koronavírus jóslat

Hátborzongató egybeesésre bukkantak Dean Koontz 1981-es regényében, amelyben feltűnik egy titokzatos, halálos kórokozó, amely a könyvben a Vuhan-400 nevet kapta.

Nemrégiben felfedezték, hogy Dean Koontz egyik könyvében, A sötétség szeme című regényében, lényegében már 1981-ben megjósolta a járványt – legalábbis erre a következtetésre jutott számos internetes sajtóforrás. A regény egy kínai katonai laboratórium történetét meséli el, ahol kifejlesztettek egy veszélyes vírust, amelyet biológiai fegyverként használhatnak háború esetén. Ironikus módon a könyvbeli laboratórium éppen Vuhan tartományban található, ott, ahonnan az új koronavírus elterjedt.

A regénybeli vírust Vuhan-400-nak hívják, és úgy írják le, mint a „tökéletes fegyvert”, mivel csak emberekre veszélyes. A szerző még ennél is tovább megy, és leírja, hogy a vírus az emberi testen kívül nem marad életben egy percnél tovább, így nincs szükség költséges fertőtlenítési eljárásra sem, amikor terjedni kezd.

Ezzel ellentétben a koronavírus inkubációs ideje akár két hét is lehet, és míg a könyvben leírt vírus az agyat támadja meg, a koronavírus lázzal, köhögéssel és légzési nehézséggel jár. A koronavírus elhalálozási aránya 2-3 százalék. A szakemberek szerint a vírus akár napokat is képes túlélni a különböző felületeken.

A könyv arra is kitér, hogy a jelenleg ismert gyógyszerek mind hatástalanok a vírus ellen, és az egyetlen gyógymód az elektromos áram és az erős hő kombinációján alapul.

Kootz regényében a Wuhan-400 az agyat támadja meg, míg a koronavírus a légzőszerveket, súlyosabb esetekben tüdőgyulladást okoz. A sötétség szeme (The Eyes of Darkness) című regény első kiadásában a vírus neve Gorki-400, amit egy orosz városban fejlesztettek ki.

Miután a Szovjetunió felbomlott a szerző könyvében megváltoztatta a helyszínt Kínára. Ezek alapján kijelenthető, hogy a könyv jóslata és a koronavírus között nincs korreláció, csupán csak véletlen egybeesésről van szó.

Dr. Sajaya Senanayake, aki a fertőző betegségek szakértője, elmondta, van rá esély, hogy a koronavírus eltűnik az időjárás felmelegedésével, de megtörténhet, hogy később újra megjelenik, még agresszívebb formában.

Jelenleg a tudósok azon dolgoznak, hogy megtalálják a gyógymódot, vagy a védőoltást, ami megakadályozhatja a 2019-nCoV vírus terjedését.

A kínai egészségügyi hatóságok nemrégiben felkérték azokat, akik meggyógyultak a betegségből, hogy adjanak vért, hogy az orvosok felhasználhassák a vérplazmát a még súlyos állapotban lévő betegek kezelésére.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu