vízhiány tünetei

Annak ellenére, hogy a tiszta víz a rendelkezésünkre áll, úgy tűnik mégiscsak kevés vizet iszunk. Testünknek szüksége van a vízre és ha nem iszunk elég vizet, azonnal láthatjuk a következményeket. Fontos, hogy figyeljünk ezekre a jelekre!

1. A vizelet színe

Ha elegendő mennyiségű vizet iszunk, a vizelet világos sárga, de ha kevés vizet iszunk, akkor sötét színű, írja a Házipatika.com

2. Milyen gyakran mész a fürdőszobába?

 

Normális esetben egy felnőtt 6-7 alkalommal megy egy nap vizelni. Ha ennél többször mész a mosdóba, az hólyag- és bélproblémák előjele lehet és azzal is összefüggésbe lehet, hogy nem iszol elég folyadékot.

3. Száraz bőr

Minden sejtünk sok vizet tartalmaz és az egyik legérzékenyebb szervünk a bőrünk. Ha nem iszunk eleget, a bőr kiszárad, és kevésbé lesz rugalmas, írja az UAMS Health . Tehát ha azt szeretnénk, hogy a bőrünk szép és rugalmas maradjon, akkor mindenképpen legyen nálunk mindig egy vizes palack.

4. Ha hirtelen éhes vagy

Néha könnyű összekeverni az éhséget a szomjúsággal. De ha már ettél és utána hirtelen úgy érzed, hogy éhes vagy akkor igyál inkább egy kis vizet.

5. Fáradt vagy?

Jól aludtál, de még mindig megmagyarázhatatlanul fáradt vagy? A Daily Mail szerint ez azért lehet, mert nem ittál elég vizet.

6. Fejfájás

Ez a kiszáradás klasszikus tünete  – ha úgy érzed elkezd fájni a fejed, akkor azonnal igyál egy pohár vizet.

7. Szájszárazság 

Ez a tünet is egyértelmű. Ha a szád száraz, akkor jobb ha azonnal iszol egy két pohár vizet, írja a  Web MD

8. Rossz lehelet

A szájszárazság mellett a rossz lehelet is annak a jele lehet, hogy nem iszol elég vizet, írta a Everyday Health . A szájszárazság tökéletes táptalaj a baktériumok számára, amelyek a szájban élnek – ez pedig rossz leheletet okozhat.

9. Szédülés

Ha a test és az agy feszült, akkor előfordulhat, hogy szédülünk, írta az Everyday Health. Jobb, ha ilyenkor is megiszunk egy pohár vizet.

10. Székrekedés

A víz a bél optimális működéséhez szükséges és ha kiszáradunk, akkor a szervezet más módon próbálja kivonni a folyadékot. Ha a szervezetben a belek nem kapnak elég vizet, a széklet tömörebb lesz, írja a Web MD .

Jó ötlet az, ha több vizet iszunk vagy ha veszünk magunknak egy új vizes palackot. Talán a telefonon is be lehet állítani egy emlékeztetőt. Kérjük oszd meg ezt a cikket azzal, akiről úgy gondod, hogy szüksége van erre az emlékeztetőre.

forrás

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu