Alvás közben nem tudsz hazudni. Míg a tudatod valahol messze jár és lézerkarddal öli a T-rexeket Westerosban, addig a testbeszéded bizony rengeteget elmond arról, milyen a viszonyod a csajoddal. Most le is fordítjuk a leggyakoribbakat.

Mivel a tudatalattid befolyásolja, milyen pozíciót veszel fel alvás közben, ezért az alvó testbeszéd a partnered felé hihetetlenül pontos képet tud adni arról, mi is a helyzet jelen pillanatban a párkapcsolatodban” – állítja Patti Wood testbeszéd-szakértő, a Success Signals, A Guide to Reading Body Language írónője.Természetesen itt is vannak kivételek: hát- és derékfájás, vagy egyéb okokból kifolyólag szintén alakulhatnak másképp az alvási szokások – melyekről viccesen már beszámoltunk egyszer – de komolyra fordítva a szót, alapvetően ez a kisokos segít dekódolni a köztetek lévő viszonyt.

A barátnőd a kiskifli

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 1

Ebben a pózban a partneredet szorosan átöleled úgy, hogy az ágyékod a fenekéhez nyomódik. A póz egyszerre fejez ki bizalmat és intimitást. “Ez egy nagyon kiszolgáltatott és szexuális pozíció, amivel nonverbálisan azt mondjátok egymásnak: bízom benned.” – magyarázza Wood.

A barátnőd a nagykifli

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 2

Ha a barátnőd az, aki téges ölel át hátulról, az egyrészt védelmező, anyai ösztönöket jelent a részéről, másfelől pedig arra utalhat, hogy a csajod eléggé magához akar láncolni.

Kiskifliben egy pár centire egymástól

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 3

A friss párok szorosan összefonódó ölelésben alszanak – de amint az együttalvás újdonsült öröme már megszokottá válik, kényelmi okokból elkezdetek egy kis távolságot tartani egymástól. “Habár kevésbé szexuális, de így is bizalmi és védelmező póz az ágyékban nem érintkező kiskifli” vélekedik Paul Rosenblatt, a Two in a Bed: The Social System of Couple Bed Sharing írója.

A barátnőd arccal a mellkasodon alszik

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 4

A háton fekvő alvópózok alapvetően magabiztosságot és önbizalmat jelentenek. A férfinél ez az átkaroló, mellkasra húzó póz erőt és védelmet sugall a nő felé, míg a ráhajló nő magzatpóza  pedig azt mondja el, hogy habár kívülről keménynek tűnik, mégis védelemre és oltalomra vágyik.

Hason alvás

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 5
Mivel hason alváskor véded a tested elülső részét, ez a póz figyelmeztető jel lehet, hogy ideges vagy, kiszolgáltatottnak érzed magad vagy szexuálisan nem bízol a partneredben” állítja Wood. “Ha nincs szó nyaki bántalmakról vagy egyéb ilyesmiről, akkor a hason alvó ember (főleg, ha ez csak egy idő után alakul ki) félhet az érzelmeit kinyílvánítani vagy azokkal szembenézni, ezért fordul a matrac felé.”

Az ágy két oldala

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 6

Az ágy két szélén alvás a partnerek függetlenségét vagy függetlenedési vágyát jelentheti. Ha eddig összebújva, közel aludtatok, akkor ez a póz nagy pirosvillogó lehet, hogy valami nincs rendben a kapcsolatotokban. Azonban sokan szeretnek nem egymáshoz érve aludni, amivel nincs semmi baj: a legtöbben először kifliben kezdenek el aludni majd kb. negyed óra múlva eltávolodnak, mert túl forró lesz a bőr-a-bőrrel érintkezés, plusz az ember keze is elzsibbadhat egy idő után. Tehát ha sok ideje vagytok együtt és így alszotok, azzal nincs semmi baj, de ha hirtelen váltotok erre a pózra, akkor lehet, hogy megérett egy beszélgetés.

Háttal, egymáshoz érve

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 7

Ha egymással hátnak alszotok úgy, hogy mégis összeér éjszaka a hátsótok, az Wood szerint egy erős párkapcsolatra utal, melyben a felek függetlenek és tisztelik a másik privát szféráját (háttal alvás), azonban mégis intim és szexuális kapcsolat van köztük (egymáshoz érő hátsó).

Összeérő talpak

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 8

Wood szerint alvásközben a talpunk a legkevésbé tudatosan mozgatott testrészünk, így az egymás lábfejével való játszadozás az érzelmi és szexuális kötődés igényét jelenti.

Arccal egymás felé

Alvópózok amik mindent elmondanak a párkapcsolatodról 9

A szembefordulva alvást az álompózok szakértői úgy dekódolják, hogy ezzel a partnerek tudat alatt szeretnének egymás szemébe nézni. Ha eddig nem úgy aludtatok és valamelyikőtök egyszercsak elkezd ebben a pózba helyezkedni az egyrészt jelentheti azt, hogy távolságot érez kettőtök között és szeretne újra közelebb kerülni. Plusz ha még tudatalatt a másikhoz nyomja az ágyékát is, az az intimitás hiányára (és az arra való nagyfokú igényre) utalhat.

Na miben fogadjunk, hogy ma este minden mozdulatodra (és mozdulatára) figyelni fogsz? Nyugodalmas jóéjszakát!

(Képek, forrás: Getty, Cosmopolitan)

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu