Léteznek olyan szuper-gyümölcsök, melyek annyira erős hatóanyagokat tartalmaznak, hogy rövid időn belül érezhetően javul az egészségi állapotunk, a közérzetünk, sokkal dinamikusabbak, energikusabbak leszünk. Ilyenek a bogyós gyümölcsök, a gránátalma, vagy éppen az ananász. Most ez utóbbiról lesz szó.

Az ananász hihetetlenül finom, lédús és tele van egészségesebbnél egészségesebb vitaminokkal, rostokkal, ásványi anyagokkal, amelyekre nap mint nap szüksége van a szervezetünknek, hogy optimálisan tudjon működni.

A déli gyümölcsben található bromelain nevű enzim azért nagyszerű, mert nagy szerepet játszik a fehérjék lebontásában, emellett sok benne a C-vitamin, ami erős antioxidáns is egyben, és a sejtek egészségének megőrzéséért játszik közre. Önmagában az ananász fogyasztása rendkívül egészséges, de ha vízzel keverjük össze, akkor még sokoldalúbb hatást érhetünk el, több létfontosságú szervünket is megvédhetjük a betegségektől.

Készítsünk természetes ananászos üdítőt

Ezt nagyon egyszerű elkészíteni. Vegyünk az üzletből egy közepes méretű, lehetőleg bio ananászt, vágjuk le a héját, majd kockázzuk fel, és tegyük bele egy üvegkancsóba, majd tölthetjük is fel, nem túl hideg, tiszta vízzel. Ennyi az egész.

Egész nap kortyolgassuk ezt az üdítő, egészséges italt, érdemes reggel ezzel indítani a napot, még mielőtt egy falatot is reggeliztünk volna. Ez azért fontos, mert ilyenkor képes a szervezet a legtöbb vitamint, tápanyagot hasznosítani.

Miért annyira nagyszerű?

Egyrészt segít megelőzni a gyulladásokat, ez a már említett bromelain nevű enzimnek köszönhető. Fontos az is, hogy ez a speciális enzim hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet megszabaduljon a méreganyagoktól. Másrészt azok a személyek, akiknek az ízületi gyulladás megkeseríti az életét, vagy sportsérülést szenvedtek, készítsék el ezt az italt, és a gyulladások, végtagfájások megszűnnek.

Segít a fogyásban is. Ez akkor fog működni, ha mindennap fogyasztjuk a vízzel dúsított ananászlét. A testsúlyszabályozás a gyümölcsben lévő rostoknak köszönhetően megy végbe. Az emésztés ezáltal gyorsabb lesz, és az éhségérzet is csökkeni fog, ha ezt a finom gyümölcslét fogyasztjuk. Főként üres gyomorra érdemes egy pohárral legurítani, ilyenkor csökken a zsíros, cukros ételek iránti vágy is.

Tisztítja a májat és a bélrendszert

Ez a nagyszerű hatás is a bromelain nevű enzimnek tudható be. Fontos, hogy a májban felgyülemlett toxikus anyagokat a bromelain a vízzel együtt kimossa, és ugyanez történik a belekben is, így megszűnik például a sok kényelmetlenséget okozó hasi puffadás, vagy éppenséggel a görcsölés.

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu