Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen illat lengi be a lakásunkat, mert pozitív közegben sokkal jobban érezzük magukat! Ráadásul a hozzánk érkező vendégeket is már elsőre megérinti a kellemes illat, ha megfogadjuk az alábbiakat. Nem csak kellemes illatú lakást, de egy csodálatosan szép növényt is nyerhetsz akkor, ha citromfát ültetsz az otthonodban! Nem bonyolult, nézzük csak…

Néhány citrommagot ázni hagyunk egy órán át langyos vízben. Majd szedjük le a magukról a vastagabb héjat egy szemöldökcsipesszel. Ha ezzel megvagyunk, néhány napra helyezzük a magokat egy pohárba, kevés vízbe. A magok lassan kezdenek kihajtani. Ekkor elültetjük őket, és némi vízzel meglocsoljuk. A cserepet olyan helyre tegyük, ahol rengeteg fényt kap, és igényli a folyamatos locsolást is. Nem telik bele rengeteg idő, gyönyörű és kellemes illatú citrompalántában gyönyörködhetsz!

A citrom semlegesíti a cigaretta szagát, vagy akár az ételszagot! És ezt a hatást még akkor is kihasználhatod, ha nincs citromfád. Csak csavard ki egy citrom levét, és keverd el egy kevés folyadékban. Ez a keverék szórófejes flakonba töltve kiváló, hatékony és egyben egészséges illatosítót alkot. Ráadásul a citrom fertőtlenítő hatással is bír!

Hasznosnak találtad? Ne felejtsd el megosztani, hogy az ismerőseid is kipróbálhassák!

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu