koronavírus jóslat

Hátborzongató egybeesésre bukkantak Dean Koontz 1981-es regényében, amelyben feltűnik egy titokzatos, halálos kórokozó, amely a könyvben a Vuhan-400 nevet kapta.

Nemrégiben felfedezték, hogy Dean Koontz egyik könyvében, A sötétség szeme című regényében, lényegében már 1981-ben megjósolta a járványt – legalábbis erre a következtetésre jutott számos internetes sajtóforrás. A regény egy kínai katonai laboratórium történetét meséli el, ahol kifejlesztettek egy veszélyes vírust, amelyet biológiai fegyverként használhatnak háború esetén. Ironikus módon a könyvbeli laboratórium éppen Vuhan tartományban található, ott, ahonnan az új koronavírus elterjedt.

A regénybeli vírust Vuhan-400-nak hívják, és úgy írják le, mint a „tökéletes fegyvert”, mivel csak emberekre veszélyes. A szerző még ennél is tovább megy, és leírja, hogy a vírus az emberi testen kívül nem marad életben egy percnél tovább, így nincs szükség költséges fertőtlenítési eljárásra sem, amikor terjedni kezd.

Ezzel ellentétben a koronavírus inkubációs ideje akár két hét is lehet, és míg a könyvben leírt vírus az agyat támadja meg, a koronavírus lázzal, köhögéssel és légzési nehézséggel jár. A koronavírus elhalálozási aránya 2-3 százalék. A szakemberek szerint a vírus akár napokat is képes túlélni a különböző felületeken.

A könyv arra is kitér, hogy a jelenleg ismert gyógyszerek mind hatástalanok a vírus ellen, és az egyetlen gyógymód az elektromos áram és az erős hő kombinációján alapul.

Kootz regényében a Wuhan-400 az agyat támadja meg, míg a koronavírus a légzőszerveket, súlyosabb esetekben tüdőgyulladást okoz. A sötétség szeme (The Eyes of Darkness) című regény első kiadásában a vírus neve Gorki-400, amit egy orosz városban fejlesztettek ki.

Miután a Szovjetunió felbomlott a szerző könyvében megváltoztatta a helyszínt Kínára. Ezek alapján kijelenthető, hogy a könyv jóslata és a koronavírus között nincs korreláció, csupán csak véletlen egybeesésről van szó.

Dr. Sajaya Senanayake, aki a fertőző betegségek szakértője, elmondta, van rá esély, hogy a koronavírus eltűnik az időjárás felmelegedésével, de megtörténhet, hogy később újra megjelenik, még agresszívebb formában.

Jelenleg a tudósok azon dolgoznak, hogy megtalálják a gyógymódot, vagy a védőoltást, ami megakadályozhatja a 2019-nCoV vírus terjedését.

A kínai egészségügyi hatóságok nemrégiben felkérték azokat, akik meggyógyultak a betegségből, hogy adjanak vért, hogy az orvosok felhasználhassák a vérplazmát a még súlyos állapotban lévő betegek kezelésére.

forrás

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu