Az ödéma és a hasi felfúvódás nagyon sokszor előfordul nőknél, és igen kellemetlen. Ezek a jelek arra utalnak, hogy tested a szükségesnél több nedvességet tart vissza, tehát víz háztartásod funkciójában kisebb gondok vannak.

Könnyedén kezelheted azonban ezeket, hiszen sok olyan természetes szer létezik, amellyel megszüntetheted szervezeted víz visszatartását. Ismerkedj meg a 4 legjobb vízhajtó trükkel.

Víz

Hamis az a tévhit, miszerint minél több vizet fogyasztasz, annál intenzívebb ödémásodást érsz el. Ennek a nézetnek éppen az ellenkezője a tény: ha szervezeted nem jut megfelelő mennyiségű vízhez, visszatartja a már benne levőt, hisz a sejtek gyors anyagcsere-folyamataihoz legyen elég folyadék – naponta minimum másfél-két litert kell inni a megfelelő anyagcseréhez.

Szervezeted vízigényét kielégítheted jóminőségű csapvízzel, mentes ásványvízzel, zöldség- és gyümölcslevekkel, illetve levesekkel. Tisztítatlan csapvizet lehetőleg ne fogyassz, mivel számos olyan vegyi anyagot viszel be, mely bajt okozhat a testben. Jó ötlet egy házi vízszűrő beszerzése.

Tea

Ha lassabban szeretnéd kihajtani a felesleges vizet testedből, akkor az egyik legkellemesebb a gyógynövények használata, melyek vízhajtó hatásuk mellett még immunrendszerered is edzik. A vízhajtó gyógynövények a vesék működését gyorsítják, ezáltal könnyebben működnek testedben a méregtelenítő folyamatok.

A legjobb vízhajtó a mezei zsurló, a nyírfalevél, a lestyán, a petrezselyem és az aranyvessző. A mezei zsurlóból készült teát húgyúti kórokra is érdemes innod, hiszen élénkíti a vizeletkiválasztást, illetve tisztítja a vesét és a hólyagot. A petrezselymet használhatod levesek, tészták és húsfélék elkészítéséhez, ezzel is könnyítve a zsírok és fehérjék lebontását.

Nyers ételek

A nyers ételek magas nedvességtartalma miatt a folyadékmennyiség szintén javítja veséid funkcióját. A zöldségek fogyasztásával sejtjeid többszörösen megújulnak, hiszen egyrészről beszerzik a napi vitamin- és ásványi anyag adagjukat, másrészről pedig elég folyadékhoz jutnak.

Az uborka, dinnye, spárga, paradicsom, cékla, a padlizsán, retek és zöld saláta a legjobb vízhajtók.

Masszírozz!

Nincs is jobb, mint egy hosszú, nehéz nap után egy profi masszőr kezei közé kerülni, ahol minden gondodat elfelejtheted. Nemcsak a lelki tehertől szabadulhatsz azonban meg a masszázs közben, hanem a vizesedést is eltüntetheted, ha nyirokkeringést serkentő masszázsfajtát választasz. A nyirok drenázst csak igazán profi masszőrrel végeztesd, hiszen ez a masszázstípus komoly szaktudást igényel.

A nyirokmasszázs módszere holisztikus szemléleten alapszik, tehát testedre, mint teljes egészre hat. Immunrendszered megerősödik, és anyagcseréd is felgyorsul hatására, izmaid ellazulnak, sejtjeid pedig elengedik a magukba zárt káros salakanyagokat és vizet. A masszázs közben ajánlatos mélyeket lélegezni, mivel ez még tovább fokozza a hatást.

A nyirok drenázs alkalmazása azonban nem javasolt, ha hajlamos vagy a trombózisra, ha szívbetegség okozta ödémásodásban szenvedsz, illetve rákos betegségen estél át. Akkor se kísérletezz ezzel a módszerrel, ha szervezetedben valamilyen gyulladásos folyamat zajlik.

forrás: szupertanácsok

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu