A tüdő létfontosságú szerv, amely lehetővé teszi számunkra, hogy testünket elegendő mennyiségű oxigénnel lássuk el. Lehetővé teszik számunkra a zökkenőmentes mozgást, a fizikai aktivitást és a napi feladatok elvégzését.

Hogyan őrizzük meg tüdőnk egészségét? Olvasson el néhány egyszerű tippet:

Azonnal hagyja abba a dohányzást

Ki tudja, hányszor olvasta már, de ha továbbra is dohányzik, akkor bármit is tesz a tüdejéért, az nem lesz elégséges és banális.
Ha tenni akarsz valamit a tüdődért, először is azonnal hagyd abba a dohányzást.

Megfelelő hidratálás és egészséges táplálkozás

Naponta legalább 5-6 pohár tiszta és egészséges víz fogyasztása és a rendszeres gyümölcs- és zöldségfogyasztás nagyon fontos a tüdőnk és a többi szervünk számára is. Ezért figyeljünk oda a táplálkozásunkra.

Kerülje a harmadik kézből származó dohányzást

Mi az a harmadik kézből származó dohányzás? Ha a dohányzás első kézből, a nemdohányzók, azaz a jelenlét egy olyan helyiségben, ahol a dohányosok dohányoznak, másodkézből származó füst, akkor az a helyiség, ahol hosszú ideig ki volt téve a dohányosoknak, harmadik kézből származó füst. Tehát ne használja azt a helyiséget a napköziben, amely hosszú évekig ki volt téve a dohányosoknak.

Mérsékelt borfogyasztás

A resveratrol a borban található anyag, amely felbecsülhetetlen értékű a tüdő számára. Igyon tehát mérsékelt mennyiségű bort, mert ez az egész szervezet számára egészséget biztosít.

Kerülje a nagy mennyiségű folyadék fogyasztását evés közben

A tudósok szerint kerülni kell a nagy mennyiségű folyadék fogyasztását evés közben, mert ez növeli a rekeszizomra nehezedő nyomást, és a tüdőparenchima károsodásához vezethet.

Séta a természetben

A természetben való séta és a friss levegővel való ellátás jót tesz az egész szervezetnek, különösen a tüdőnek. Amikor csak lehet, sétáljon a természetben, még ha az nagyon rövid is.

Havi egyszer exkluzív tartalmat küldünk, kizárólag emailben, ami ingyenes könyveket, meditációkat, videókat, egyedi csillagjegy elemzéseket, és még egyéb érdekes dolgokat foglal magába.

Felkapott bejegyzés:

Legutóbbi bejegyzések:

Close Menu