A sarkak repedezése gyakori lábprobléma, mely a bőr rugalmasságának csökkenésével (az életkor előrehaladtával) egyre inkább gyakoribb. Ezt sokszor sarokhasadásnak hívják. Először semmit sem jelent, csak apró kellemetlenséget és kozmetikai hibát, de amikor a hasadások vagy repedések elmélyülnek (ami elhanyagolt lábnál előfordulhat), akár még az állás is kínszenvedés lehet.

Vannak, akik hajlamosak a bőrszárazságra, ami megemeli a repedezés kockázatát. A sarok körüli, repedezésre hajlamos, száraz bőr megvastagodását (a bőrkeményedés kialakulását) ritkán olyan mechanikai tényezők is kiválthatják, amelyek növelik a nyomást az adott területen (pl. gyaloglás, hosszú ideig tartó állás, nyitott cipők).

Az alábbi technikák egy éjszaka alatt képesek megváltoztatni mindent! Ha téged is érint ez a probléma, akkor feltétlenül próbáld ki!

Citromlé

A citromlében található sav kiválóan hasznos az elhalt bőrrétegek eltávolítására. Nem kell mást tenni, mint ketté vágni egy citromot és figyelmesen az érintett sarokrészbe dörzsölni a levét. A legjobb hatás elérése érdekében egy laza ruhával 30 percre kötözzük a sarok köré a citromot. Ha végeztünk, mossuk meg langyos vízzel a lábat és egy sarokreszelővel távolítsuk el a felpuhult réteget. Akár naponta megismételhetjük, amíg egészen meg nem szabadulunk a repedezett saroktól.

Olívaolaj

Kend be kiváló vastagon olívaolajjal a lábad lefekvés előtt, masszírozd körülbelül 10-15 percen át. Tekerd be egy fóliával, ezután tégy rá egy vastag törölközőt és hagyd így körülbelül 1 órán keresztül. Végül mosd meg figyelmesen a lábad és a fenti példához hasonlóan távolítsd el a felpuhult részt.

(Tudásfája)

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu