Az akupresszúra az egyik legszélesebb körben elterjedt alternatív gyógymódnak számít. Alkalmazása során nyomást gyakorolnak a bőr meghatározott pontjaira, hogy az idegvégződéseket serkentsék.
 

A hagyományos kínai orvoslás gyakorlataként jött létre 4-5000 éve, népszerűsége mára már az egész világon elterjedt. Az energiacsatornák, amik a testen végigfutnak, nyomással stimulálhatók, és ez visszaállíthatja az egészséges áramlást a testben. Amint ezek a pontok a nyomás alá kerülnek, olyan vegyi anyagok termelődnek, amik a fájdalomérzetet is megváltoztatják. Miért érdemes kipróbálni

1. Csökkenti a krónikus fájdalmat

A legtöbben emiatt is keresik az akupresszúra lehetőségét leggyakrabban, és a kutatások is bizonyították ennek érvényességét. A fájdalomcsillapító hatású akupresszúrás kezelések segíthetnek a stressz által okozott fájdalmakon, a rossz alvási szokásokon, vagy olyan régi sérüléseknél, amik sosem gyógyultak be igazán. A krónikus térdfájdalmakkal küzdőknek is erősen ajánlják.

2. Kezeli az ízületi gyulladásokat

Több millió embert érint világszerte ez a betegség, amin legtöbbször csak napi gyógyszerbevitellel tudunk enyhíteni. Mivel az akupresszúrás pontok nagy része a hát idegvégződéseinél található, ezért célzottan lehet gyógyítani.

3. Enyhíti a migrént

A migrén és a fejfájás enyhítése céljából végzett akupresszúrás kezelések hatékonyságát kutatások bizonyítják. De a krónikus nyaki fájdalmakban szenvedőknek is megéri kipróbálni, mert sokszor, ha a feszült nyaki izmokat rendszeresen kezelik, azzal a fejfájás magától is elmúlhat. Az akupresszúrás kúrát követően fejfájásaink ritkulni fognak és erősségük is lényegesen csökkenni fog. 

 
 
Akupunktúra 1

A csigolyák nyomásával javíthatjuk szerveink működését

 
4. Enyhíti az émelygést, hányingert
 
Létezik egy speciális akupresszúrás nyomáspont az alkar alján, a csukló közelében, ha itt stimulálják, az csökkentheti a hányinger okozta émelygést, szédülést, vagy tengeribetegséget. A kemoterápia mellékhatásaként jelentkező szédülést is enyhíti az akupresszúra.
 
5. Kezeli a szorongást
 
A gyógyszeres mellett kiegészítő kezelésként javasolják az akupresszúrát az idegrendszeri szorongás csökkentésére. A kimerültség, a túlzott fáradtság, a stressz is ide vezethetnek. Az akupresszúrás pontok stimulálásán keresztül növelhető a szervezet ingerületátvivő anyagainak mennyisége, így a panaszok egy idő után el is múlhatnak.
 
6. Csökkenti az álmatlanságot
 
Kevesebb, mint öt hét alatt a rendszeres akupresszúra jelentősen csökkentette az álmatlanság jelenlétét és hatásait a vizsgálati csoportban. A legmegbízhatóbb gyógymódnak is nevezik, ami segíthet az alvászavar leküzdésében.
 
7. Csökkenti az emésztési zavarokat
 
A rendszeres akupresszúrás terápiával csökkenthető a gyomorégés, a reflux, a felpuffadás és az emésztési zavarok. A működési zavarok leggyakoribb oka a helytelen táplálkozás, de emocionális problémák is okozhatnak ilyen panaszokat.
 
 

+2 Tipp az önkezelésre amit mi is használunk

Már magában egy alkalmas akupresszúrás kezelés is nagyon sokat javíthat a tüneteinken, azonban drága dolog hosszútávon havonta/két hetente ilyen kezelésre eljárni. Az alábbi pontokat nyomogatva otthon is tesztelheted az akupresszúra hatékonyságát:

Akupunktúra 2

Az adott pontokon való nyomásgyakorlás után már pár másodperc alatt érzékelhető ahogy az idegrendszer elkezd lenyugodni.

A legkiemelkedőbb hatást azonban a hátunkon levő pontokon tudjuk elérni. Mivel sajnos problémás a hátunkat elérni ezért egy speciális eszközt érdemes erre használni, ami a hátunkon levő összes pontot képes egyszerre ingerelni. Mi hosszú tesztelések után a Shakti matracot javasoljuk:

 

A kinézete ellenére megdöbbentően kellemes érzést nyújt már az első használatnál:)

 

 

Ha tetszett a cikkünk nyomj egy likeot:

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu