A vastagbél nagyon fontos szerepet játszik az egészségünk megőrzésében. A megfelelő bélműködés az alapja az egészséges szervezetnek, éppen ezért fokozott figyelmet kell fordítanunk a vastagbél megfelelő működésére.

Nagyon fontos, hogy a szervezetünk megfelelő mértékben tudja hasznosítani a táplálékokat, melyeket elfogyasztunk, ami pedig nem hasznos számunkra az távozni tudjon.

Ha felgyülemlenek a méreganyagok, akkor idővel különböző betegségek alakulnak ki.

A vastagbél nem megfelelő működése a méreganyagok felhalmozódását, puffadást, rossz emésztést, irritabilis bélszindrómát, fáradtságot, depressziót, rossz közérzetet, kellemetlen testszagot, verejtékezést okozhat.

Milyen tünetei lehetnek annak, ha vastagbélproblémáink van?

  • renyhe bélmozgás, heves görcsök, véres széklet, aranyér, hasmenés, székrekedés, nyálkás széklet, kiszáradás, fáradtság, hányinger, lepedékes nyelv, hányinger
 

Egy rostokban gazdag, kalóriaszegény étrend nagy segítségünkre lehet abban, hogy helyreálljon az emésztésünk, és a vastagbél egészsége. Az aloe vera, a szilfa, a kamilla tea, a búzafű-lé nagy segítségünkre lehet, ha vastagbél problémákkal küzdünk.

A rozmaring tea, a menta, a lenmag, a máriatövis-mag, és a pitypang szintén nagyon hatékonyak a vastagbél egészségére nézve. Serkentik az emésztést, és megszabadítanak a gázképződéstől.

Az egyik leghatékonyabb emésztésserkentő, és vastagbél tisztító gyógynövény a lenmag. A kis fényes magokat azonban használat előtt porrá kell zúzni, hiszen így sokkal hatékonyabban tudnak hasznosulni a bennük levő táp-, és rostanyagok. Naponta 1-2 evőkanányi mennyiséget keverjük el egy csésze joghurtban, majd együk meg reggelire.

A nap folyamán fogyasszunk sok vizet, mivel hatására a magok megduzzadnak, és így jobban meg tudják tisztítani a bélrendszert a méreganyagoktól! Akik sok kenyeret, túrót, és sajtfélét fogyasztanak, azok naponta vegyenek be egy teáskanál Epsom-sót egy kevés citromlében feloldva. Ne felejtsünk, legalább 2-3 liter vizet meg kell inni egy nap!

tudasfaja.com

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu