Ismered azt a módszert és azt az igazi csodát, amit a mikróba helyezett citrom rejt?

A gáztűzhely és a sütő tisztán tartása nem mindig egyszerű feladat, de hihetetlenül fontos és nem csupán a csillogás miatt, hanem a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében. Mindez pedig a mikrohullámú sütőre is igaz, mert ebben az esetben sűrűbben történnek “balesetek” egy túlmelegedett, szétdurrant ételnél. Nem kell és nem is szabad káros tisztítószerekkel újjá varázsolni a mikrót, a citrom ugyanis úgy oldja meg a problémát, hogy nincs káros hatással az egészségre.

A módszer: Nem lesz másra szükségünk, mint egy mikrózható tálra, egy tiszta, száraz rongyra, valamint egy darab citromra.

Utóbbi remek szagtalanító, de a háztartás számos további részén is kiválthatja a vegyszereket – többek között a benne található gyengébb savnak köszönhetően -, legyen szó zsíroldásról a mosogatás során vagy pont vízkőoldásról a fürdőszobában. Töltsd meg a tálkát fél bögre vízzel, ezután vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét. Ne aggódj a magok miatt, mivel majd a kifacsart fél citromokat is nyugodtan a tálkába dobhatod.

Tedd a tálat a mikrohullámú sütőbe, ezután melegítsd 3 percig közepes vagy magasabb fokozaton. Miután leállt, ne nyisd ki az ajtót, hagyd, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig. Majd nagyon óvatosan vedd ki a tálkát – vigyázz, hogy ne égesd meg magad -, ezután a konyharuhával töröld ki a készülék belsejét. Meglátod, a felületén található szennyeződéseket sokkal egyszerűbben el lehet távolítani, mivel a citrom és a gőz együttes hatása fellazította azokat. Ne feledkezz meg az ajtó külső és belső feléről, valamint a fogantyúról se. A forgó tálat javasolt külön is elmosogatni. Ha különösen makacs szennyeződésekkel állsz szemben, mártsd bele a rongyot a citromos vízbe, és azzal töröld át az érintett területet.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu