Amikor egy nő végre megtudja, hogy melyik istennő dominál benne, akkor felfedezheti az ösztönök erejét, saját prioritásait és képességeit, az életről és a világról alkotott saját elképzeléseit. A női pszichét irányító fő archetípusok: az Amazon, a Hetéra, a Királynő és Papnő.

Az uralkodó belső típustól függően, minden nő különösen az adott archetípus feltételezésének és tudatosságának mértékétől, kialakít egy, a világgal szembeni bizonyos hozzáállást, jelenlétet, egy képet, egy bizonyos megnyilvánulási és a viselkedési formát. Még a saját testével való kapcsolatát is befolyásolhatja ez a tipológia, amint azt alábbiakban látni fogjuk.

Az Amazon vagy a Harcos

Aktív, erős nő, aki motivált képességeinek és belső erejének bemutatására a világ előtt, az a nőies minta, amelyet főként saját gondolkodásának elvei vezérelnek. Általában az amazonok nagyon elemzők, racionálisak, pragmatikusak, stratégiai elképzeléseik vannak, és kiválóan képesek szembenézni az élet minden kihívásával. Amikor mozgásba lendülnek, valósággal megállíthatatlan erőnek tűnnek.

Ami a testtel való kapcsolatukat illeti, vagy megfeledkeznek róla, vagy megszokták, hogy személyes értéküket főleg intellektuális tulajdonságaik jelentik. Ugyanakkor vonzódnak olyan mozgásformákhoz, amelyek révén kapcsolatba kerülhetnek saját testük erejével, képességükkel, a kitartással, a határaik feszegetésével és az új rekordokra való folyamatos törekvéssel. Ha versenyképes sportról van szó, az annál jobb az Amazon számára, mivel nagyon szereti, ha egy csoportból kitűnhet és nyerhet.

Ami a saját testével való viszonyát illet, az Amazon a lehető legnagyobb mértékben a kényelmet és a mozgás szabadságát választja mind a ruházat, mind a kiegészítők szempontjából. A tevékenységi területtől függően egy ilyen nő akár alkalmi, akár irodai, akár sportruhát választ, a stílus legtöbbször meglehetősen semleges lesz, néha többnyire egy kis férfias akcentussal is, túl sok dísz és színek nélkül. Az ilyen típusú nők sminket és frizurát csak abban az esetben készítenek, ha nagyon muszáj, és akkor is a lehető legdiszkrétebben fogják ezt megtenni. Általánosságban elmondható, hogy az Amazon nem tartja szükségesnek a teste általi kitűnést, és valójában hajlamos ezt más nőknél is figyelmen kívül hagyni.
Hetéra vagy a Csábító

Az érzéki nő, a Szerető, bármikor készen áll arra, hogy a lehető legjobb és legkifinomultabb módon élvezhesse az életet. Hetéra az a nő, aki szereti saját testét, és ezt a legkreatívabb módon emeli ki: az érzéki, színes, merész ruhákon keresztül, a fényes, sőt hangos kiegészítőkig. Öltözetét gyakran kísérik karkötők, fülbevalók, laza nyakláncok és csábító parfüm felhők. Az ilyen nő izzóan és zűrzavarosan éli életét, az élvezet fogalmát kivetítve a különböző a textúrákra, illatokra, ízekre és aromákra, színekre és formákra.

A Csábító a saját testével nagyon szoros kapcsolatban áll, az igényeivel, vágyaival, ösztöneivel, szenvedélyeivel és érzékeivel. Ezért szinte vallásosan vigyáz rá, testét sokszor szépség- és kényeztető szertartások egész sorának veti alá. Ha egy bizonyos mozgásformát preferálna, akkor az biztosan a tánc lenne, ami lehetővé tenné számára, hogy szabadabb módon kifejezhesse sajátos érzékiségét.
Királynő vagy Anya

Ő az a nő, aki gondoskodást, védelmet és szeretetet kínál, aki a leginkább képes önmagát másoknak szentelni. Ő lehet a női menedzser típus, aki mindig odafigyeléssel és odaadással fejleszti csapatát és projektjeit.

Saját testével való viszonyában vagy hajlamos elhanyagolni önmagát, és minden energiáját mások szolgálatára fordítani, vagy ugyanolyan odaadással gondoskodik róla, mint másokról. A test iránti törődése elsősorban az egészséges életre, a kiegyensúlyozott étrendre, a mozgásra és a test hosszútávú funkcionalitásának megerősítésére irányul.(karbantartó gyógytorna, úszás, biciklizés, gyaloglás).

Ruházat szempontjából az ilyen típusú nők vagy nagyon elegánsak impozáns megjelenésükkel vagy a külsejüket tekintve meglehetősen hanyagok, és inkább a kényelemre és a hatékonyságra koncentrálnak a napi feladatok maradéktalan elvégzése során.
Papnő vagy közvetítő

Az intuitív nő, akit erős kapcsolatok vezetnek, akit a létezés mélyebb dimenziói vonzanak, és aki leginkább a saját lelkével van összhangban. Az ilyen nő általában elég figyelmetlen saját testével kapcsolatosan, mivel figyelmének legnagyobb részét láthatatlan dolgok kötik le egy anyagtalan, finom szférából, amivel azonban lénye teljes mértékben rezonál. A közvetítő olyan, mint egy kommunikációs csatorna a láthatatlan (az intuíció, az érzelmek, a tudatalatti, a lét rejtelmei) és látható világ között.

Ezért a saját testével való kapcsolata általában nemcsak fizikai, hanem spirituális jellegű is. Hajlama van az energiák különböző gyakorlatokon keresztül történő harmonizálása, hogy ezáltal egyensúlyt teremtsen a szellem és az anyag között. Ezért egy ilyen nő előnyben részesíti azokat a mozgásformákat, amelyek a finom energiákkal hozzák érintkezésbe, mint amilyen a jóga, a chi cong, a tánc, a dinamikus meditáció és a tantra stb.

A közvetítő ruházati aspektusa egyszerű, légies, a lehető legtermészetesebb anyagokkal és spirituális töltettel rendelkező kiegészítőkkel: amulettek, talizmánok, kristályok, ékszerek, amelyek különböző szimbólumot képviselnek.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu