Lepedékes nyelvet senki sem lát szívesen a tükörben. A nyelven lévő lepedék nemcsak nem esztétikus, de egészségtelen is. A kellemetlen tünet szájszaggal is jár. Éppen ezért a tradicionális Japánban a lepedékes nyelv tisztítása emberemlékezet óta beépül a napi tisztálkodási rutinba. Megmutatjuk, milyen egyszerű és hatásos a lepedékes nyelv tisztítása.

 

A LEPEDÉKES NYELV OKAI

A lepedékes nyelv természetes jelenség. Az éjszakai méregtelenítés során reggeli ébredés kor találkozunk a lepedékes nyelvvel. Amennyiben a megszokottnál eltérő a nyelv állapota, kérjük ki háziorvosunk véleményét.

A túlzottan lepedékes nyelv okai egészségügyi elváltozást is jelezhetnek. Bizonyos emésztőszervi és légzőszervi betegségek is előidézhetik, de a nem megfelelő szájhigiéné is okozhatja.
Gyakran okoz ilyen jellegű tünetet gombásodás. Nem megfelelő szájápolás, vagy legyengült immunrendszer miatt szaporodhatnak el, az egyébként ártalmatlan, minden szervezetben jelenlévő gombák. A túlzott lepedékképződés azonban betegség jele is lehet. Ha a korábbinál szokatlannak tűnő lepedéket tapasztalunk forduljunk orvoshoz.

AZ EGÉSZSÉGES NYELV SZÍNE

Az egészséges nyelv színe rózsaszínű, nedves, felszíne pedig egyenletes. Bizonyos mennyiségű lepedék jelenléte természetes. A nyelv színét a táplálkozásunk is befolyásolja. 

ŐSI VÉDEKEZÉS LEPEDÉKES NYELV ELLEN

A lepedékes nyelv ellen tökéletes megoldás a nyelv tisztítása, amiben segítségünkre van a Japán nyelvkaparó.

A lepedékes nyelv ellen életmódváltással is tehetünk. Étrendünk legyen gyümölcsökben, zöldségekben gazdag, figyeljünk arra, hogy megfelelő mennyiségű rost, vitamin és ásványi anyag kerüljön a szervezetünkbe. 

A NYELV LEPEDÉK ELTÁVOLÍTÁSA 1 PERC ALATT

A nyelv lepedék eltávolítása leghatékonyabban és leggyorsabban a nyelvtisztító segítségével lehetséges. A nyelv tisztítása mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, a hatás pedig óriási. Ezért is érdemes odafigyelni nyelvünk tisztaságára. A nyelvkaparó használatáról bővebben itt olvashatsz.

A nyelvtisztítás mellett szájhigiéniánk meghálálja a természetes alapanyagú, saját készítésű szájvizet. A szódabikarbóna, a kókuszolaj, a teafaolaj gombaölő, gyulladáscsökkentő, tisztító hatással bír. Készítsünk szájvizet és öblögessünk legalább naponta kétszer.

ÖSSZEFOGLALÁS

A lepedékes nyelv tisztítása fontos része a tisztálkodásunknak. Bár a lepedékes nyelv egy bizonyos szintig természetes, figyeljünk az állapotára, és iktassuk be napirendünkbe a rendszeres nyelvtisztítást is – ősi japán módszerrel, nyelvtisztító vagy nyelvkaparó segítségével.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu