kapcsolattal, járjunk együtt színházba, moziba, hangversenyekre, kiállításokra. Olvassunk közös könyveket, folytassunk vele elmélyült vitákat róluk. Fektessünk nagy hangsúlyt a részletekre — az elemző típusú Szűz férfi valóságos tudora a részletkérdéseknek —, méltányoljuk kiváló megfigyelőképességét, véleményét. Vigyázzunk rá, hogy mindig mértéktartóan öltözködjünk, lehetőleg klasszikus vonalvezetésű ruhákat viseljünk, és semmiképpen se sminkeljük túl magunkat — az óvatos és fejlett kritikai szellemmel rendelkező Szűzben ez visszatetszést válthat ki. De hasonlóképpen viszolyog az elhanyagolt, rendezetlen frizurától, a kócos hajtól is.
A randevúkon igyekezzünk mindig pontosan megjelenni: az idejét is zsugorian beosztó Szűzférfinál a pontosság meghatározó erény.

Bár taktikai meggondolásból a legtöbb esetben éppen a Szűzzel ellentétesen kell viselkednünk, egy dologban ne térjünk el szokásától: bánjunk csínján a pénzzel mi is, ne legyünk túlzottan költekezők, pazarlók. Arra is ügyeljünk, hogy otthonunk mindig tiszta, rendezett, takaros legyen. Rendszeretetünkre akár külön is felhívhatjuk a figyelmét — ez jó pontnak számít nála. Igaz, akkurátussága sokszor zavaró is, hiszen megköveteli, hogy a házában minden apró dolognak meglegyen a maga pontos helye.
Tény az is, hogy a Szűz férfi meglehetősen otthonülő, főleg esténként nem könnyű elcipelni valahova. Zavarja a zaj, a tömeg, nem szereti a meglepő helyzeteket — legyenek azok még oly kellemesek is. Kedveli viszont a gyermekeket, minden bizonnyal igen jó apa lesz. Emellett rendszerint érti az ínyencmesterség csínját-bínját, remek ételeket készít.

Ami igen fontos: soha ne tegyük féltékennyé! Törekedjünk arra, hogy érzelmi tekintetben messzemenően biztonságban érezze magát mellettünk. Ha ugyanis úgy érzi, hogy vetélytársa támadt, akkor a Szűz férfi szép csendben, harag, veszekedés, jelenetek nélkül — ám mélységesen csalódottan, megbántottan — visszavonul.

Érdeklődjünk folyamatosan az egészsége iránt, partnerünk ugyanis hajlamos a hipochondriára. Úgy gondoskodjunk azonban róla, hogy közben ne hitessük el vele képzelt betegségét. Ehhez igen finom, óvatos meggyőző munkára lesz szükségünk, úgy kell ugyanis „kigyógyítanunk”, hogy mindeközben nem is kételkedhetünk előtte a betegségében. Soha ne nevessünk apró elégedetlenségein, bosszúságain, kezeljük megértően azokat, és ne utasítsuk vissza gorombán bíráló megjegyzéseit se. Túlságosan fejlett kritikai érzékéért ne rójuk meg soha sem a nyilvánosság előtt, inkább diszkréten, diplomatikusan próbáljuk meg visszafogni ilyenfajta megnyilvánulásait.

Tudnunk kell azt is, hogy a Szűz férfi őszinte, becsületes, aki képes biztonságos, kellemes, meghitt otthont teremteni számunkra. Lehet, hogy a szenvedélyesség hiányozni fog ebből az otthonból, a békénket, nyugalmunkat és — miért ne? — a boldogságunkat azonban megtalálhatjuk benne.

 

MÉRLEG FÉRFI

Gyakran nevezik a zodiákus legkiegyensúlyozottabb jegyének, de ez nem felel meg mindig valóságnak. A Mérleg habzó személyiség, aki vagy az egyik szélsőségből a másikba esik, vagy csak lógatja a lábát.

A Mérleg férfi alapvetően szereti a nőket, de habozó természeténél fogva gyakran elszalasztja a kedvező pillanatot. Tanácsos tehát bátorítanunk őt. Mindenekelőtt igen fontos, hogy bőkezűségével ne éljünk vissza. Amint már említettük, az igazságérzet fokozott mértékben munkálkodik benne, módfölött felháborodna tehát, ha azon kapna rajta bennünket, hogy megpróbáljuk kihasználni őt. Örüljünk felszabadultan az ajándékoknak, örömünkkel mi is értékes ajándékban részesítjük őt.
Mindenkor szem előtt kell tartanunk azt a sajátos tényt, hogy a Mérleg kettős személyiség. Ennek megfelelően nekünk is hasonlóképpen, duálisan kell viszonyulnunk hozzá: ügyelnünk kell érzékenységére, amikor ez az oldala kerül felszínre, és racionálisan kell viselkednünk, mikor ez a személyiségjegye dominál.

Ez természetesen nem lesz könnyű dolog, de meglátjuk: megéri a fáradságot, a küzdelmet. Ám itt is legyünk a lehető legkörültekintőbb. Említettük már, hogy a Mérleg férfi nagy valószínűséggel soha nem fog megcsalni vagy elhagyni. Tudnunk kell azonban azt, hogy partnerünk nem föltétlenül azért marad mellettünk, mert jól érzi magát velünk. Mivel nagymértékben ragaszkodik a vele született belső harmóniához, irtózik a szakítástól és a vele óhatatlanul együtt járó „kísérőjelenségektől”: a civakodástól, a végeérhetetlen vitáktól, az osztozkodástól. Ezért megtörténhet, hogy ennek elkerülése kedvéért fenntartja a párkapcsolatot, még akkor is, ha neki abban már nincs sok öröme. 

Igazságérzetének tulajdoníthatóan pedig gondja lesz arra, hogy nekünk se legyen túl sok örömünk a viszonyban.
Fontos tudnivaló az is, hogy a Mérleg férfi imádja, ha elcsábítják őt. Az ugyan gyakran megtörténik, hogy udvarlás vagy szerelmi kapcsolat közben a fülünkbe súgja, hogy velünk akar élni, el akar venni minket feleségül, ám ezt soha ne tekintsük komoly elhatározásnak. Nagyon fontos tudnunk azt, hogy ilyenkor a végső szót nekünk kell kimondanunk! Így, ilyen tekintetben tág„ostromterünk” nyílik. Mivel„egyik serpenyőjére” az érzékenység jellemző, már apró kis gesztusokkal, árnyalt szavakkal, finom jelzésekkel, rezdülésekkel is hathatunk rá. Ha azonban megtörténik a„csoda”, és a Mérleg rászánja magát a„háztűznézőre”, akkor fogadjuk örömmel ajánlatát és semmi esetre se utasítsuk vissza. Visszautasítás esetén partnerünk igen rideggé és ellenségessé válik, mivel úgy érzi, hogy hatalmas igazságtalanság történt vele.
Öltözzünk választékosan, használjunk finom illatszereket, sminkeljünk „tudományosan”, Partnerünk ilyen vonatkozásban nem kimondottan a természetesség híve, kedveli, ha a társaságban lévő hölgy ad a külsejére és foglalkozik is vele. 

Soha nem fogja zavarni, ha órákat időzünk a fürdőszobában, hosszasan illegünk-billegünk a tükör előtt. Ami pedig a „másik serpenyőt” illeti, nos, itt igyekezzünk mindig lépést tartani az eseményekkel, legyünk naprakészek, tudjunk hozzászólni a legváltozatosabb témakörökhöz is, és legyen gondunk arra, hogy egy-egy kérdést elmélyülten körbejárva, több oldalról is megvilágosítsunk. Ha módunk nyílik rá, mindenkor nyilvánítsuk ki rokonszenvünket a kisebbségben levők, a hátrányos helyzetűek iránt, háborodjunk fel az igazságtalanságon — ez kellemesen csiklandozza majd igazságérzetét. Dicsérjük rendszeresen stílusát, modorát, öltözékét. Ha vendéglőbe, más szórakozó helyre megyünk, táncoljunk vele sokat — a Mérlegben valóságos szalontáncos veszett el —, de vigyázzunk, elsősorban a klasszikus táncokat, a keringőt, a tangót kedveli.
Ha magunkhoz akarjuk láncolni, akkor pillanatig se feledkezzünk meg szépérzékéről és – igényéről, és természetesen azt is véssük jól eszünkbe, hogy elutasítja a durvaságot, a közönségességet. 

Próbáljuk meg tehát kerülni a veszekedést, a hangoskodást, ne csapkodjunk, ne boruljunk ki — de harsányan hahotázva, combunkat csapkodva se nevessünk előtte. 

Igyekezzünk a társaságban mindvégig megőrizni társaságban a varázsunkat, természetes bájunkat. Ne gügyögjünk, ne affektáljunk! Ha valamiben nem értünk vele egyet, üljük le és beszéljük meg türelmesen. Számára az eszményi nő a szépség, az intelligencia, a szerencse és a siker kiegyensúlyozott kombinációját jelenti.

 

SKORPIÓ FÉRFI

Mindenekelőtt tisztában kell lennünk azzal, hogy a Skorpió férfi a kezdeményező készséggel megáldott, ám mégis finom, tapintatos partnert keresi, aki komolyan edzőként működik mellette az önmagával folytatott verseny során. Legyünk tehát gondos tanácsadói, hallgassuk meg kételyeit és igyekezzünk gyakorlati tanácsokkal segíteni őt.

Véssük jól agyunkba, hogy a könnyen megszerezhető zsákmányt nem kedveli, meghódítása közben ügyeljünk arra, nehogy úgy érezze, hogy bolondulunk érte. Ahhoz, hogy meghódíthassuk, bizonyos mértékben olyanná kell lennünk, mint ő, és mindenképpen sok erőre, kitartásra van szükségünk ahhoz, hogy ne adjuk föl a nem egyszer teljesen hiábavalónak tűnő küzdelmet. Készüljünk fel arra is, hogy a Skorpió férfi oldalán szép számmal lesz részünk előre nem látható eseményekben.

A Skorpió férfi mellett legtöbbször mi magunk sem leszünk mentesek a gyakori kedélyhullámzástól, nem csak sikerünk kapcsán töltenek el változatos érzések, de gyakran megkérdőjeleződnek az iránta érzett érzelmeink is: hol rendkívül vonzónak tartjuk majd, hol pedig nem értjük, miért is küzdünk mi ennek a személynek a szerelméért? Így vele szembeni viselkedésünk is hullámzó lesz, de hamarosan felismerjük majd, hogy ez nem is olyan rossz terápia a Skorpió hangulatváltozásaival szemben.

Egyenesen ajánlott tehát az, hogy kiszámíthatatlanokká váljunk a szemében. Menjünk el egyszer vele például vacsorázni, majd váratlanul álljunk fel az asztaltól és magyarázat nélkül távozzunk. Máskor pedig váratlanul toppanjunk be hozzá és nyűgözzük le kedvességünkkel, melegségünkkel, szerelmünkkel. Ezzel megzabolázhatjuk a Skorpiót, aki ezentúl már igyekszik fegyelmezni magát, úrrá lenni kedélyhullámzásain. Általában legyünk azon, hogy feloldjuk, összhangba hozzuk egymással a természetében szép számmal meglévő ellentmondásokat.

Vigyázzunk azonban arra, hogy mindig komolyan vegyük őt, mert szereti és elvárja a dicséretet, a bókot, de legyünk ebben mindig mértéktartók, partnerünk ugyanis túl okos ahhoz, hogy ne lásson át a szitán. Kérjük ki gyakran a tanácsát, a legkülönbözőbb dolgokban — nem csupán azért, hogy a kedvére tegyünk, de mert magunk is hasznát vesszük javaslatainak — a Skorpió férfi egyáltalán nincs híján a gyakorlati érzéknek.


Partnerében nagyra értékeli a spontaneitást, a rögtönző készséget és a temperamentumot — próbáljunk hát megfelelni mindezeknek a követelményeknek.
Legyen gondunk rá, hogy öltözetünk mindig modern, divatos legyen, vegyünk fel szűk, alakunkat kidomborító, testhez álló ruhát, a Skorpió szereti a nőies formákat.


A legnagyobb mértékben tartózkodjunk attól, hogy valakivel akárcsak flörtölni is kezdjünk, mivel partnerünk birtoklási hajlama párját ritkítja, féltékenysége nem mindennapi, és ha gyanút fog pokollá teheti az életünket. 

Ezért szüntelenül éreztetnünk kell vele azt, hogy szeretjük, hogy hozzá tartozunk, és hogy nem érdekel bennünket más férfi rajta kívül. Ne legyünk azonban túlságosan érzelgősek, mert az ilyesmi nagyon zavarja, egyenesen undorító. Tűnjünk kissé naivnak a szemében, a Skorpió ugyanis szeret tanítgatni, oktatni, magyarázni. Ugyanakkor egyetlen pillanatig se engedjük, hogy másodrendű szerepre kárhoztasson minket a párkapcsolatban. Barátságosan, de nagyon határozottan adjuk értésére, hogy egyenlő felek vagyunk — egy test, egy lélek, éppen úgy, ahogyan azt ő is szeretné. Amennyiben mindez sikerül, akkor kivételesen jó kapcsolatot teremthetünk vele, amely kellőképpen mély, tartalmas, tartós — következésképpen szép, meghitt és boldog lesz.
Fontos még az is, hogy alapvetően kedélyesnek, vidámnak mutatkozzunk a társaságában, és gálánsan honoráljuk szellemességét.
.

NYILAS FÉRFI
 
A Nyilas filozófikus és nem gyakorlatias elmével rendelkezik, és jobban szereti az ötleteket, mint a megvalósításukat.
Messzemenően figyelembe kell vennünk azt, hogy a Nyilas férfi az érettebb, tapasztaltabb hölgyeket kedveli. Azon kell tehát lennünk, hogy ne tekintsen minket afféle kezdőnek a szerelem tudományában — persze, anélkül, hogy gyanút keltően tapasztaltnak mutatkoznánk. A Nyilas férfi szívesen reagál az ilyen típusú nő közeledésére, így kezdetben akár azt is hihetnénk, hogy szíve könnyen zsákmányul ejthető. Hamarosan be kell azonban látnunk majd, hogy tévedtünk, a Nyilas férfi meghódításához sok türelemre és nagy adag alkalmazkodó készségre van szükségünk.

Mindenkor törekednünk kell a változatosságra, hiszen a Nyilas könnyen beleun az ismétlődő dolgokba. Legyünk mindig csinosak, frissek, üdék, és hozzá hasonlóan életkedvvel, derűvel telítettek. A humorérzék hatalmas piros pont a Nyilas szemében! Ne tárulkozzunk fel mi előtte, hagyjuk, hogy ő térképezzen fel, ismerjen meg bennünket fokozatosan, módszeresen — a Nyilas férfi imádja az ilyenfajta „cserkészfeladatot”.

Mindig figyelmesen hallgassuk őt végig, mutassunk érdeklődést mindaz iránt, amit elmesél nekünk, a legjobb, ha szavait gyakori kérdésekkel szakítjuk félbe. Hívjuk nagy-nagy sétákra, kirándulásra, kerékpáros vagy kocsitúrákra — ezeket módfelett kedvel —, ilyenkor dicsérjük fenntartás nélkül gépkocsi-vezetői tudását, tudnunk kell ugyanis azt, hogy a régebbi időkben a Nyilas szenvedélyes lovas volt, ami a modern korban az autó, általában a járművek iránti hobbivá alakult nála.
Nagyon fontos, hogy ne próbáljuk korlátozni szabadságában. Csapodárabb korában ugyanis ez fölösleges erőfeszítés lenne, élete hűségesebb szakaszában pedig nincs okunk ilyesmire. Hasonlóképpen óvakodjunk a féltékenységi nagyjelenetektől, ezek a végletekig fel tudják őt piszkálni.

A Nyilas addig tudhatjuk biztosan a miénknek, ameddig megértőek és békülékenyek vagyunk irányába. Ne akarjuk tehát mindenképpen a szoknyánk mellett tartani. Kerüljük azt is, hogy bármiért is a lekötelezettünknek érezze magát — a Nyilas férfi ezt igencsak megalázónak tartja, emellett pedig természetéből fakadóan igyekszik szabadulni bármilyen felelősségtől. Úgyszintén nagyon jó tudnunk azt is, hogy soha nem szabad anyáskodnunk fölötte, amolyan rakoncátlan kisgyermeknek kezelnünk őt, ez szintén sérti méltóságát. Arra is vigyázzunk, hogy ne vonjuk kétségbe becsületességét, nyíltságát „talpig férfi” mivoltát.

Tanúsítsunk iránta fizikai nyitottságot, sok-sok melegséget és szeretetet, hogy legyőzhessük hajlamát az érzelmi elkülönülésre.
Támogassuk mindig céljai, elképzelései — akár képtelen álmai — megvalósításában is, de ne amolyan fölöttes irányítóként, hanem mindig harcostársként. Osztozzunk lelkesedésében is.
Még valamit: a Nyilas férfi — amint arról már szó volt — szívébe zárja barátait is. Ezért soha ne próbáljuk meg elválasztani barátaitól, inkább igyekezzünk mi magunk is beilleszkedni baráti körébe, legyünk hozzájuk kedvesek, előzékenyek. A Nyilas férfi jelmondatát ilyen tekintetben valahogyan így fogalmazhatnánk meg: „Szeress engem — és szeresd a híveimet is.”

A Nyilas férfi nagyon haspók: szeret jókat és kiadósan enni. Nem ragaszkodik kizárólag az ínyencségekhez, a fontos az, hogy az étel ízes, az adag pedig tekintélyes legyen.

Öltözködésünknél kerüljük a rikító ruhadarabokat. A Nyilas férfi rendszerint a sötétkék színt kedveli, legyünk tehát erre tekintettel. És minden alkalommal éreztessük vele, hogy a rajtunk lévő ruhadarabot kizárólag az ő kedvéért vettük fel. 

BAK FÉRFI

A Bak hagyománytisztelő, ezért hatalmas energiát fektet abba, hogy ellenálljon a változásoknak. Ez a személyiségtípus az abból adódó konfliktusokat is magába hordozza, hogy az aktív Szaturnusz uralta jegy negatív, alapvetően passzív polaritással rendelkezik.
Ezért a Bak elveszíti sponteneitását és életörömét, és helyette a kötelesség és felelősségtudat nehéz terhét veszi magára.
A legfontosabb tudnivalónk az, hogy a Bak — éppen azért, mert rendkívül komolyan veszi védelmezői, oltalmazói szerepét —, nemigen kedveli a függetlenkedést kedvelő hölgyeket. Partnerének messzemenően és tudatosan vállalnia kell a „gyámolított” szerepét, különben kapcsolatuk már a kezdet kezdetén megbicsaklik.

Ha a Bak férfit meghódítani kívánó hölgy nem éli bele magát ebbe a helyzetbe, és csak ímmel-ámmal vállalja fel ezt a szerepet, akkor mindvégig szigorú ellenőrzés alatt álló rabnak fogja érezni magát. A helyzetet súlyosbítja az a körülmény, hogy a férfi-nő viszonyt illetően a Bak meglehetősen tradícionalista, nézete szerint a világot mindenképpen a férfiaknak kell vezetniük, mi több: uralniuk, ilyen irányú ténykedésükbe a nők nem szólhatnak bele. 

A szebbik nem képviselőinek fő feladata feleségnek és anyának, egy szóval: háziasszonynak lenni.Méghozzá a legjobb minőségűnek! Persze, a Bak férfi ezt szebben értelmezi: élettársának nem csak az ágyban, de az ágyon kívül is Nőnek kell lennie. Amennyiben ezzel nem tudunk egyetérteni, jobb ha eleve lemondunk a Bak férfiről, mivel kapcsolatunkban amúgy sem lenne semmi örömünk, inkább csak megaláztatásban lenne részük. Persze, ha csupán kiváló családapára és gondoskodó férjre vágyunk, akkor talán megéri„lenyelni a békát”. A Bak férfiban ugyanis ezek a tulajdonságok maradéktanul megvannak.
Ha tehát mégis úgy döntünk, hogy „ráhajtunk” a Bak férfira, akkor első dolgunk az legyen, hogy — az elmondottakat szem előtt tartva — minél nagyobb mértékben átengedjük neki a kezdeményező szerepkört. Mi több, minderre rá kell még tennünk egy lapáttal, és értésére kell adnunk, hogy a kapcsolatnak ez a formája mindenben megfelel nekünk, boldog utasa vagyunk a házasság nevű gépkocsinak, hiszen ő ül a kormánykeréknél.
Bár kapcsolatunkban és odahaza az uralmat feltétlenül át kell adnunk partnerünknek, társaságban mégis igyekezzünk büszkének mutatkozni, és kifogástalanul viselkedni. Ez azért fontos, mert a Bak férfi élete minden pillanatában a karrierjére gondol, és úgy véli, hogy a „jól nevelt feleség” nagy mértékben előremozdíthatja azt.

 Öltözködjünk tehát mindig elegánsan, ne viseljünk sok ékszert, de az, amit magunkra aggatunk, az értékes legyen. A Bak az értékek híve ugyanis. Nyilvánítsuk ki minden lehetséges pillanatban abbeli elhatározásunkat, hogy messzemenően támogatjuk őt a felemelkedésben. Ilyen tekintetben, ha anyagiakkal, vagy kapcsolatainkkal nem is tudjuk támogatni törekvésiben, legalább morális támaszai legyünk.
Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a Bak férfi valósággal sóvárogja a figyelmet, a gyöngédséget, nem egyszer akár a hízelgést is szívesen veszi. Legyünk azon, hogy imádva, elkényeztetve érezze magát, hogy ne szűkölködjék csodálatban, elismerésben, következésképpen dicsértben sem — ami, ha nyilvánosság előtt hangzik el, még jobb. Semmi esetre sem fogja elfogadni azt, hogy mellőzzék, még kevésbé azt, hogy hátat fordítsanak neki. Ezért adjuk egyértelműen értésére, hogy messzemenően megbízunk benne és számítunk rá. Ugyanakkor ne várjuk el tőle, hogy irántunk tanúsított érzelmeit fennhangon, vagy látványosan is kinyilvánítsa, hiszen érzéseit általában gondosan eltitkolja a külvilág előtt.

Bátorítsuk abban, hogy megossza velünk félelmeit, szorongásait.
Abban egy pillanatig se reménykedjünk, hogy valaha is sikerül megváltoztatnunk. Erre tehát ne is törekedjünk, csak morgolódás, zúgolódás lesz rá a válasz. És még egy sereg „ne”: ne mondjunk neki soha ellent, ne viselkedjünk kihívóan, és ne erőszakoskodjunk vele szemben, ne sértegessük. A Bak férfi ugyan soha nem reagál azonnal mindezekre a „merényletekre”, ám gondosan megjegyzi őket, elégedetlensége fokozatosan halmozódik fel, és egy szép(?) napon elkövetkezik majd a bosszú pillanata, amely akár rettenetes is lehet ránk nézve. Mindebből az következik, hogy meg kell tanulnunk vérbeli diplomataként viselkedni kapcsolatunk során, ha másért nem, már csak azért is, mert az értékek között a diplomáciát is igen sokra tartja.

Öltözködésünknél gondosan ügyeljünk arra, hogy ruhadarabjaink ne legyenek kihívóak. Minél kevesebbet mutatunk meg testünkből, az annál kívánatosabb lesz számára. Kedvenc színe a fekete és a lila.
Mindebből világosan láthatjuk, hogy ugyancsak nehéz fába vágta a fejszéjét az, aki a Bak férfit szeretné meghódítani.
És végül egy apró jótanács: ha távol vagyunk tőle, hívjuk minél gyakrabban telefonon — ezt ragaszkodásunk megbízható jeleként fogja értékelni.

VÍZÖNTŐ FÉRFI
 
A Vízöntő hajlamos a tökéletesség hajszolására, és harmóniára vágyik. A fanatizmusa és a vakbuzgósága túllépi a világ megsegítésének őszinte vágyát.
Ebből következik, hogy a Vízöntő képes a legszenvedélyesebben s a legmélyebben szeretni, még ha ennek külső jelét alig láthatjuk. Általában tehát félszeg, suta, ügyetlen udvarló, aki kisgyermekként irul-pirul, ha szerelemről esik szó.

A legfontosabb, amit tennünk kell ennek kapcsán az, hogy fogadjuk el az adott helyzetet, és ne próbáljunk belőle szerelmi vallomásokat, édesded szavakat, negédes gügyögést kiprovokálni.
Mi nyugodtan kényeztessük el szavainkkal, gyengéd gesztusainkkal, adjuk megannyi konkrét kézzel fogható jelét szerelmünknek és egyszerre ne vegyünk tudomást róla, hogy mindezt ugyanígy nem viszonozza. Emlékezzünk a Vízöntő férfi sajátos kettősségére, arra, hogy bár az ész embere, ugyanakkor nagyon erős az érzelmi világa is.

Amikor a jegy tökéletességre való törekvése kerül előtérbe, természetesen nem találja elégségesnek az érzelmek zűrzavarát. Ezért a Vízöntő az intimitás terén komoly problémákkal küszködik és inkább tartózkodó marad.
Meg kell jegyeznünk, igen kevés érzéke van a romantikához.
Ne igyekezzünk öltözésünkkel, sminkünkkel hódítani a Vízöntő férfi nem tartja sokra a külsőségeket, őt inkább partnere belső értékei, emberi vonásai érdeklik, mindenekelőtt ezeket szeretné kipuhatolni. Ez az oka annak, hogy mielőtt konkrét szerelmi kapcsolatba bocsátkozna, hosszasan ismerkedik, barátkozik partnerével.
Az udvarlásban járatlan, félszeg Vízöntőt nem nehéz levennünk ugyan a lábáról, annál nehezebb viszont megtartanunk.

Sikeres meghódításához föltétlenül tudnunk kell azt is, hogy a Vízöntő férfi, legyen bármilyen szerelmes is, fél attól, hogy elveszítse szabadságát. Megszokásra stabilitásra vágyik, mégis megfullad egy elkötelezettséggel járó kapcsolatban. Ha ezt tudjuk, akkor megértjük azt is hogy miért tart olyan sokáig amíg elkötelezi magát a tartós kapcsolat mellett.

A véglegesség érzete elriasztja. Valahányszor szóba hozzuk neki a házasság kérdését, zavartan motyog valamit és gyorsan más témára tereli a beszélgetést, vagy tréfával üti el a javaslatot, netán hirtelen halaszthatatlan dolga támad. Meggyorsíthatjuk a folyamatot, ha biztosítjuk afelől, hogy a hivatalossá tett párkapcsolat során is megőrizheti oly nagyra tartott függetlenségét. Dolgunkat, jelentősen megkönnyíti az, ha bennünket is a függetlenséget kedvelő személyként ismer meg, és ha mi is kijelentjük, hogy a házasságkötés után is ragaszkodni kívánunk, viszonylagos szabadságunkhoz.

Ha valóban azon leszünk, hogy a családon belül tiszteletben tartsuk egymás függetlenségét, akkor a házasság minden bizonnyal igen sikeres lesz.
Figyelembe kell vennünk azt a körülményt is, hogy a vízöntő férfi előnyben részesíti az intelligens, közlékeny, könnyen oldódó, társasági hölgyeket. Ugyanakkor nem csak feleségének, de megértő, és sokszor egyenesen cinkos barátjának is kell lennünk. Még pontosabban a feleség szerepét betöltő barátjává kell olykor válnunk. A Vízöntő férfi ugyanis a görög bölcselő, Platón filozófiáját követi, miszerint minden barátságban szükséges egy bizonyos vágyódás, amely összeköti és forrasztja a lelkeket. A Vízöntő felfogásában a házasságban nem létezik a hagyományos férfi-nő szerepfelosztás, törekedjünk tehát vele teljes mértékben egyenlő partnernek lenni.

A Vízöntő számára a barátság igen nagy kincs és nem csak feleségével, de saját szüleivel, gyermekeivel, egész rokonságával is igyekszik, mindenekelőtt a rokoni köteléknél is fontosabb baráti kapcsolatot kiépíteni.

Egyáltalán, a Vízöntő férfi az egész emberiséget barátjának tekinti és legszívesebben, baráti keblére ölelné az egész világot.

Meghódításához hozzátartozik a társasági élet is, amit a Vízöntő igencsak kedvel. Járjunk el tehát gyakran ismerőseinkhez, bulizzunk, szervezzünk népes kirándulásokat, közös túrákat. Partnerünk ilyenkor elemében érzi magát és csakhamar a figyelem központjába kerül. Ilyenkor viselkedjünk felszabadultan, örüljünk sikerének, népszerűségének, de vigyázzunk, ne tapadjunk hozzá, ne legyünk örökösen a sarkában, függetlensége elleni merényletnek tekintené mindezt. Ne idegesítsen az sem, ha a Vízöntő esetleg a társaság valamely hölgytagjával merül el a beszélgetésben: értsük meg, hogy szüksége van a függetlenségre és bízzunk maradéktalanul abban is, hogy nem fog megcsalni. Különben is hiába duzzognánk, a Vízöntő meg sem értené miért is húztuk fel az orrunkat. Arra különösképpen ügyeljünk, hogy mindig őszinték legyünk hozzá, soha ne hazudjunk neki. A Vízöntő ugyanis nagyra becsüli az őszinteséget.

HALAK FÉRFI

A Halak személyisége jellemzően bizonytalan, és nem képes összpontosítani.
Áthágható határai miatt e jegy szülöttje nem tudja, hol kezdődik ő és hol kezdődik a másik ember. A Halakat egyszerre kétfelé húzza valamilyen erő. Ennek a személyiségnek az egyik fele a megtestesült kedvesség, a másik fele a háttérből manipulál. A kettő között mindig ingadozik, ezért nem csoda, ha nehezen tud bánni a mindennapok valóságával. Talán, így megértjük, hogy a halak lelke, lelkivilága elképzelhetetlenül összetett és bonyolult. A legkülönfélébb és legellentétesebb érzelmek, benyomások kavarognak lelkük mélyén.

A Halak számára az érzelem mindennek az alapja az életében.
Tudnunk kell, hogy a Halak férfi rendkívül szenzuális, a szerelem ezért megkülönböztetett helyet foglal el életében, és állandóan szerelmes.

A lelkében kavargó érzelmi kavalkádnak megfelelően a szerelmet is a legkülönfélébb módon élheti meg, a légies, már-már plátói szerelemtől kezdve egészen a kültelkien közönséges, önmagát és partnerét is megalázó érzelemnyilvánításig. A szerelem tehát hetedik mennyországgá válhat, vagy a poklok legmélyebb bugyrát jelentheti számára. Amikor meghódítására készülünk, ki kell puhatolnunk melyik fajta Halakkal állunk szemben. Tisztában kell lennünk azzal is, hogy a Halak szerelme nagyon szertelen, de végtelen is, parttalan, akár az óceán a népmesékben.

A Halak férfi rendkívül mélyen tud szeretni és rendkívül sokakat. A híres nevezetes nőfaló Casanova is a Halak jegyében született.
Ha mégis mindezek után is úgy döntünk, hogy a Halak férfi mellett kívánunk lehorgonyozni, barátkozzunk meg annak a gondolatával, hogy egy rendkívül külterjes hárem egyik (nem biztos, hogy legkiemeltebb) tagjává leszünk.

A Halak egyik sajátos vonása az, hogy jóllehet nagy csábító kategóriájába tartozik,valójában azonban nem száll csatába meghódítandó hölgyeiért. Általában nem ő választ, hanem hagyja, hogy őt válasszák. Így tehát meghódításához nekünk kell megtennünk nem csupán az első lépéseket, hanem egy egész gyalogtúrát fel kell vállalnunk a cél érdekében.
Arra is vigyázzunk soha ne tegyünk fel neki közvetlen kérdéseket, mivel úgysem fog válaszolni rájuk, vagy ha válaszol, akkor a feleletben nem lesz köszönet. A Halak nevéhez illően könnyen kisiklik a kezünk közül. Az első leckénk az legyen, hogyan tanuljuk meg, hogyan ismerhetjük meg őt anélkül, hogy túl sokat faggatóznánk élete, gondolatai, érzései felől.

A Halak érzelmi életét, gondolkodásmódját egyébként sem annyira az agyunkkal, mint inkább az érzéseinkkel ismerhetjük meg. Persze ne legyenek ilyen tekintetben túlzottan nagy igényeink: gondoljuk meg, hogy voltaképpen a Halak sem ismeri önmagát.
A Halak férfi szerfölött kedveli a hozzá hasonlóan titokzatos, rejtélyes hölgyeket.
Tehát, soha ne tárulkozzunk föl teljesen előtte, sem érzelmileg, sem pedig szellemileg.

Mindig maradjon valami kiismerhetetlen, megfoghatatlan, titokzatos bennünk is ez a legbiztosabb lánc, amellyel a Halak férfi többé-kevésbé magunkhoz köthetünk. Semmiképpen ne próbálkozzunk azzal magunkhoz láncolni, hogy megpróbáljuk féltékennyé tenni. Kiábrándul és tovább áll. A Halakkal való, akár laza párkapcsolat, de még a házasságis veszélyekkel teli kalanddá válhat.

A Halak férfi oldalán soha, egyetlen percig sem érezhetjük biztonságban magunkat, végig az lesz a benyomásunk, hogy ismeretlen ingoványos talajon mozgunk, koromsötétben tapogatózva. Ahhoz, hogy kitartsunk mellette, nem minden napi lelkierőre van szükségünk.
A jó kapcsolat érdekében igyekezzünk nem megzavarni a Halak túlterhelt és zaklatott lelkivilágát, engedjük hadd zárkózzék be elefántcsonttornyába, egyetlen fizikai és lelki mentsvárába. Legyünk azon, hogy kettőnk kapcsolatát minél légiesebbnek, varázslatosabbnak tüntessük fel előtte, a titokzatosság, a nem evilági légkör kedvezően hat a Halak férfira.

Ő mindig a fellegekben jár. Ugyanakkor hozzuk tudomására azt, (ami nem lesz könnyű), hogy egyaránt szeretjük a rendet, pontosságot, és a művészetet. A Halakat nagy mértékben foglalkoztatja a szellemi dolgok, így ezzel felkelthetjük magunk iránt az érdeklődést.
Szereti a romantikus művészi és misztikus dolgokat, a zenét, a színházat, és a művészeteket, a tengert.
És egy apró, de hasznosnak bizonyuló tanács: ne járjunk személyes dolgainál, holmijánál, ne rakjunk rendet az asztalán, a fiókjában, a szekrényében, igen kényes ugyanis arra, hogy mindent pontosan úgy találjon, ahogyan ő hagyta. 

Forrás: sorssegito.cafeblog.hu

Cikkek amiket érdemes elolvasni a témával kapcsolatban:

2019 Milyen Párkapcsolati Energiákat hoz?

Hogyan legyek boldog a párkapcsolatomban?

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu