A tapasztalt kertészek nem egyszer használják a lefőzött teafilter tartalmát a szobanövények talajának gazdagítására.

A teafüvekben található ásványok hozzájárulnak a növények gyorsabb növekedéséhez és virágzásához. A kifőzött teafüvek sok mikroelemet tartalmaznak kisebb mennyiségben, amelyek tökéletesen alkalmasak a palánták és szobanövények számára. Az tea infúzió káliumot, magnéziumot, kalciumot, vasat, mangánt és más hasznos tápanyagot tartalmaz.

Ezenkívül az infúzió fellazítja a nehéz talajt, semlegesíti az alkálit, elősegíti a komposzt érési folyamatának felgyorsítását, talajlazító szerepet tölt be és táplálja a növények gyökereit.

A száraz infúzióval történő talajgazdagítás is nagyon hasznos, ez esetben a használt teafilterben található teafüvet alkalmazzuk. Ebben az esetben a hasznos nyomelemek tartalma azonban alacsonyabb, mint a szokásos infúzió esetében.

A teafiltereket szárítsuk ki a fűtőtesten, majd a tartalmukat tegyük egy üvegbe, és ezt bármikor használhatjuk a növények talajának gazdagítására. Egyszerűen csak szórjunk rá egyenletesen 2-3 teáskanállal minden egyes virágcserépre. Ezzel az értékes teafűvel lazíthatjuk is a talajt, vagy akár talajtakaróként is hagyhatjuk a felszínen.

Az öntözés során az infúzió biztosítja a talaj és a gyökerek számára szükséges összes mikroelemet.

 

filantropikum

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu