Lepedékes nyelvet senki sem lát szívesen a tükörben. A nyelven lévő lepedék nemcsak nem esztétikus, de egészségtelen is. A kellemetlen tünet szájszaggal is jár. Éppen ezért a tradicionális Japánban a lepedékes nyelv tisztítása emberemlékezet óta beépül a napi tisztálkodási rutinba. Megmutatjuk, milyen egyszerű és hatásos a lepedékes nyelv tisztítása.

 

A LEPEDÉKES NYELV OKAI

A lepedékes nyelv természetes jelenség. Az éjszakai méregtelenítés során reggeli ébredés kor találkozunk a lepedékes nyelvvel. Amennyiben a megszokottnál eltérő a nyelv állapota, kérjük ki háziorvosunk véleményét.

A túlzottan lepedékes nyelv okai egészségügyi elváltozást is jelezhetnek. Bizonyos emésztőszervi és légzőszervi betegségek is előidézhetik, de a nem megfelelő szájhigiéné is okozhatja.
Gyakran okoz ilyen jellegű tünetet gombásodás. Nem megfelelő szájápolás, vagy legyengült immunrendszer miatt szaporodhatnak el, az egyébként ártalmatlan, minden szervezetben jelenlévő gombák. A túlzott lepedékképződés azonban betegség jele is lehet. Ha a korábbinál szokatlannak tűnő lepedéket tapasztalunk forduljunk orvoshoz.

AZ EGÉSZSÉGES NYELV SZÍNE

Az egészséges nyelv színe rózsaszínű, nedves, felszíne pedig egyenletes. Bizonyos mennyiségű lepedék jelenléte természetes. A nyelv színét a táplálkozásunk is befolyásolja. 

ŐSI VÉDEKEZÉS LEPEDÉKES NYELV ELLEN

A lepedékes nyelv ellen tökéletes megoldás a nyelv tisztítása, amiben segítségünkre van a Japán nyelvkaparó.

A lepedékes nyelv ellen életmódváltással is tehetünk. Étrendünk legyen gyümölcsökben, zöldségekben gazdag, figyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű rost, vitamin és ásványi anyag kerüljön a szervezetünkbe. 

A NYELV LEPEDÉK ELTÁVOLÍTÁSA 1 PERC ALATT

A nyelv lepedék eltávolítása leghatékonyabban és leggyorsabban a nyelvtisztító segítségével lehetséges. A nyelv tisztítása mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, a hatás pedig óriási. Ezért is érdemes odafigyelni nyelvünk tisztaságára. A nyelvkaparó használatáról bővebben itt olvashatsz.

A nyelvtisztítás mellett szájhigiéniánk meghálálja a természetes alapanyagú, saját készítésű szájvizet. A szódabikarbóna, a kókuszolaj, a teafaolaj gombaölő, gyulladáscsökkentő, tisztító hatással bír. Készítsünk szájvizet és öblögessünk legalább naponta kétszer.

ÖSSZEFOGLALÁS

A lepedékes nyelv tisztítása fontos része a tisztálkodásunknak. Bár a lepedékes nyelv egy bizonyos szintig természetes, figyeljünk az állapotára, és iktassuk be napirendünkbe a rendszeres nyelvtisztítást is – ősi japán módszerrel, nyelvtisztító vagy nyelvkaparó segítségével.

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu