A magas vérnyomás egy vérkeringési zavar, hétköznapi elnevezése, latin neve: hipertónia. Ez a betegség elsősorban a modern életforma miatt már a lakosság nagy részét érinti, főleg 50 év felett, de egyre több fiatalnál is megállapítják az orvosok. Mivel igen veszélyes, akár sztrókot is okozhat, nagyon kell figyelni rá, főként menopauza után a nőknél, valamint olyan személyeknél, ahol a családban öröklődik ez a betegség. Sokszor tünetmentes, ezért érdemes gyakran mérni a vérnyomás értékeket.

Senki se hagyja abba a gyógyszeres kezelést, és váltsa ki hirtelen gyógynövényekkel, az átmenet fokozatos kell legyen. ha valakinek még nem, kiugróan magas a vérnyomása, érdemes először gyógynövényekkel próbálkoznia, mert a különböző vérnyomás gyógyszereknek igen sok a mellékhatása.

  1. Galagonya

Szívbetegségek megelőzésére, kezelésére is jó. Hatékony antioxidáns és növényi festék tartalma miatt, tágítja az ereket, védi az érfalat és a keringést is elősegíti.

2. Hibiszkusz

Egy cikk szerint a hibiszkusz tea rendszeres fogyasztása szinten tarja a vérnyomást. Keleten elterjedt ez a tea

3. Zöld citrom

A lime erős nyugtató, szorongásoldó.  Flavonoidokban és illóolajokban dúskál, amelyek együtt leviszik az erek gyulladásos folyamatait.

4. Fagyöngy

Több kutatás dokumentálta, hogy a fagyöngy leviszi a vércukorszintet, így a cukorbetegséget is gyógyíthatjuk vele. A szív- és érrendszeri betegségeket is kezeli.

forrás: szupertanácsok

Oldalunk sajnálatos módon hamarosan véget ér. Hogyha továbbra is szeretnél értesülni friss híreinkről, kövess minket az új házi praktikákkal foglalkozó pinterest oldalunkon! :)

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu