Tanulmányok kimutatták, hogy a japán gyerekek a legegészségesebbek a világon. Ők valóban mindenre odafigyelnek, étkezés, fizikai erőnlét, egészség, oktatás… stb. A szülők, valamint az iskolai nevelők is felelősségre és önállóságra tanítják a fiatalokat, hogy magukról is tudjanak majd gondoskodni, ha eljön az idő. Az egyes ázsiai országokban kialakult normák egyre hatékonyabbnak bizonyulnak, mert egyre kevesebb mentális és fizikai betegségben szenvedő gyermek van. A mai cikkünkben úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk azokat a módszereket, ami hatékonyan járul hozzá a gyerekek fejlődéséhez.

Testtartás javító pad.

Sok kínai iskolában vannak ilyen jellegű padok, melyek azt a célt szolgálják, hogy javítsák a gyermekek testtartását. Az álltámaszoknak köszönhetően, a gyerekek annál jobban nem tudnak ráborulni a füzetre, így kevesebb eséllyel alakul ki náluk gerincferdülés, vagy egyéb egészségügyi probléma.

Szem gyakorlatok

Kínában az általános iskolás gyerekeket arra ösztönzik, hogy végezzenek olyan gyakorlatokat, amivel a szemizmokat átmozgatják és a vérkeringést javítják. A gyakorlat összesen 6 lépést foglal magába és ezeket naponta kétszer el kell végezni.

Szabadban történő tesztírás.

Kínában elterjedt a szabadban történő tesztek írása. Ezt azért vezették be, mert így a gyerekek nem tudnak csalni, mivelhogy messzebb helyezkednek el egymástól, mint egy átlagos tanteremben. De ennek több egészségügyi előnye is van. Első sorban friss levegőn vannak, ami alapjáraton jót tesz a szervezetnek, illetve csökkenti a stressz kialakulását.

Orvosi maszkok viselése.

Az emberek nagyobb eséllyel betegszenek meg a téli időszakban. A japánok annak érdekében, hogy elkerüljék a megbetegedéseket, orvosi maszkokat vesznek fel és úgy közlekednek a városban, valamint a munkahelyeken. Rajtuk kívül olyan illetők is hordanak ilyen maszkot, akik allergiásak valamire. Ezzel próbálják csökkenteni a betegségek kialakulásának a kockázatát.

Élő adásos tanórák.

Amikor az időjárás nem teszi lehetővé, hogy a gyerekek biztonságban és épségben eljussanak az iskolába, egy-két kínai tanár úgy oldja meg a helyzetet, hogy élő videóban tartja meg az órát. Ez a módszer azoknak a diákoknak is előnyére válik, akik olyan helyen élnek, ahol nincs iskola.

A japán iskolákban kis adag ebédet adnak.

Az iskolai ebédet a második világháború után vezették be Japánban. Eme étkeztetések általában csak egy fogást tartalmaznak, ami általában rizsből, zöldségekből, halból és húsból állnak, amiket kis adagokban adnak. Az iskolák céljai között szerepel, hogy saját termesztésű ételeket adjanak a diákoknak.

Szabadidős tevékenységek.

Dél-Koreában egyre nagyobb hangsúlyt kapnak a szabadban végezhető programok, úgymint túrázás, biciklizés, kempingezés… stb. Ma már egyre többen mennek a városokból kempingezni, hogy kiélvezzék a jó időt és a friss levegőt. Ezek a programok lehetővé teszik, hogy javítsanak kedélyállapotukon és minimálisra csökkentsék a stressz kialakulásának esélyét.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu