A csukló sérülése igen gyakori, mert a kezünket szinte állandóan használjuk, de néhány alattomos sérülés nagyobb probléma jele lehet.

Csukló sérülések előfordulhatnak gyulladás, törött csont, fertőzések, abnormális sejtburjánzás és ciszták, valamint daganatok miatt is. Nem minden sérülés súlyos, de figyelni kell a jeleket.

Duzzadt csuklót okozhat ízületi gyulladás, bursitis, tendinitis valamint rándulások, húzódások és csonttörések. A duzzadt csukló okai lehet jóindulatú vagy rosszindulatú daganat, ezért javasoljuk, hogy keresse fel orvosát, ha a sérülés nem gyógyul.

Íme a csukló sérülések legfőbb okai és tünetei:

1 . ínhüvelygyulladás

Az ízületi hártya, amely körülveszi az ínt, begyullad. A gyulladás általában mikrotrauma vagy stressz miatt alakul ki, és leginkább érinti a fizikai munkát végző embereket érinti.

2. de quervain szindróma

Ez a szokatlan betegség fájdalom és duzzanat formájában jelentkezik a csuklón, cisztákat és csomókat is okozhat. Az érintett rész a csukló feszítő szalagja a hüvelykujjnál, amely a hüvelykujjat felfelé és kifelé mozgatja. Rendkívül fájdalmas.

3. noduláris ínhüvelygyulladás

Ezt a problémát az okozza, ha daganatok alakulnak ki a kézben. A tünetek általában a hüvelykujj, mutató-és közepes ujj, de szintén a csukló, csípő, boka, térd, gerinc és a váll környékén jelentkeznek. Ezek a daganatok általában fájdalommentesek.

4. ganglion ciszta

A csuklón csomós degeneráció, ciszta növekszik,Trauma és örökletes hajlam miatt.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu