Ismered azt a módszert és azt az igazi csodát, amit a mikróba helyezett citrom rejt?
A gáztűzhely és a sütő tisztán tartása nem mindig egyszerű feladat, de hihetetlenül fontos és nem csupán a csillogás miatt, hanem a baktériumok elszaporodásának megakadályozása érdekében. Mindez pedig a mikrohullámú sütőre is igaz, mert ebben az esetben sűrűbben történnek “balesetek” egy túlmelegedett, szétdurrant ételnél. Nem kell és nem is szabad káros tisztítószerekkel újjá varázsolni a mikrót, a citrom ugyanis úgy oldja meg a problémát, hogy nincs káros hatással az egészségre.
A módszer: Nem lesz másra szükségünk, mint egy mikrózható tálra, egy tiszta, száraz rongyra, valamint egy darab citromra.
Utóbbi remek szagtalanító, de a háztartás számos további részén is kiválthatja a vegyszereket – többek között a benne található gyengébb savnak köszönhetően -, legyen szó zsíroldásról a mosogatás során vagy pont vízkőoldásról a fürdőszobában. Töltsd meg a tálkát fél bögre vízzel, ezután vágd félbe a citromot, és facsard bele a levét. Ne aggódj a magok miatt, mivel majd a kifacsart fél citromokat is nyugodtan a tálkába dobhatod.
Tedd a tálat a mikrohullámú sütőbe, ezután melegítsd 3 percig közepes vagy magasabb fokozaton. Miután leállt, ne nyisd ki az ajtót, hagyd, hogy a forró, citromos gőz dolgozzon még öt percig. Majd nagyon óvatosan vedd ki a tálkát – vigyázz, hogy ne égesd meg magad -, ezután a konyharuhával töröld ki a készülék belsejét. Meglátod, a felületén található szennyeződéseket sokkal egyszerűbben el lehet távolítani, mivel a citrom és a gőz együttes hatása fellazította azokat. Ne feledkezz meg az ajtó külső és belső feléről, valamint a fogantyúról se. A forgó tálat javasolt külön is elmosogatni. Ha különösen makacs szennyeződésekkel állsz szemben, mártsd bele a rongyot a citromos vízbe, és azzal töröld át az érintett területet.