Az ízületek olyan kötőszövetként működnek, amelyek lehetővé teszik, hogy testünk egészként mozogjon és működjön. A sérülések és a kemény nyomás befolyásolja a működésüket, és elviselhetetlen ízületi fájdalmat okoz. Egyesek azt hiszik, hogy az ízületi fájdalom az öregedés jele, de ez teljesen téves.

Az egészségügyi szakértők számos olyan tényezőt határoznak meg, amely ízületi fájdalmat vált ki, többek között a traumát, a nehéz emelést, a töréseket, az ízületi gyulladást és hasonló betegségeket. Az ízületi fájdalmat különböző módon lehet kezelni, de a természetes kezelések a legjobb alternatívát jelentik.

A leghatékonyabb házi gyógymódokról, amelyek enyhítik az ízületi fájdalmat.

Görögszéna

Erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatást biztosít. A legtöbben egyetértenének abban, hogy szuperhatékony az ízületi gyulladás kezelésében.

Íme egy egyszerű módja a használatának:

Vegyen egy teáskanál őrölt görögszénamagot, és igyon meg egy pohár meleg vizet. Az optimális eredmény érdekében minden reggel fogyassza el a magokat. A magok éjszakára történő beáztatása és reggeli bevétele szintén jó megoldás azoknak, akiknek nehézséget okoz a lenyelése.

Sárgarépa

A kínaiak évszázadok óta használják a sárgarépát. Ez a legegészségesebb zöldség, amely segít nekik az erős ízületek felépítésében. A sárgarépa fiatalítja az ínszalagokat és enyhíti az ízületi fájdalmakat. A sárgarépából egyszerű gyógymódot készíthet. Íme néhány hasznos tipp:

Reszeljen le egy friss sárgarépát. Lélegezzen le egy citromot, és adja hozzá a sárgarépához. A sárgarépát nyersen és párolva is fogyaszthatja.

Kurkuma és gyömbér tea

Mindkettő erős gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ami jótékonyan hat az ízületi gyulladás és az ízületi fájdalmak kezelésére. A kurkuma csökkenti a duzzanatokat kiváltó enzimeket.

Íme, hogyan készíthetsz szuper gyógyító kurkumát és gyömbért:

Forraljon fel 2 csésze vizet, és keverjen bele fél teáskanálnyi port mindegyikből. Hagyja a teát még 10-15 percig főni. Szűrje le a folyadékot, és édesítse meg egy kis mézzel. Igya a teát naponta kétszer, amíg a fájdalmai el nem tűnnek.

Epsom só

Bővelkedik magnéziumban, ami ideális az ízületi fájdalom kezelésére.

Kényeztesse magát egy kellemes epsomi só áztatással:

Keverjen el fél csésze epszomsót egy nagy, forró vízzel teli edényben. Áztassa bele az ízületeit, és hagyja, hogy a só tegye a dolgát. Ha nem tudja beáztatni az érintett ízületeket, bármikor kényeztetheti magát egy forró epszomsófürdőben. Ebben az esetben 2 csésze só szükséges.

Hagyma

Ugyanazokkal a tulajdonságokkal rendelkeznek, mint bármelyik fent említett gyógymód. A hagyma kénvegyületekben gazdag, amelyek letiltják az ízületi fájdalmat okozó enzimek növekedését. A legújabb kutatások szerint fájdalomcsillapító hatásuk úgy hat, mint a morfium. Fogyasszon több hagymát, hogy fűszeres löketet adjon étkezéseinek, és végleg megszabaduljon az ízületi fájdalomtól.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu