Ez a különösen hatékony házi köhögés csillapító módszer épp olyan egyszerű, mint amilyen olcsó:

 
 

A brit Frazzled Shannon Williams olvasta a Facebookon, hogyha krumplit tesz a gyerek talpára, majd arra zoknit húz, akkor azzal enyhítheti lánya köhögését éjszaka. Miután túl volt egy rossz estén úgy döntött, kipróbálja, veszteni nem veszt vele – írja a Mirror. Rosa így lefeküdt éjjel zoknijában krumpliszeletekkel, és aludt. Nem gyógyult meg, de enyhítette lánya tüneteit.

“Ez nem jó a világ összes bajára, de lerövidíti a betegség lefolyását. Rosa azt mondta sokkal jobban van mint előző este. Ráadásul jóval kevesebbet is köhögött és az a nagyon aggasztó köhögés meg is szűnt. Igen, először nagyon bizarr tippnek tűnt, de most már tudom, a burgonyának vannak jótékony hatásai is”- mondta az anya.

Ezért lesz fekete a burgonya miután kifejtette köhögés csillapító hatását:

Bár az anya szerint a burgonyaszeletek feketévé válása azért következett be, mert a gyerekből “kihúzta” a méreganyagokat, de ez nem igaz, hiszen a krumplit, ha levegőn hagyjuk elég hamar amúgy is fekete lesz. – A barnulás, vagyis az oxidáció azért történik, mert a vágás során a burgonya sejtjei sérülnek, és a levegő oxigénjével kapcsolatba lépve a tirozináz nevű enzim segíti a melanin nevű barna pigmentek kialakulását. – A népi gyógyászatban egyébként ez egy ismert trükk, gyorsan képes levinni a lázat a talphoz rögzített krumpli, de Erdélyben a reszelt burgonyát ajánlják erre a célra.

forrás

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu