Milyen előnyöket tartogathat nekünk, ha megbetegszünk?

Már a kisgyermek is használja ezt tudat alatt. Együtt akar, maradni az édesanyjával ezért megbetegszik. Nem kell óvodába menni. A kellemetlenség, ami az esetleges lázzal, egyéb tünetekkel és a gyógyszer bevételével jár, máris ajándékot tartogat a gyermek számára, az egész napot az anyukájával töltheti. Meg is érkezett a betegségelőny.

Be kell, hogy ismerjük, a betegség legyen az kicsi vagy komolyabb a beteg számára minden esetben tartogat bizonyos előnyöket. A betegség által extra figyelmet, gondoskodást kap, az illető illetve távol maradhat a munkától, tanulástól. Azzal hogy felismerjük és beismerjük, milyen nyereségekhez jutunk, a betegségünk által azzal gyorsíthatjuk a gyógyulást. Felismerhetjük azt is hogyan kaphatunk meg mindent, amit eddig csak a betegség által anélkül, hogy a betegséget kellene hozzá választanunk.

Elsődleges betegségelőny

Az elsődleges betegségelőny nem tudatos és a felderítése némi lélekbúvárkodást igényelhet. Ez történik például a tanításba belefáradt pedagógus esetében, aki minden tanévkezdés előtt valamilyen betegséget produkál vagy a fodrász, aki egyszer csak allergiás lesz mindenféle hajfestékre ezzel elérve, sőt kényszerítve azt, hogy más szakmát választhasson. Az elsődleges betegségelőnyt tudatosítása egy kellemesebb és boldogabb életet eredményezhet érdemes tehát feltárni az mélyben rejtőzködő tudattalan motivációkat. Erre remek megoldás lehet a Theta Healing kezelés vagy az Access Bars kezelés. A segítségükkel kiderülhetnek a valódi motivációk és ezzel máris egy lépéssel közelebb kerültünk a megoldáshoz számos a gyógyulást segítő változást generálva.

A másodlagos betegségelőny

A másodlagos betegségelőny sokkal könnyebben felismerhető. Gyermekként mindannyian megtapasztalhattuk az édesanyánk és a családunk fokozott figyelmét, aggodalmát, amikor betegek voltunk. Ha ezt mindig csak a betegség idején kaptuk meg akkor a minták rögzülését eredményezi. A betegség idején extra szeretet, figyelem és gondoskodás jár, akkor megéri betegnek lenni. Ilyenkor érdemes megkérdezni vajon elég figyelmet és szeretet kapnék akkor is, ha nem lennék beteg? Mi kell ahhoz, hogy akkor is elég figyelmet és törődést kapjak, amikor egészséges vagyok? A szeret energia, gyógyító hatású bármilyen körülmények között kapjuk.

A betegség egyéb előnyei

Vannak előnyök betegség esetén, amelyeket a társadalom nyújt. Ilyenek a betegszabadság, táppénz, rokkantsági nyugdíj. Akadnak, akik a tartós, krónikus esetleg orvosilag nem gyógyíthatónak nyilvánított betegségükhöz az anyagi javadalmazás miatt szeretnék megtartani.

A betegség előnyök felismerése

A betegség nyújtotta előnyök felismerése azért fontos, mert így mód van arra, hogy a betegség által elért dolgokat más módon teremtük meg az életünkbe. A betegség elmúltával kielégítetlen vágyakat érdemes felülvizsgálni és megkérdezni magunktól: milyen más módokon kaphatjuk meg ezeket anélkül, hogy ismét az egészségünket tennénk kockára. Mi kellene ahhoz tenni, hogy a betegség okozta nyereségek valamilyen formában a gyógyulás után is fennmaradjanak?

A válasz mindenki esetében különböző lehet, a megtalálásuk segítheti a gyógyulást. Például megtanulható az érzelmek kifejezése, meg tanulható hogyan kell kérni, és hogy szabad kérni a gondoskodást betegség nélkül is. Szabad beszélni a szexuális igényekről vagy a háztartási feladatok újra osztásáról.

A betegségelőnyök létezése nem kisebbíti a betegség meglétét és az általa okozott szenvedést. A beteg nyilván nem élvezi a szenvedést, de ha megvizsgáljuk milyen előnyöket jelent a számunkra olyan felismerések birtokába kerülhetünk, amelyek előre visznek a gyógyulás útján. Érdemes kérdésben lenni milyen előnyeink származnak a betegségből, amire eddig még nem is gondoltunk. A felismerés nem lesz mindig kellemes, sőt néha fájni fog, de az önismeret hosszú távon minket szolgál.

forrás: dk-magie.com

kapcsolódó cikkek: hogyan meríts energiát a hétköznapokban?

a befogadás nagy haszna

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu