A csodaszép zöldséges kertről sokan álmodoznak. Hogy az álom valósággá váljon, nem kell mást tenned, mind nekifogni, és kitartóan ültetni, gondozni, gyomlálni. Az alábbiakban néhány hasznos, természetes tippet mutatunk, melyek segítségével szép, és egészséges kerted lehet.

1.Bórsav

-paradicsomra, uborkára, tökre, padlizsánra nagyon jó tápszer. Elősegíti a virágzást, megvéd a gombásodástól, és a kánikula okozta károk ellen is. 2 gramm bórsavat keverjünk el egy fél liter felforralt vízben, majd adjuk hozzá 10 liter napmeleg vízhez. Ezzel öntözzünk.

2.Szőlőcukor és B-vitamin

-kinti, és benti növények tápozására egyaránt alkalmas oldat készíthető ebből a 2 hozzávalóból. 5 liter vízhez adjunk hozzá 5 ml szőlőcukrot, és 1 ml B1 vitamint. Két hét alatt 5-6 alkalommal öntözzük ezzel a növényeinket, míg a kevert mennyiség elfogy.

3.Barna mosószappan

-100 liter vízhez 100 gramm szükséges, de természetesen ezt az adagot az arányokat megtartva csökkenthetjük. Használhatjuk a virágos, és zöld növényeinkre, de gyümölcsfák, és bokrok lemosáshoz is. Tavasszal ezzel az oldattal mossuk ki a virágcserepeket, így könnyen megszabadulhatunk a gombásodástól, fertőzésektől.

4.Mustárpor

-vízzel elkeverve, a keletkezett oldattal lemoshatjuk az üvegház ablakait, kimoshatjuk az üvegvázáinkat, üvegedényeinket, amelyekben hajtásokat nevelgettünk. A mustárporral szórjuk meg a csigák által közkedvelt földrészt, így könnyen elűzhetjük őket.

5.Szódabikarbóna

-ajánlott penész, és gombásodás megelőzése ellen. 1 evőkanál szódabikarbónát oldjunk fel 4 liter vízben, adjunk hozzá egy fél evőkanál mosogatószert, majd keverjük jól el a hozzávalókat. Ezzel az oldattal egy héten egyszer öntözzünk. A szőlő öntözéséhez 10 liter vízhez 75 gramm szódabikarbónát kell feloldanunk.

6.Jód

-virágzás előtt az epreket ezzel az oldattal öntözzük. Serkenti az eper növekedését, és megvédi a kártevőktől. 10 liter vízben 5-10 csepp jódot oldjunk fel.

Érdemes elmentened ezeket a trükköket későbbre, bármikor jól jöhetnek!

Szerző: tudasfaja.com

Amit még a kertészek sem tudnak... Titkos trükkök a kertben! 1

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu