Egy amerikai felmérés szerint az emberek körülbelül 34%-a állítja, hogy már átélte a “szerelem első látásra” szituációt. Általánosan ismert, hogy a szerelem a legmélyebb érzelem, amit érezni tudunk, amely együttérzést és szeretetet egyaránt igényel. Ebből adódóan kulcsfontosságú számunkra, hogy tudjuk, a partnerünk, akibe időt fektettünk, szerelmes-e belénk.

Íme néhány pszichológiai tipp, amelyekből megtudhatjuk, hogy a partnerünk valóban szeret-e minket.

1. Pózol a közeledben

Ha pózol vagy az izmait feszíti, miközben a közeledben van, az annak a jele lehet, hogy kedvel téged, vagy szerelmes beléd. Lehet, hogy jobban meg akarják mutatni az erejüket és a magasságukat. Tanulmányok bizonyították, hogy ha demonstrálják, hogy elég erősek ahhoz, hogy megvédjenek téged, az azt jelenti, hogy titokban beléd vannak zúgva.

2. A szemedbe néznek

A hosszan tartó szemkontaktus többsége annak köszönhető, hogy mindkét fél érdeklődik a másik iránt. Általánosságban elmondható, hogy amikor egy férfi szereti vagy többet akar megtudni egy nőről, akkor mély szemkontaktust tart. A másik oldalon a nők néha lesütik a tekintetüket, miközben a partnerük a szemükön keresztül közeledik feléjük.

3. A beszélgetések közötti 48 órás különbség

Ha több mint 48 óra telt el azóta, hogy beszéltetek, az figyelmeztető jel. A gyakori szóváltás jó jele annak, hogy a partnered szeret téged. Ha ennyi idő alatt nem történik beszélgetés, az eredmény olyan lehet, amit nem szeretnél hallani. Lehet, hogy az illető nem kedvel téged annyira, ha nem hív vagy nem küld sms-t.

4. Ha a pupillája kitágul

A pupillája kitágulását akkor veszed észre, ha folyamatosan a szemébe bámulsz. Amikor ez történik, akkor biztos, hogy a partnered szeret téged. Az oxitocin és a dopamin, a 2 “szerelemhormon” befolyásolja a pupillák méretét.
Amikor vonzódunk valakihez, több ilyen vegyi anyagot termelünk az agyunkban. Nyilvánvalóan ez okozza a pupilláink kitágulását.

5. Az ölelésük fájdalomcsillapító hatású.

Néha különböző okok miatt gyakori a fejfájás. Azzal, hogy összebújunk azokkal, akiket szeretünk, egyszerűen kiiktathatjuk őket az életünkből. A tudomány ugyanis bebizonyította, hogy a csókolózás, az ölelés, az összebújás és a kézenfogás mind-mind gyönyörű élményeket nyújt. Az utóhatások messzemenőek – még a fogyásban, a vérnyomás csökkentésében, a betegségek leküzdésében és még sok másban is segíthetnek.

6. Nincs szakítás 5 hónap alatt

Van, amikor 2-3 hónapon belül szakítasz, mielőtt újra kezdenéd a kapcsolatot. Ez nagyon gyakori és normális. De veszélyes lehet, ha ez gyakran előfordul. Pozitívum, ha 5 hónap alatt nem volt szakítás, ugyanis akkor már lehet valami közöttetek.

7. Harag, ami nem tart tovább 3 napnál

Normális, ha időnként dühös vagy a partneredre, hiszen egy kapcsolat mindenféle érzelmet magában foglal. Mindazonáltal, ha ez a harag 3 napnál tovább tart, akkor elveszíthetitek a kapcsolatotokat. Dühünkben egy csomó mérgező vegyi anyagot szabadítunk fel, amelyek károsítják a kapcsolatunkat.

8. A testbeszéd tükrözése

Az a személy, akit szeretsz gyakran másolni fogja a szokásaidat. Más szóval, csodálni fogja a tetteidet és elfogadja azokat. Ez azért történik, mert az agyunk tükörneuronokat termel azok számára, akik iránt empátiát érzünk vagy akiket szeretünk. A tükörneuronok kényelmet és bizalmat jeleznek.

9. A testük feléd néz.

Mindannyian tudjuk, hogy a testbeszédünk hangosan beszél. A partnerünkkel való beszélgetés közben azt mondják, hogy ha teljes egészében az oldalunk felé orientálódik, akkor szerelmes belénk. Ez egy nagyszerű jel arra, hogy ellenőrizzük, valóban szeretnek-e téged, mert ha a felsőtestük a te oldalad felé néz, akkor sokkal befogadóbbak veled szemben, mint mások.

10. Ragyogást kapnak a bőrükön

Az arcuk ragyogása az irántad érzett szerelmük jele. Figyeld meg közelebbről a gesztusaikat és a tetteiket, és észre fogod venni, hogy mindig boldogok és mosolyognak. Ha szeretnek téged, akkor úgy is fognak viselkedni.

forrás: trendvonal

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu