A kenyérről manapság rengetegen lemondanak maguktól anélkül, hogy bármi igazi indokuk lenne, nem esznek glutént. Mihaela Bilic táplálkozási szakember ezzel kapcsolatos nézeteit fejtette ki.

Mi az a glutén? A gabonában található fehérje. Mit csinál? Táplál. Miért hagyjuk ki a diétánkból? Mert gluténérzékenységet okozhat. Az “okozhat” nem azt jelenti, hogy biztosan, mindenképpen. A glutént nem kell megelőzésként mellőzni, hogy elkerüljük az esetleg kialakulható gondokat. Szomorú, de valóban léteznek gluténérzékeny emberek, akik nagyon kellemetlen tüneteket tapasztalnak. Akik együtt élnek a betegséggel, azoknak sem kenyeret, sem lisztet, vagy más gluténtartalmú élelmiszert nem szabad fogyasztaniuk, de akik ezzel a betegséggel küzdenek, azok tudják, hogy nem ehetnek ilyen élelmiszereket.

Szomorú, hogy emberek ok nélkül mondanak le a gluténról. Nem fogyunk glutén nélkül és nem betegszünk meg a gluténtól. Nem értem, miért tart mindenki a gluténérzékenységtől. A praxisom alatt mindössze két gluténérzékeny páciensem volt.

Most divatosak azok az élelmiszerek, amelyben nincs glutén, csak úgy, mint az, hogy együnk rizst, mert abban sincs glutén. Az, hogy lemondjunk a lisztről, mert glutén van benne és csak olyan tésztákat, pékárukat és süteményeket fogyasszunk amiben nincs glutén abszurdnak tartom. A gluténról lemondani hatalmas kiadásokkal jár, ráadásul az illúzióért fizetnek többet emberek, mert azt hiszik, így egészségesebbek lesznek. Vannak emberek akik, megennének egy kenyérsarkot, de nem tehetik, mert betegek. Rengeteg olyan is van, aki lemond egy kenyérsarokról miközben egészséges.

Forrás: bidista.com

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu