Először Dr. Szentgyörgyi Albert írta le a szőlőmag emberi szervezetre kifejtett megdöbbentő hatását. Ő mondta ki azt is először, hogy a szőlőmagban van valószínűleg a legnagyobb koncentrációjú természetes antioxidáns.

Szentgyörgyi a 30-as években szőlőmaggal mindenféle kutatásokat végzett, amikor rájött a titokra: a szőlő és a magja egy fantasztikusan erős természetes immunvédő és antioxidáns szer. Sajnos az akkori szerkezetek nem tudták rendesen megőrölni (mikródarálás), így ezt félre kellett tennie legalább 40 hosszú évre.

Miért nem hallasz soha erről?

Talán mert túl erős a hatóereje (18x hatékonyabb a C-vitaminnál és 50x hatékonyabb antioxidáns az E-vitaminnál), talán mert forralás hatására sem sérül a hatóanyag, talán mert jobb behozni csodanövényeket a messzi Amazóniából, vagy esetleg mert nem akarják egyesek, hogy ilyen egészséges szer legyen a kezünkben.
A szőlőmagban található polifenolok antioxidáns hatásuknak köszönhetően hozzájárulnak a szervezetünkben zajló káros oxidatív folyamatok gátlásához.

Számos kutató olyan anyagot keres, mely elpusztítja a tumor sejteket, ugyanakkor a normális sejteket nem rombolja, mint a kemó. A szőlőmag kivonat igencsak ígéretes megoldás.

A szőlőmag segít semlegesíteni a szervezetőnkben termelődő szabadgyököket, a polifenol vegyületek miatt, amelyek antioxidáns hatása a C és E-vitaminnál húszszor erősebb.

A szőlőmag ajánlott nehéz munkát végzőknek sportolóknak, az erős érrendszer kiépítésére, az ízületek védelmére, az anabolizmus serkentésére.
A napi 8 órát irodában dolgozóknak ajánlott a stressz ellen.

A szőlőmag nagyon jó krónikus ízületi bántalmakra, menopauzás tünetekre, prosztataproblémákra. Külsőleg alkalmazva a szőlőmag tehető pakolásokba, ránctalanító hatása miatt. A szőlőmag bőrre kifejtett pozitív hatása, rugalmassá teszi a bőrt, érvényesül akkor is ha elfogyasztjuk, mivel stabilizálja a kollagént és az elasztint.

Élénkíti az agyműködést, erősíti az immunrendszert. Az érszűkület és az érelmeszesedés megelőzésére jó.

Ajánlott keringési problémák kezelésére, az allergia enyhítésére illetve a koleszterinszint csökkentéséhez. Segíthet az ízületek épségének fenntartásában, csökkenti a gyulladásokat.

A hematológiai eredetű rákbetegségeknek, mint a leukémia, a limfóma, a mielóma tudható be 2006-ban több mint 100 ezer rákos eset, melyből 54.000 halálos kimenetelű volt. Ez a ráktípus a negyedik leggyakoribb daganat fajta az USA-ban.
Egy amerikai orvos Shi professzor és kollégái gyümölcsökben előforduló, proantocianidinként ismert vegyületeket vizsgáltak, melyek fokozzák a rákmegelőző hatást. Shi kutatásai igazolták, hogy például az almahéj kivonat tartalmazza ezeket az antioxidáns hatású flavonoidokat, melyek különféle ráksejt állományokban károsodást váltanak ki, míg az egészséges sejtekben nem.

 

Figyelem! Véralvadásgátló gyógyszerekkel nem ajánlott együtt fogyasztani!

szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu