A kávénak ugyan rengeteg pozitív hatása van, ezen kívül finom, emellett élénkít és nagy antioxidáns-tartalma miatt azt gondolják róla a tudósok, hogy jelentős mértékben megvéd az öregkori gondoktól is.

A túl sok kávé fogyasztása persze nem szerencsés, mert a koffeinfröccs nagyon megemelheti a vérnyomást. Van viszont a kávézásnak másik negatív mellékhatása is, ez pedig a gyomorral kapcsolatos.

Az éhgyomorra – mondjuk felkelés után azonnal korán reggel – megivott jó erős feketekávé fokozza a sósavtermelést az emésztőrendszerben, különösen a gyomorirritációra, hurutra hajlamos személyeknél. A sósav eredetileg azért termelődik, hogy megemésszük vele a táplálékot, de mennyi étel van korán reggel az üres gyomorban? Kutatások sora nyomán szakértők azt javasolják, hogy legkorábban ébredés után egy órával igyunk kávét, de előtte majszoljunk el legalább egy szelet kenyeret.

Még jobb, ha rendes reggelivel kezdjük a napot, bár ez nem megoldás azoknak, akik csak a délelőtt folyamán képesek bekapni az első falatot. Ha nem eszünk semmit a reggeli kávé előtt, a termelődő savak, ahogy telik idő, szó szerint szétmarják a gyomrot.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu