Japánban az átlagéletkor rendkívül magas, amit elsősorban az életmódjuknak és az étrendjüknek köszönhetnek, na és persze meg kell említeni azt is, hogy sokkal kevesebb japán küzd súlyfelesleggel, mint a nyugati országok.

Lássuk, minek köszönhetik a japán nők a karcsúságukat és az egészségüket!

1. SOK SZÓJÁT, HALAT ÉS ZÖLDSÉGET FOGYASZTANAK

A japán nők szeretik a káposztát, a karfiolt és a brokkolit, sőt ötször annyi zöldséget esznek, mint a többi nép, ezért is annyira egészségesek, szinte alig fordulnak elő rosszindulatú daganatos betegségek náluk. A sok és különféle halételnek köszönhetően sok egészséges zsírsavhoz jut a szervezetük, és például a tengeri alga remek ásványi anyagforrás számukra.

2. KENYÉR HELYET RIZST FOGYASZTANAK

A japánok kenyere a rizs, ez köztudott, ami közel sem tartalmaz annyi kalóriát meg szénhidrátot, mint a fehér kenyér, ezért az elhízás sem fenyegeti olyan mértékben a távol-keleti országban élő nőket, férfiakat.
3. KIS ADAGOKAT FOGYASZTANAK

A japán tányérok például kisebbek az európai tányérokhoz képest, így kevesebb adag étel is fér rájuk. Ez pedig arra készteti a japánokat, már ősidők óta, hogy kisebb adagokat fogyasszanak.
4. OLAJAT NEM HASZNÁLNAK SÜTÉSHEZ

A japánok leginkább párolni szeretnek, mert ezáltal sok fontos tápanyag megmarad az ételekben. Egyedül repce olajat használnak az ételek elkészítésekor, de akkor is csak kis mennyiségben.

5. FOGYÁS RIZZSEL

Főzzél meg 500 gramm jó minőségű rizst, majd ha kihűlt, adj hozzá savanyúságokat, amit a leginkább kedvelsz, és azt fogyaszd el ebédre. Másnap keverhetsz a rizs közé párolt zöldségeket, így egészségesen fogsz étkezni, és ráadásul pár hét múlva a fogyás is beindul.

Forrás: twice.hu

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu